תגידו,מאיפה אתם יודעים יידיש?

חנה201

New member
תגידו,מאיפה אתם יודעים יידיש?

ובכלל איפה אפשר ללמד חוץ מאשר באוניברסיטה?

אפשר ואפשר

אפשר ללמוד בבית שלום עליכם בתל אביב, שם יש קורסים מאוד זולים!!! וטובים מאוד. אני מכיר באופן אישי אחת המורות, והיא מעולה. אם את גרה באזור ירושלים, אני יכול להמליץ לך על הקורס באוניברסיטה העברית, אבל יש גם קורס באוניברסיטה העממית שמועברת על ידי לאה סקיבה, מורה בחסד, ידועה בירושלים. חוצמזה, מה רע בקורסים של האוניברסיטה ? אם את מניחה שהם יותר קשים או יותר מתעסקים בדקדוק, הרי שאין לזה בסיס כי הכל לפי המורה. אני מכיר את המורים באוניברסיטה בירושלים והם מדהימים. הם מלמדים את הדקדוק אבל בצורה מאוד מעניינת תוך קריאת טקסטים. למעשה, כבר בשיעור השני מתחילים לקרוא טקסטים ביידיש. התלמידים מופתעים מעצמם עד כמה מהר הם קולטים את השפה. האם את יודעת קצת יידיש, ואת רוצה רק לשפר את השפה ולרכוש מיומנות בשפה או שאת טאַבולאַ ראַסאַ ?

חנה201

New member
תודה על המידע. האם אפשר ללמד

את הקורס באוניברסיטה בלי להיות סטודנטית מן המנין? אני כבר באמצע החיים, ויודעת קצת משמיעה, אין לי כבר שום סבתא פרומה וכו´ וגם לא היה לי , בגלל השואה. תודה על התשובה

בטח שאפשר

לא ירדתי לסוף דעתך בעניין "סטודנטית מן המנין", האם את מתכוונת להירשם רק לקורס הזה או לא להירשם בכלל ולבוא לקורס. הכל אפשרי.

zimes

New member
כוונתה -

היא אינה סטודנטית באוניברסיטה. האם ניתן להרשם רק לקורס יידיש? האם ניתן לשמוע אותו כ"חפשית"? מתשובתך - כנראה ש - כן, וכן.

למעלה