תגידו, פלוידים...

תגידו, פלוידים...

שאלתי פה כבר פעם ת´שאלה הזו...לא נראה לי שענו לי, אבל תעזרו לי כי זה נורא מטריד אותי, העניין. אני מכירה מישהו שיש לו קעקוע גדול של ידיים מתכתיות כאלו, על הבטן...אני יודעת שזה הסמל של וולקאם טו דה מאשין...הוא אמר לי שהוא עשה את הקעקוע הזה כי הוא מזדהה עם מה שהשיר הזה אומר. עכשיו...מה השיר הזה בעצם אומר? שאנשים אומרים לך מה לחשוב ומה לחלום? למה הסימן של זה הוא שתי ידיים? רציתי שתעזרו לי להבין את השיר!!! בתודה לאלו שיסכימו לחמם קצת את הקלאבסה ויעזרו לבורה שכמותי עם הדבר.

על כאלה הודעות, אני כן מגיב!

השיר welcome to the machine מסופר למעשה על לידה. איך שתינוק נולד לתוך עולם שהכל כבר ידוע וקבוע מראש - מכונה. כל העתיד שלו וכל מה שהוא עשה כבר ידוע. שואלים, איפה היית? זה בסדר, אמרנו לך איפה להיות. מה חלמת? זה בסדר, אמרנו לך מה לחלום. המכונה זה למעשה העולם כמו שהוא היום (בדעתו הקודרת והצינית של ווטרס)

CaerBannog

New member
אני לא מכיר את הסמל..

מישהו יכול להעלות תמונה או לתת אתר שאני יוכל לראות בו אותו? (אלא עם כן מדובר על שתי הידיים שלוחצות אחת את השנייה,בל זה הסצל של הדיסק לא?)

meandmeandme

New member
פינק צודק...

השיר הזה מדבר על הקביעות בעולם שלתוכו נולדים מדי שנה מיליוני תינוקות, ה"אחדות המסחרית" הזאת שיש בינינו. העולם מאבד את היחודיות שלו בכך שאנשי עסקים ופוליטיקאים אומרים לנו מה לחלום, מה לחשוב, איפה להיות, וכן הלאה. בעיקרון, זה שיר מחאה נגד גלובליציה.

Jam Head

New member
כן.......

אנסה להוסיף קצת , השיר בעצם יוצא כמחאה נגד החברה המודרנית - דבר שפינק פלויד שמו לו הרבה מאוד דגש . אני אישית מאוד מסכים עם הקביעה הזאת , הרבה מאוד תחומים של החברה קבועים ומקובעים , מה שמטריד הוא שרוב האנשים מסכימים איתם וממש מנסים בכוח להיכנס לתוך המערכת הדפוקה הזאת.

כן, חשבתי שזה בכיוון הזה...

וואו, זה באמת שיר יפה... נראה לי שגם אני מזדהה איתו

נימרודל

New member
אני חשבתי על משהו אחר.

חשבתי על זה שהמכונות כמו טלויזיה ובכלל מודרניזציה משתלטת לנו על המוח ועל החיים. ברוך הבא למכונה... אני חשבתי שכאילו בני האדם כרתו ברית עם המכונות בכלל. כן כמובן שזה על הנער המורד שרוצה שתהיה לו דעה משלו אבל ההורים והחברה בכלל רוצים ומצפים ממנו למשהו אחר ובסוף הוא נכנע למכונה גם של החיים שקבעו לו וגם למכונות בכלל. ככה לפחות אני חושבת

למעלה