תגידו, עם יד על הלב

catmandu

New member
תגידו, עם יד על הלב

שלום לכולם, נעים מאוד. הגעתי למסקנה שלהיות סינגל בחו"ל זה ממש חרא, לפחות בשבילי. במיוחד עכשיו, כשכל החברות שלי בארץ תפוסות או נשואות ורק אני שנה אחרי שנה לבד. אולי זאת אני שדפוקה כי אני רוצה רק יהודי או אפילו ישראלי ומשום מה, אני לא מוצאת אותם כאן בטורונטו ואם אני כבר מוצאת, הם נשואים כבר או סתם לא מעוניינים. אז תגידו, יש כאן מישהו במצב שלי שחושב לחזור לארץ למרות כל מה שקורה שם, כדי לנסות למצוא בארץ את בן הזוג לחיים? או שזה צעד דרסטי מדי? כי אני מתחילה להתייאש מכמה שקשה לי. אולי אני צריכה להתרגל או לרדת לגמרי מעניין היהודי, למרות שלא בא לי. אם יש פה אנשים מטורונטו, אני אשמח להיפגש סתם אפילו בשביל לפטפט.

catmandu

New member
Walla?

<How come I didn't think of that? <scratching head OK, Let me rephrase that... what does someone who doesn't like online dating websites anymore supposed to do? I'm serioualy wondering. Virtual world is no replacement to the real world in my opinion.

Vdrums

New member
קודם כל אני לא אמור לנחש.

דבר שני, מי אמר שזה תחליף לעולם המציאותי? את מחפשת יהודי/ישראלי. יש שם ריכוז ענק. דווקא זה אמור להוציא אותך מהבית לפגישות ולא להשאיר אותך מול המחשב בסניון למצוא מישהו (וירטואלי?) בפורומים.

catmandu

New member
אני יודעת

אבל אני חושבת שמה שמציק לי זה שאין עוד דרכים להכיר אנשים. זה כמו לשים את כל הביצים בסל אחד... והאמת, בינתיים לא הולך לי כל כך בג'יי דייט. חשבתי שיהיו לי הרבה יותר פניות מעד עכשיו...אז אני קצת מתוסכלת. אני לא יודעת אם ככה זה לכולם ואני פשוט מצפה ליותר מדי, או שאני כנראה באמת ממש ממש מכוערת או טפשה... אני מרגישה קצת כמו חתיכת בשר בשוק, וזה עושה לי קצת רע. אני אמשיך להיות שם, אבל מאיפה מגייסים את הכח להמשיך הלאה...והשנים עוברות ואני לבד, מרגישה כמו חתול נטוש. מצטערת שעניתי קצת בציניות מקודם, לא התכוונתי. זו מין תקופה כזאת, החגים והשנה החדשה עושים לי רע. שנה אזרחית טובה לכולם, אני מקווה...

Vdrums

New member
כן אני יודע שזה מצציק שזו הדרך

היחידה. אבל אני לא מצאתי דרך אחרת. אל תחכי לפניות. תפני את.

Omiz

New member
זה לא את הבעיה

זה החברים שלך שהתחתנו כל כך מוקדם !
וחוץ מזה, מה רע בלא ישראלים\יהודים? לעניין, יש הרבה שנמצאים במצב שלך, גם בארץ וגם ברחבי העולם. זה שאת גרה בחו"ל ורוב החברים כבר התחתנו זה באמת מלחיץ ולא עוזר... מה לעשות? קודם כך אל תלחצי, מה קרה? קחי את הכל באיזי, זה זאת משדרת שאת לחוצה זה לא ממש עוזר לך להכיר אנשים חדשים. זה שאת מגבילה את עצמך רק ליהודים\ ישראלים זה גם לא לעניין, לדעתי. גם אני לא בקטע של אתרי היכרויות, אבל בתכל'ס באמת אין מה להפסיד מזה! נראה לי שעוד כמה עשרות שנים, אנשים בכל לא יצאו מהבית
לסיכום, תהיי פתוחה ל"שוק רחב", ותהיי עירנית, יש מלא הזדמניות שאת בכלל לא שמה לב אליהם. אל תחזרי לארץ רק בגלל זה. ואם את קופצת לסין, "נסדר אותך", כמו שאומרים
טוב יאללה, נהייתי ורדה רזיאל ז'קונט...

