תגידו, מישהי/ו כאן הקפיא/ה פעם עוגות תפוחים? ואם כן - איזה?

אמרלדה

Active member
הזוגי קנה ירוקים חמוצים במיוחד. ועל אף שזה התפוח האהוב עלי,
זה קצת מוגזם.
אז עוגה. אבל מי יאכל אותה עכשיו? אפשר להקפיא לחג?

פעם הייתי מכינה פשטידות תפוחים ואטריות. אולי אנסה לשחזר.
קוביות תפוחים, אטריות מבושלות, ביצים, מעט סוכר וקינמון וקורט מלח
לאפות עד זהוב. ניתן להוריד עוד יותר את כמות הסוכר ולהוסיף פלפל שחור.
נדמה לי שבחום נמוך. אולי 170.
הקיצר, כל רעיון יתקבל בברכה. אפילו מרקחת.תודה.
 

ויוי 25

Well-known member
הזוגי קנה ירוקים חמוצים במיוחד. ועל אף שזה התפוח האהוב עלי,
זה קצת מוגזם.
אז עוגה. אבל מי יאכל אותה עכשיו? אפשר להקפיא לחג?

פעם הייתי מכינה פשטידות תפוחים ואטריות. אולי אנסה לשחזר.
קוביות תפוחים, אטריות מבושלות, ביצים, מעט סוכר וקינמון וקורט מלח
לאפות עד זהוב. ניתן להוריד עוד יותר את כמות הסוכר ולהוסיף פלפל שחור.
נדמה לי שבחום נמוך. אולי 170.
הקיצר, כל רעיון יתקבל בברכה. אפילו מרקחת.תודה.
פשטידת תפוחים ואטריות מאת הבשלית הדגולה מלמד
ראי מתכון כאן :
 

אמרלדה

Active member
פשטידת תפוחים ואטריות מאת הבשלית הדגולה מלמד
ראי מתכון כאן :
תודה רבה.
 

mיטלמן

Well-known member
הזוגי קנה ירוקים חמוצים במיוחד. ועל אף שזה התפוח האהוב עלי,
זה קצת מוגזם.
אז עוגה. אבל מי יאכל אותה עכשיו? אפשר להקפיא לחג?

פעם הייתי מכינה פשטידות תפוחים ואטריות. אולי אנסה לשחזר.
קוביות תפוחים, אטריות מבושלות, ביצים, מעט סוכר וקינמון וקורט מלח
לאפות עד זהוב. ניתן להוריד עוד יותר את כמות הסוכר ולהוסיף פלפל שחור.
נדמה לי שבחום נמוך. אולי 170.
הקיצר, כל רעיון יתקבל בברכה. אפילו מרקחת.תודה.
יש לי מתכון לעוגות תפוחים הונגרית הכי טובה, (כך שמה ביוטיוב) ואני מסכימה,
את מילוי התפוחים מכינים בנפרד והוא לדברי הגברת שבסרטון נשמר במקרר עד חצי שנה (נדמה לי),
העוגה נפלאה לטעמי ולדעת כל מי שטעם,
לא תנסי?
 

mיטלמן

Well-known member
יש לי מתכון לעוגות תפוחים הונגרית הכי טובה, (כך שמה ביוטיוב) ואני מסכימה,
את מילוי התפוחים מכינים בנפרד והוא לדברי הגברת שבסרטון נשמר במקרר עד חצי שנה (נדמה לי),
העוגה נפלאה לטעמי ולדעת כל מי שטעם,
לא תנסי?
3 הערות קטנות,
יש לי בעית סינכרון מחשב טלפון, המתכון שמור אצלי כתוב בקובץ,
יכולה להעביר את המתכון לדוא"ל של אורני או המתהוללת המנהלת,
בבצק יש קמח תופח וגם אבקת אפיה, לא הוספתי אבקת אפיה, אני רגישה, לא רגישות של אלרגיה או משהו מסכן חיים, הטעם לא טוב לי, מעקצץ אם יש יותר מדי סודה לשתיה או אבקת אפיה,
הכנתי גם גירסה טבעונית, לראש השנה שהבאתי את העוגה, רגילה לכולם וטבעונית קטנה לנערה הטבעונית, זכתה להתפעלות, לא טעמתי, אצרף אם תרצי,
ובנוסף, כתבתי לי שהורדתי את כמות הסוכר,
בעיה, לי היה מספיק מתוק, גם לאחיניתי, לאחותי לא.
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כן, הקפאתי בעבר עוגות תפוחים בחושות- הפשירו בסדר גמור.
אבל אני לגמרי בעד פשטידת אטריות עם תפוחים וקינמון. יש לאמא שלי מתכון איפשהו אם את רוצה, ממרכיבים כפי שציינת.
ויש Apple Kugle של האמריקאים- כמו עוגות תפוחים אבל פחות מתוק.
 

michalgad

Active member
כן, הקפאתי בעבר עוגות תפוחים בחושות- הפשירו בסדר גמור.
אבל אני לגמרי בעד פשטידת אטריות עם תפוחים וקינמון. יש לאמא שלי מתכון איפשהו אם את רוצה, ממרכיבים כפי שציינת.
ויש Apple Kugle של האמריקאים- כמו עוגות תפוחים אבל פחות מתוק.
אשמח למתכון הפשטידה. נשמע לי מאד מתאים לראש השנה, תודה
 

אמרלדה

Active member
כן, הקפאתי בעבר עוגות תפוחים בחושות- הפשירו בסדר גמור.
אבל אני לגמרי בעד פשטידת אטריות עם תפוחים וקינמון. יש לאמא שלי מתכון איפשהו אם את רוצה, ממרכיבים כפי שציינת.
ויש Apple Kugle של האמריקאים- כמו עוגות תפוחים אבל פחות מתוק.

כן, הקפאתי בעבר עוגות תפוחים בחושות- הפשירו בסדר גמור.
אבל אני לגמרי בעד פשטידת אטריות עם תפוחים וקינמון. יש לאמא שלי מתכון איפשהו אם את רוצה, ממרכיבים כפי שציינת.
ויש Apple Kugle של האמריקאים- כמו עוגות תפוחים אבל פחות מתוק.
תודה, מתהוללת. אשמח. אבל לא בדיוק הבנתי מה ההבדל בין הפשטידות לקיגל/קוגל האמריקאי. ראיתי איזה מתכון של קיגל, נראה די דומה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה, מתהוללת. אשמח. אבל לא בדיוק הבנתי מה ההבדל בין הפשטידות לקיגל/קוגל האמריקאי. ראיתי איזה מתכון של קיגל, נראה די דומה.
גם אני לא ממש בטוחה. כשטעמתי קוגל תפוחים בניו יורק חשבתי שזו עוגת תפוחים לא מאד מתוקה...
 

michalgad

Active member
הקיגל דומה לעוגה אבל בדרך כלל עם פחות סוכר ויותר קמח
 
למעלה