תגידו, מה דעתכם

תגידו, מה דעתכם

בסוף החודש רון אמור להיות מנותח בשתי רגליו להעברת הגיד. את נחיצות הניתוח אישרו מומחים נוספים (אם כי ד"ר בור נתן להבין שהניתוח יותר קוסמטי מחיוני לתפקוד). באסף הרופא טענו כי הניתוח חיוני ולא קוסמטי. בכל אופן, איל (אבא של רון) לא רוצה לנתח אותו. שנתינו נודדת בלילות. מה אתם אומרים??
מיכל

לדעתי אין דבר כזה קסמטי

אחת הבעיות של הק"פ היא גם קוסמטית אבל הכי חשוב זה מצב הדריכה של הרגל אם ילדכם הולך לא טוב או ייתכן ויש לו כאבים או יהיו לו בעתיד בגלל צורת הרגל כיום אז זה כבר לא קוסמטי . אף רופא וזאת דעתי, במיוחד לא בור, שעליו כ"כ קוראים פה ינתח ילד רק בגלל שזה קוסמטי יכול להיות שהוא חושב שכיום זה קוסמטי ובעתיד זה יגרום לבעיות ולכן עדיף לנתח היום. אם שנתכם נודדת ואני מבינה את זה נורא כי גם רועי עבר ניתוח לפני 4 חודשים להארכת גיד אני אישית התיעצתי אם כמה רופאים כמו ויינטרוב ,עטר בב"ש ופורת בירושלים וכולם אמרו שרועי חייב ניתוח אבל חוץ מויינטרוב שרצה לחכות עד שרועי יהיה בן שנה מה שאז היה אלינו לחכות 3 חודשים שני הרופאים כבר קבעו לו ניתוח מיידי . ובכל זאת הלכנו עם תחושת הבטן שלנו ועשינו את הניתוח אצל ויינטרוב. יש הרבה רופאים טובים ןלכל אחד שיקול דעת לדעתי כדאי לכם לבקש שוב הסבר מבור למה הוא קרא לניתוח קוסמטי והאם אפשר לדחות את הניתוח כך תוכלו להבין אם הניתוח הכרחי . מקווה שעזרתי נילי

גווניבר

New member
יש רופאים שרוצים לנתח סתם!

ד"ר לילינג, שנחשב רופא מומחה, ושותף בועדות של משרד הבריאות רצה לעשות לי ניתוח לסידור מחדש של עצמות הקרסול (מה שאומר שהייתי צריכה להיות שנה עם גבסים). כמה חודשים אח"כ הוא אמר שהרגלים שלי במצב מצויין, ושאל בשביל מה אני צריכה נעליים אורטופדיות!!!! מנתחים יודעים לנתח, אז זה מה שהם עושים!

טאניוש

New member
שאלה קשה

מה זה קוסמטי? אם זה מונח כף רגל זה כבר לא קוסמטי, ואם לא- אז מה זה יכול להיות? ועד כמה שהבנתי גם דר'בור המליץ על ניתוח (למרות הסתייגות). אני יותר בכיוון של כן לעשות.

אודונים

New member
לדעתי שווה לשמוע את בור שוב

האם הוא חושב שאפשר לנסות לחיות בלי הניתוח ומה ההשלכות של זה אם זה לא יעשה נזק לטווח הרחוק להזכירך גווני בר לא עברה אף פעם ניתוח אבל יש לה כן כאבים ומגבלות במהלך החיים אולי זה קשור אולי לא צריך לנסות ולהבין מהרופאים את כל המשמעויות בהחלט התלבטות לא קלה אולי לכו לשמוע דעה מרופא נוסף? מה שלא תחליטו, תיהיו שלמים עם ההחלטה חיזוקים שחר

גווניבר

New member
הרופאים אמרו לי שרוב הכאבים

שיש למבוגרים עם ק"פ נובעים דוקא מניתוחים שהם עברו. יש הרבה אנשים שעברו מעל 10 ניתוחים כדי לתקן את הק"פ. כל רופא שרואה אותי אומר שהמצב של הרגלים שלי נחשב מצויין, ושניתוח בד"כ לא מצליח להגיע לתוצאות כאלה טובות. אני גם מציעה לשמוע את ד"ר בור שוב. אני סומכת עליו שהוא לא ישלח סתם לניתוח.

א שניצר

New member
גם לנו

גם לנו ד"ר בור אומר תמיד שהניתוח לא נחוץ מבחינת התפקוד של הרגל. הוא כל הזמן אומר לעמר שרק אם מפריעה לו הצורה של הרגל הוא יכול לנתח. הוא טוען שהמצב לא מחמיר בגלל שלא מנתחים. עמר עבר כבר ניתוח הארכת גיד (פעמים) ופעם אחת איליאדרוב. כרגע - כבר כשנתיים שאני רוצה מאוד לבצע עוד ניתוח אבל עמר לא מסכים. בגלל שהוא כבר בוגר השארנו לו את ההחלטה. אין לנו "אומץ" לשכנע אותו. לעבור את הניתוח.

לדעתי, כדאי....