catmandu

New member
תשובה לאומיז

תראה, אין לי בעיה שאנשים אחרים יבחרו להיות עם לא יהודי או לא ישראלי. שיהיה להם בסבבה. אבל לי זה כן חשוב ואני מרגישה שאני במלכוד כי פשוט אין שום דרך לפגוש כאן בחורים יהודים חוץ מג'יי דייט וזה ממש לא השיטה הכי אופטימלית. הקהילה בטורונטו לא עושה כלום למען הצעירים הרווקים היהודים, אין מסיבות או חוגים או דברים כאלה להפגיש בין כל הרווקים ובינתיים הזמן עובר. אני כבר לא ילדונת, אני בת 82 ואני מרגישה מוכנה למשהו קצת יותר רציני אבל אני מרגישה לפעמים שאם אנר אשאר פה אני יורה לעצמי כדור ברגל. כל החברות שלי בארץ תפוסות, לפעמים אני מרגישה שלמרות שטוב לי כאן בעצם רע לי מאוד כי אין לי עם מי לחלוק את החיים ואין לי גם פוטנציאל שמשהו ישתנה...לפחות בארץ יש אפשרות בתאוריה לפגוש המון בחורים. אני ממש לא יודעת מה לעשות כבר... אני כרגע ממש לא רוצה להתחתן עם נוצרי. זה מכניס לחצים למרכת היחסים שאני רוצה להימנע מהם כרגע. אלוהים, לפעמים אני מרגישה שהגורל שלי הוא להיות לבד לנצח. זהו. ככה אני מרגישה. אולי זה שונה בין גברים לנשים. נראה לי שהבנים לוקחים את זה יותר באיזי. תודה על העידוד.

catmandu

New member
התכוונתי 28

לא 82...למרות שבקצב הזה אולי אז סוף סוף יהיה לי חבר

joojooj

New member
אני מציע שתקראי כל מה שכתבת

ותחשבי אם זאת התדמית שאת רוצה לעצמך? האם את היית יוצאת עם מישהו שזאת הגישה שלו ("הקהילה לא עושה כלום", "כולם נשואים ורק אני לא", "אכלו לי, שתו לי"). בקיצור, עשה לי רע בנשמה הטון הבכייני שלך. אני בטוח שיש לך הרבה יותר פוטנציאל ממה שאת משדרת. למה שלא תארגני את מסיבה, או כל אירוע חברתי אחר? וחוץ מזה יש המון דרכים להכיר אנשים, אם רק רוצים. פשוט תעשי את הדברים שאת אוהבת (בין אם מדובר בחוג מקרמה, סקי או ריקודי עם) ותפגשי שם אנשים דומים לך. וגם אם תכירי לא יהודים נחמדים, זה לא סוף העולם, את לא חייבת להתחתן עם כל אחד שאת יוצאת איתו (ומי יודע, אולי יש להם חברים יהודים/ישראלים?). בקיצור צאי מהלחץ, ו-take a walk on the wide side. HNY

Omiz

New member
look darling

first of all, its good to know u r not 82, casue then i would really understand your problem...
So now that we've taken 54 years from your age and you can live longer, I don't know what can I do more, but offer you sypathy, WE ARE ALL HERE IN THE SAME SITUATION, wethert in TORONTO or TAJIKISTAN ! One less tip, you never know who reads these forums so why don't u put a picture on your Tapuz card? ah ? I'm sure there is a nice JEWISH guy waiting to meet you over there in freezing Toronto. Am I right or am I right ?

jdpworld

New member
חושב לגמרי הגיוני...

לחזור לארץ לתפוס איזה יהודי... בסטטיסטיקות של אחד משנים.עדיף כבר להתגרש מיהודים.

airdene

New member
שנה חדשה ומזל חדש

אל תמהרי לפסול את JDATE , לאתר יש אמנם מגרעות רבות הידועות לכל משתמשיו, וכאשר גרתי בחו"ל (עד לא מזמן) גם אני חשבתי שנזקו עולה על תועלתו אבל... ללא שרותי האתר לא הייתי מוצא את זוגתי שתחיה, אותה אחת שהפגישה בה הסירה כל ספק מליבי שחזרתי לארץ אהבתנו אינה בגדר משגה איום אלא הצעד החכם ביותר שעשיתי מזה שנים ארוכות... אז, אם אינך מצליחה למצוא את בחיר ליבך קרוב למקום מגורייך, התחילי לכתוב לגברברי הארץ, ערכי רשימה מקוצרת של פוטנציאלים, קחי אווירון ובואי לפגשם בארץ חמדת...

