תגידו - מותר על פי היהדות לעשן?

tamarhp

New member
לא

כלומר - אין איסור "לא תעשן" אבל יש איסור להזיק לגוף שלנו, ולכן עקב המחקרים האחרונים שמראים בצורה ברורה לחלוטין שהעישון פוגע בבריאות בצורה גבוהה וברורה ואף גורמת למוות - הרבה פוסקים פסקו שאסור לעשן.

זאת אמירה בעייתית

כי בשר אדום הוא שמן וזה לא בריא. אנחנו שותים יין, אבל האלכוהול הורס לנו את הכבד. אני לא חושב שאפשר למצוא תשובה חד משמעית ומחייבת עבור כל הדברים שפוגעים בנו באופן כזה.

arriy80

New member
למה?

בנוגע לבשר אדום ויין עם אלכוהול, אם צורכים מהם בצורה מבוקרת הם אפילו בריאים (לא שאני בקיא ברפואה, אך כך ידוע לי). לעומת זאת, נראה שאין שום ערך בריאותי לסיגריות, אלא רק נזק בריאותי.

נר11

New member
אני מבין

שציבור חרדי ענק וגם הרבה דתיים מעשנים המון, למרות שכל הרבנים פסקו שזה ממש אסור וזה פיקוח נפש וכו'. אז איך זה יכול להיות שבכל דבר מקשיבים ולזה לא? האם בבני ברק לא מוכרים סיגריות כמו שלא מוכרים עיתונים גסים?

tamarhp

New member
אתה צודק

הבעיה היא שהמחקרים הם יחסית חדשים, מה שיוצר מצב שבו הרבה התחילו לעשן עוד לפני שידעו את כל המידע הזה, ולהפסיק לעשן זה לא פשוט. כרגע זה תהליך שיקח זמן, לדוג' עיתון משפחה החרדי יצא בקמפיין נגד עישון, ולא מכניס לעיתון שלו פרסומות לסיגריות. אבל יקח זמן עד שזה יקלט.

הרבה מאמינים

אוכלים כמויות..כי לא נותרה שום הנאה "גשמית" אחרת אז זוללים בכמויות אדירות ומזיקים לגוף..והאוברים מתפתחים לרובוטים שגם אין להם חשיבה אצעית וגם קיבלו גנים הגורמים לזלילה. לא מעניין אותם שזה פיקוח נפש

נו...

כשאתה שמן כל כך שאתה תופס שני מקומות באוטובוס/ מטוס/ בית כנסת זה די ברור שיש בעיה.

רונל1

New member
אין חילונים שמעשנים או אוכלים?

אומרים שכל דבר טוב הוא או לא חוקי או לא מוסרי או לא בריא. הכי בריא לא לחיות. אוכל טוב במידה יותר טוב מהשיר של סנדרסון לא לצאת מהבית ואז לחיות לנצח. בכל המועדונים בתל אביב כולם מעשנים. אם אתה לא יוצא לבלות אף פעם אתה מוזמן פעם להתחיל לחיות. תראה את הצרפתים שאוכלים בשר ושותים יין במידה וחיים יותר מכל האמריקאים שרצים עד כלות כוחם בפארקים. המומחה של האמריקאים לריצה בריאה מת באמצע הריצה מדום לב בגיל צעיר.

msch

New member
אולי זה לא ענין להלכה ...

עובדה שכל החרדים לא מקשיבים לפסק ההלכה האוסר עישון.או שבעצם אף אחד לא פסק שאסור רק אמר ונשמרתם מאוד לנפשותכם . אבל בסוף מתים מזה...

רונל1

New member
הרב הוא לא גננת

אנשים צריכים להבין בעצמם מה לעשות. סיגריה אחת כשיוצאים לבלות או כוס יין לא הורגים. החרדים אוכלים יותר ממה שהם מעשנים. בכל חג יש יותר מידי אוכל.

בימי בית הספר שלי,

היה תלוי בבית כנסת פסק הלכה שמורה על כך שמי שמעשן עובר על "ושמרתם מאוד לנפשותיכם". כמו כן, הייתה בפיסקה השניה שמי שעובר ברמזור אדום כהולך רגל, עובר כמו כן על ושמרתם מאוד לנפשותיכם. זה לדוגמא, חינוך שאותו אני מהללת.

arriy80

New member
יפה ונכון.

ובהקשר זה, גדולי התורה מורים להשמע לחוקי התעבורה שהם בגדר "פיקוח נפש" ומחייבם לציית להם ! חוקים אלו אינם רק בגדר של "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" - מצווה אישית, כי אם "פיקוח נפש" - גם של אחרים! ומכאן החובה הגדולה לציית לחוקי התעבורה ובכך גם לקיים את הוראות התורה.

חוקי מדינה עם חוקי תורה.

משהו שמאוד חשוב לציין, שמתקשר כאן להרבה שירשורים, היהודים בגולה החליטו לקבל על עצמם "חוקי מדינה", כדי שיוכלו לחיות חיים שלמים ושקטים(בחוקי מדינה אני לא מתכוונת למן איסורים שהטילו על היהודים כמו מילה וכו')

arriy80

New member
דבר חדש ומחודש

מיהם אותם יהודים בגולה ש"החליטו לקבל על עצם חוקי מדינה"? ומה זה "איסורים שהטילו על היהודים כמו מילה"? היהודים שמעו ונשמעו לחוקי התורה. חוקים ע"פ כללים שהתקבלו מהאלוקים לפני 3300 שנה. היו כאלו יהודים שרצו לפרוק מעליהם את עול החוקים האלו, ולכן החליטו שהם "לא רלוונטים" לזמננו. זה היה לפני 200 לערך. על בסיס טענה זו קמה המדינה וחוקיה. היות ואין בסמכות אף יהודי לבטל את חוקי התורה, החוקים האלו עדיין חיים וקיימים אצל אותם יהודים שלא הפנו עורף למסורת אבותיהם, וממשיכים לצעוד בדרך שבורא העולם התווה להם.

למעלה