לא כל כך מאמינה במונח "קוסמטי" אחיין שלי היה צריך לעבור להבדיל, ניתוח בראש כדי לתקן עיוות כלשהו ואמרו שזה קוסמטי אבל עד היום אני בטוחה שאם לא היינו עושים את הניתוח הזה, היה נגרם נזק כלשהו, אחרת, בשביל מה צריך ניתוח??????? מקווה שלא הלחצתי אבל זאת בכל אופן דעתי תרגישו טוב אורית בנוסף לכך, אני מאמינה שיעל תיתן לך את כל האינפורמציה לגבי הניתוח הספציפי הזה, לא יעל????

0עופריקו

New member
אני מכיר את מה שעובר לכם בראש

אנחנו עברנו עם רועי את אותו הדבר ולשמחתינו זה מאחורינו. רועי עבר ניתוח בשני הרגלים (לחיתוך הגיד) בבית חולים נהריה ע"י ד"ר שטרקר (במונחים רפואים לכאורה זה נחשב לניתוח פשוט הדבר היותר מפחיד בניתוח זה ההרדמה.)אך חשוב שתישארו רגועים לטובתכם. אני בטוח שהכל יעבור בשלום. ושיהיה המון הצלחה.

tgdr

New member
אתם בבעייה אמיתית!

עד לא יצא לי ממרום חמישים ומשהוא שנותי העליזות לעמוד בדילמה כזו לגבי ילדיי. אני משתדל בהחלטות חשובות להחליט בשלב ראשון על כמות הדעות שאני רוצה לשמוע. לאחר מכן בודק עם הסביבה ואנשים שאני מעריך את דעתם עם מי להתייעץ מקצועית ואז אני הולך (לעולם לא לבד אלא עם עד אדם בדר"כ זו הבת זוג) ושומע ושואל, הכי חשוב אני רושם את הדברים יושב עם עצמי עושה סיכומים ובמידת הצורך עושה עד סיבוב שאלות אצל אותם מומחים ומחליט. במקרה הזה אני הייתי מתקשר לד"ר פונסטי לארה"ב ומנסה להעביר לו באינטרנט את המסמכים הרלוונתיים לגבי הילד ובמקרה הצורך יוזם שיחת ווידאו איתו ועם ד"ר בור ולהגיע להחלטה. שתהייה לכם החלטה טובה!!! ושהשמש תמשיך לזרוח!! רפי

חברים יקרים, ראשית תודה מקרה ../images/Emo23.gif

על האיכפתיות וההתייחסות. לעצם העניין, בשיחת טלפון עם ד"ר בור אמש, הוא חידד את דבריו מפגישתנו והבהיר כי הוא ממליץ על ניתוח באופן חד משמעי. הפן הקוסמטי אליו התייחס הוא רק חלק מהעניין והוא התכוון לכך שרון לא יישאר עם כפות רגליים מעוותות כמו שהן עכשיו ובגילאים מאוחרים יסבול הצקות ולגלוג מצד ילדים אחרים. מה אומר ומה אוסיף? אולי אבקש טיפים לקראת ניתוח מהורים בעלי נסיון (הן הכנה נפשית והן פרקטית עצות שמקלות על השהות בבית החולים ואח"כ על ההחלמה)? יום נעים לכולם. מיכל

רוצה לומר שפעלתם בהיגיון

שהתקשרתם לד"ר בור, החוסר ידיעה הזו והספקולציות השונות, לעיתים יותר נוראות מהבעייה עצמה. מחזיקה אצבעות לתיקון ולניתוח קלים, באם ייקבע לו תאריך. לנו היה ניתוחון להארכת הגיד בהרדמה מלאה, לא נורא, אבל עברנו את זה וגם אתם תעברו כמו גדולים. מחזיקה שוב אצבעות אורית

../images/Emo187.gif

I started to think of an answer, I was so confused and then you wrote this. And I think that maybe the operation for the long run- even if it is more for the looks (not here)- it can be important for good posture and prevention of back problems and such.

גווניבר

New member
אם ד"ר בור ממליץ...

על שיקול הדעת שלו אני סומכת. יש ספר 'אל בית החולים', ו'תותי בבית החולים'. כדאי להכין אותו ע"י סיפור סיפורים ותיאור מה שיקרה לו. כדאי שתגידו לו מראש שיכאב לו. אני בעד לספר את האמת, גם אם היא כואבת וגם אם הוא רק בן שנתיים וחצי. תעשו הדמיה עם בובה שהוא אוהב: "לבובה יש בעיה ברגלים. היא צריכה לעבור ניתוח. היא מפחדת שיכאב לה. היא מפחדת להגיע לבית חולים". אח"כ תקחו בובה אחרת ותקראו לה 'רופא'. תספרו בשפה פשוטה מה הרופא יעשה. תתארו את בית החולים. אח"כ תספרו שהיא עברה ניתוח, ולבובה כואב קצת, והיא צריכה לשכב במיטה כמה ימים. לבסוף היא מרגישה טוב, ויכולה לרוץ ולשחק. כדאי לחזור על הסיפור כמה פעמים, ולתת לרון להשלים את הסיפור לפי היכולת המילולית שלו. אולי כדאי שתבואו לבקר במחלקה לפני הניתוח. לניתוח עצמו כדאי להביא כמה צעצועים מהבית, ואם אפשר גם שאחד מההורים ישן בבי"ח, אם רון יצטרך לישון שם. לי היו שני ניתוחי 'שבר מפשעתי' כשהייתי קטנה, ואלו דברים שעזרו לי.
רפואה שלמה!!

למעלה