תגידו, מישהו זוכר את ה"גלנטריה"?

לוקה

New member
תגידו, מישהו זוכר את ה"גלנטריה"?

פתאום נזכרתי, לעזאזל מה מקור השם? אימי תמיד היתה שולחת אותי לשם עם הוראות כתובות לא מובנות להביא דברים שלעולם לא אדע למה נועדו, מה שזוכר זה: "סרט אלכסון"???? תביא את הבד שמסרתי ל"פליסה"???? ה"דנטל"??? חוט D.M.C ???? מה זההההההההה??? זוכר את המילים כמו סיוט בלתי מובן. והכי גרוע... "קרוכמל"??? וזה כבר מהמכולת, נשמע כמו איזה שם של מחלה.

magy

New member
הולכת לענות לך אחת לאחת..

גלנטריה, היתה חנות לכל מיני דברים. הכל בכל מקום בה. בעיקר בגדים. ועזרים לכלי תפירה.. אז סרט אלכסון נועד לסיומת של בגדים, מכפלות, מחשופים, כל מיני סופים שעובדו יפה.. אם התופרת היתה מקצוענית... פליסה....plise , בטח מילה צרפתית במקורה.. קפלים....לקחו בד נורמאלי, ובמכונה שהובאו מחו"ל, ממש פטנט עולמי, היו מניחים בה את הבד, ותוך לילה עם חומרים שעושים "פרמננט" לבד, היינו מקבלים בבוקר, בד עם קפלים. היו סוגים שונים של קפקלים.. אחידים בגודלם, או שניים קטנים ואחד גדול. ממש אופנה מסובכת.... לכל פליסה, היה האירוע שלו.. אין דין פליסה עבה לפליסה דק.... ולך תבין למה..... דנטל??? הבדים הדקיקים שקישטו צאוורונים או סיומות להעשרת הבגד... הם היו רקומים, או ביד, או במכונה.... כיום ניתן לקנות אותם לפי מטר.... בלי דנטל, מה שווה כל הבגד??????? בימינו, הדנטל נמצא בעיקר בתחתונים וחזיות.... DMC ???? מין חוט משי מגולגל בסליל עגול,,, רקמו איתו, תיקנו איתו... רב הנשים תפרו פעם לעצמן בגדים...בלי בורדה....סתם חוש.. קרוכמל??? זה מוכרח להיות עמילן....... לגיהוץ הבגדים.... קריכמלו גם ממחטות, תחתונים, חולצות.....ומה לא... אישה שלא כריכמלה, לא היתה עקרת בית טובה.... שלא נדעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע מאשאלההההה מאשאלההההההההההה - אללללללה יוסטור קשה לדמיין גבר לובש בבוקר תחתונים שעברו קריכמול........

גל-עמית

New member
גלנטריה וכו´....... ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

היי........ נפלתי מריצפה לכיסא...........ממש..... וכל הסיומות של הגלנטריות היו: או .....זקס, או......טקס. ורובן היו ברח´ לונץ, מתחת לרח´ החלוץ....ב"נישות" שיורדות מרחוב החלוץ לכוון השוק.... גם כבן, (שאמו תפרה על "סינגר" עם פדל....) סחבו אותי לכל החנויות האלה....מי השאיר "בנדיט" שכמוני לבד בבית ????....."כריכמלו" כתבת.... ומה על המתיחות של המצעים אחרי זה? לפני הגיהוץ? ולהתעטש ולנגב מטפחת כזו ???? זה כמו לנגב עם דיקט.... ותחתוני "אתא" (לבנים עם פתח מקדימה...) זה כמו לאונן עם נייר לטש...... קנו לי שם כובע עם מצחיה ומשקפי פלסטיק ירוקות צמודות מתחת למצחייה !!!! אתם יודעים איך הגעתי עם זה לביה"ס?....עוד 10 ס"מ גובה....... ניסיתם פעם לנגב ב"דנטל" של פולניה ???? לשחק שש-בש עם נסראללה - פחות מאיים.....

magy

New member
אויייי , נפלתי מכסא.. לרצפה

מנסה לדמיין איך נראה ילד עם כובע מצחייה ומשקפי פלסטיק ירוקות.. עב"ם היה קטן עלייך....
))))

גל-עמית

New member
עב"ם..............

