תגידו, לצופים יש...?

adiya-nahariya

New member
תגידו, לצופים יש...?

קומנרים/שינשינים/בני שנת שרות...? (איך שלא תקראו לזה). אני עדיה, ואני חניכה בנוער העובד והלומד
בקן נהריה. אשמח אם תמנעו מוויכוחי ענק אודות איזו תנועה טובה יותר, החבר´ה שאצלנו בצופים (שבט חירם) הם אחלה של אנשים, ניסיתי פעמיים את הצופים, ב-ה´ וב-ז´, מדומני. אבל כל הנושא הארגוני אצלהם שואף לאפס, לא ברור לי אם באשמתם או לא, אבל זה המצב בשטח. אנחנו למשל, תוך שנה הגענו למס´ חניכים זהה לשלהם, כאשר הם קיימים לפחות עשר שנים. בכל מקרה, הגעתי לכאן כדי להתעניין מה קורה אצלכם, אחריי סיום י"ב... האם בזאת מסתיימת התנועה?

cvan

New member
מה פתאום!!

יש אצלנו שנת שירות.. שאני חושבת שזה כמו אצלכם- לא בטוחה, שנה לפני צבא.. רק שאצלנו אין בכל שבט קומונה, רק בשבטים שבאמת צריכים אותם- שבטי מצוקה ושבטי חדשים, כאלה שלא יעמדו לבד על הרגלים.. לא כולם הולכים לשנת שירות רק מי שבאמת רוצה. ובכל קומונה יש בסביבות ה5-6 אנשים.. זהו! אם את ממש רוצה לדעת יותר.. בפורום הרישמי של הצופים- יש את ראש דרך המשך ומלא אנשים שיוכלו להסביר לך יותר ממני.. הכתובת היא: www.zofim.co.il זה הכתובת של האתר הרישמי ושם תחפשי חדרי דיונים או משהו כזה אני לא יודעת את הכתובת המדיוקת- אבל את יכולה לשאול אם יש לך עוד שאלות..

ממש לא!

אחרי סיום יב´ יש שנת שירות, בשנה אפשר להיות בקומונה, כמרכזים בוגרים בשבטים, בקיבוצים ונראה לי שבעוד משהו..

ועוד שאלה... ../images/Emo65.gif

גם אני מהנוער העובד והלומד (קן רמתיים {הקן הגדול ביותר בארץ..
}), ואני מסיימת השנה י"ב. אצלכם זה בא כמובן מאליו שהולכים לשנת שירות לאחר סיום ביה"ס? כי אצלנו בקן זה ממש ככה, כולם יודעים לאן הם הולכים כבר בסוף יא´ או תחילת יב´, ואני רואה את השבט של הצופים בעיר שלי שבכלל לא חושבים על שנת שירות (כמובן שזה שבט חדש יחסית). ועוד שאלה, יש אצלכם עוד עתיד בתנועה אחרי השנת שירות?? כלומר עד איזה גיל אפשר בעצם להיות בצופים?? תודה, ליהי

תשובות

אני רק בכיתה ט´ אז אני לא יודעת בדיוק מתי היב´ניקים יודעים לאן הם הולכים.. זה לא מובן מאליו שהולכים לשנת שירות, מי שרוצה-הולך.. יכול להיות שבגלל השבט שנמצא בעיר שלך הוא חדש אז אצלם הנושא של שנת שירות הוא לא מפותח, אבל אני לא חושבת שזה ככה.. אחרי שנת השירות ואחרי השירות הסדיר אפשר להיות מרכזים בוגרים, שכירים בהנהגה\תנועה ואני חושבת שיש עוד כמה דברים שאפשר לעשות. אפשר להיות פעילה בצופים תמיד, בתור שכירים בהנהגות\בתנועה, שכירים זה אומר, מרכזי הנהגות, מזכ"ל התנועה וכל מיני תפקידים "גבוהים", אבל פעילות סדירה עד סיום יב´, כמו אצלכם.. נטע- שבט ניצני הנגב- באר שבע (אימפריה!) נ.ב- באיזה עיר את גרה?

בצופים

אפשר לבחור בצופים כדרך חיים?? כלומר אתה יכול לבחור לחיות עם חבריך לגרעין גם בגיל 30, או שזה התנדבותי כזה...אתה בא מתי שבא לך ועוזר? אני מהוד השרון, קן רמתיים

לא הבנתי אותך ממש..

אבל אני אנסה.. למיטב ידיעתי (עוד הפעם ,אני רק כיתה ט´) אי אפשר לחיות עם הגרעין לאחר סיום השירות, ואפשר לבטא מתי שרוצים ולעזור.. אם את יכולה תפרטי יותר למה התכוונת שאני יוכל לענות ביתר דיוק

פירחוש

New member
אני חושבת שלא רק זה..

אחרי שיש לך ילדים בצופים, את יכולה להיות ראש שבט, שזה תפקיד התנדבותי! בתפקיד הזה עושים דברים של מרכזים(בערך).. זה כאילו כמו להיות אבא\אמא של השבט!!

למעלה