oded74

New member
עם שתי ידיים ו"כמעט" כרטיס טיסה

לפעמים בימים קשים כשהכל נראה שחור או אחרי שאני חוזר הבייתה לבד מבילוי והריקנות מאיימת להטביע אותי ואפילו החומוס של הערבי מרחוב מספר שלוש לא מצליח לעודד אותי אני מבטיח לעצמי שאני מחר קונה כרטיס טיסה ועף הבייתה ואז אני מתעשת..ומכניס את עצמי לפרופורציות בבסיס העניין , המשוואה אינה נכונה (ישראל=אהבה , חו"ל=כסף) אף אחד לא מבטיח לך שאהוב ליבך ימתין בשדה התעופה (קל מאד להיות רווק/ה בישראל ) , קצת סבלות זה יבוא כי זה פשוט חייב לבוא. אם כרגע טוב לך בחו"ל מבחינה כלשהיא (עניין בעבודה , נוחות כלכלית ,אתגר או אפילו סתם להתרחק מישראל לתקופה מסויימת ) אל תוותרי כ"כ מהר כי את יכולה להפסיד גם את זה

ד ר ו

New member
That is exactly my problem

I am also facing the same problem but from the other side... I am a single Israeli/Jewish guy from Toronto, having a hard time finding a single nice Jewish/Israeli girl... What do you say that we will discuss it together over dinner?

catmandu

New member
Well, Dru...

If you are for real, send me a message right here on Tapuz and we'll take it from there...

עם יד על ה../images/Emo23.gif

זו אחת הסיבות שחזרתי לארץ. אמנם רק אחת מהן ואחרי תקופה ארוכה, שדי מיציתי את עצמי שם, אבל גם סיבה. אף יותר ממך - אני לא הסכמתי להתפשר על "יהודי", רציתי ישראלי ועוד אחד משובח... האיזור בו גרתי ידוע בחומר האנושי הישראלי המזעזע. אמנם יצא לי לפגוש אנשים ברמה, אבל עם אף אחד מהם לא יצאה מערכת יחסים שאפילו מתקרבת לרצינית. מאז שאני בארץ (3 חודשים) יצאתי לדייטים בלי סוף. את חלקם אני מכירה דרך אתרי הכירות (כן, גם אני פונה. לא, זה בדרך כלל לא עובד, רק הפוך. אבל פונים אליי המון...) ואת חלקם בנבכי החיים. אמנם עדיין אין לי בן זוג, אבל כיף לי פה! וגם כל בחור שמוצא חן בעיני אני לא צריכה לחשוב "מאיפה הוא?", "הוא יהודי?", "הוא יחזור איתי לארץ בסופו של דבר?", "הוא מדבר בכלל אנגלית??" וכו'. אבל הכי הכי הכי חשוב - איך אפשר לתרגם את אלטרמן לאנגלית בכלל

joojooj

New member
מה יש לך מאלתרמן (אלטרמן?) דווקא

האם ארכדי דוכין מתרגם את ולדימיר ויסוצקי כמו שצריך? יוסי בנאי את ז'אק ברל? שלא לדבר על תרגומים של שייקספיר... כמובן שברמת העיקרון רקע תרבותי דומה זה חשוב, ושאלות של חזרה לארץ גם, אבל יש כל כך הרבה ישראלים שלא בקיאים במכמני השפה העברית, מבלבלים מין בשאינו מינו, ובכלל לא יודעים להתבטא, כך שלא צריך לנסוע רחוק בשביל למצוא מישהו שלא מבין את אלתרמן (נדמה לי שלא מזמן קראתי על מקראה לבתי הספר בה מפשטים את השירים של אלתרמן וחבריו כדי שהתלמידים רפי השכל יבינו למה התכוון המשורר בכאילו כזה). ואם את מתעקשת, גילגול קצר העלה את התרגום הבא: (אני לא יודע לישר, אז סליחה מראש).
1 The Silver Platter: Nathan Alterman (Translated from the Hebrew by David P. Stern) And the land will grow still Crimson skies dimming, misting Slowly paling again Over smoking frontiers As the nation stands up Torn at heart but existing To receive its first wonder In two thousand years As the moment draws near It will rise, darkness facing Stand straight in the moonlight In terror and joy ..When across from it step out Towards it slowly pacing In plain sight of all A young girl and a boy Dressed in battle gear, dirty Shoes heavy with grime On the path they will climb up While their lips remain sealed To change garb, to wipe brow They have not yet found time Still bone weary from days And from nights in the field Full of endless fatigue And all drained of emotion Yet the dew of their youth .. Is still seen on their head Thus like statues they stand Stiff and still with no motion And no sign that will show If they live or are dead Then a nation in tears And amazed at this matter Will ask: who are you? And the two will then say With soft voice: We-- Are the silver platter On which the Jews' state Was presented today Then they fall back in darkness As the dazed nation looks And the rest can be found In the history books.​

למעלה