תתארי לעצמך שהמשקף הזה היה תלוי מהמצחייה כלפי מטה.....עם "קפיציות" כזו שאפשר לקפל אותו..... ורק זה? זוכרת את הכובע המרופד לחורף עם אזני הכלב....שנאבקנו נגד קשירתו (חניקתנו..) .....??? ובגד הים מצמר ??????? ברררררר......ובגדי היים של המצילים...מבד עם שרוכים בצד....שכל קפיצה - אשך אחד היה תופס עצמאות..? ו"ולווטה"? והנשים והגברים במלתחות "החוף השקט"?....והסרחון של השמן הזה והזיעה שלהם?...לוויתנים ממש.......

magy

New member
שו בגד ים? הנשים השתזפו במלתחה

עירומות...........שרועות על הספסלים.....עץ רקוב מלחות... גלוחות, או לא... שמוטות או לא... חפפו, עשו אובראול ...צבע....גילוחים....... והריח........שלא נדע.......... הייתי ילדה, וקויתי שלא כך אראה ואריח כשאהיה אישה......

גל-עמית

New member
בגדי ים.........

לא ציינתי שישבו עם בגדי ים. נהפוך הוא. גם ב"גרדרובת" הגברים - היה "איטליז" לא הרבה יותר קטן..... והקולבים מבד יוטה...והתוים.....והשרוך עם חתיכת הפח העגולה הקטנה שכל אחד ניסה להיות יותר "דאווינצ´י" היכן הוא מבליט אותה...... ..ופתאום צץ לי עוד פרט..................... איך היה לעמוד במרפסות של "רמב"ם" ולהציץ מלמעלה.........

ענבר.

New member
גל עמית - בזה הרגע

קיבלת צו ריתוק, צו סיפוח תמידי, וצב תנועה... לא הפסקתי לצחוק מהזכרונות שלך. הרסת לי את האיפור. אתה לא הולך לשום מקום. נשאר כאן. האוסף שלך משגע

גל-עמית

New member
../images/Emo9.gif ...... תודה ענבר....

.....וזה רק חלק קטן מהאוסף....תכיני ממחטות..(ללא "קוכמל"...)... רצוי גיגית... א-פרופו גיגית - זוכרת את גיגיות הפח שהיינו טובלים בהם? ואת הקרפיונים לפני החגים שהיינו טובלים איתם? ואת בקבוקי השתייה הקלה "גזוז"....שהיו שטים שם עם חתיכות הקרח, לפני איזהשהו ארוע בבית?

magy

New member
מילא גיגית, אבל מה עם חתיכת הפח

הגלית , שעליה כיבסו?????? המהדרין שיפשפו על לוח זכוכית. אני מכירה את הפח הגלי....את אימי וסבתי, משפשפות ביום קבוע... ומכחילות עם איזה שקית קטנה כחולה....את הכביסה הלבנה ..... יום כביסה..... אלעק....

גל-עמית

New member
רק זה? א-פרופו כביסה?....

לא תאמיני, אבל יש לי בבית את המקל שבו אמי הייתה מערבבת את הכביסה בתוך הדוד (שנמצא אף הוא אצלי) על הפרימוס...... והריב של השכנות על המקום שבו תלו את הכביסה....... למי היה מקום על המרפסת? רק שעברנו ל"שיכונים" - אנחנו בתחילת 1956....רק אז היה יותר מקום וגם היה מקום מוגדר לכך..(בין העמודים)....

פנטי

New member
מגי , אני בשוק אה עמעס´ע שוק

מהידע והזכרון שלך ...... את הצחוק שלי שמעה כל השכונה . כשהזכרת מילים שלא שמעתי אותן כבר כמה וכמה שנים טובות .. אפשר לחזור ולזמזם את... היו ימים חבר אך הם חלפו מהר .....

magy

New member
אבל פנטי, את כל הידע הפגין קקטוס

אני רק תירגמתי.... געיי אהייים...... שלופעןןןןןןןןןן איך????? מאמע לושן......

magy

New member
לא קקטוס, לוקה. הכל בגלל החום

איך דארפ געהן אהיים שלופען.........

למעלה