אין לכם מושג על מה אתם מדברים!
DBZ זו מנגה פופולרית שהתפרסמה במשך 10 שנים ביפן, סדרת האנימציה שעשו לזה בעצם מנפישה את הסיפורים שבמנגה. האנימה שעשו לזה היא עד ימים אלו האנימה הכי מצליחה בעולם. ומה זה הקשקושים שזה כמו פוקימון? הסדרה הסתיימה בשנת 1995! הפרקים הראשונים עוד קצת מקרטעים עם האנימציה אבל במהרה האנימציה עוברת צעדים קדימה ונראית כאילו עשו אותה בימים אלו.. כאחד שקונה את המנגה, ושצפה בהמון פרקים מהסדרה אני יכול לומר לכם שזה בכלל לא מה שאתם חושבים שזה, תנו לסידרה צ´אנס, אומנם היא מדובבת לעברית אך היתרון הוא שלא מצנזרים אותה כמו בארה"ב (כמו יותר מדי דם בשביל האמריקאים), אני מודה שתחילת הסדרה הרבה פחות מעניינת מהפרקים היותר מתקדמים, אני צופה בפרקים האחרונים ומה שאני יכול לומר זה שהסדרה בעצם הופכת לטובה יותר בכל פרק ופרק, ולמי שמבין, בכל סאגה. מה שיפה בסדרה הוא שיש לה אווירה מאוד ייחודית, היא יכולה להיות מצחיקה, מותחת ועצובה באותו זמן. אני לא אוהב מנגה ואנימה בכלל, אבל כשראיתי את DBZ נתפסתי חזק, זה לא אומר שפתחתי את עצמי לנסות לראות עוד אנימות כי הן לא מתקרבות לרמה של DBZ בכלל, ורובן משעממות ובעלות מראה קודר ואפל. דיג´ימון וכל החרא ששמים בפוקס קידס בארץ, זה סתם נסיון לא מוצלח לעלות על גל ההצלחה של פוקימון שהצליח אצל הילדים, מנסים לצייר יפני כדי שזה יראה אותו דבר אבל זה סתם דברים מטומטמים לילדים בני 6. אפשר לומר שפוקימון זה בעצם DBZ לילדים קטנים, הפוקימונים לא מתים, הם מתעלפים. כל מה שאני אומר זה שאל תשפטו סתם משהו שאתם לא מכירים, תראו את הסדרה בהתחלה, תסמכו עליי כשאני אומר שתצטרכו לחכות כמה וכמה פרקים כדי שהעלילה תהיה מורכבת יותר ומעניינת יותר, או שפשוט תחכו איזה חודשיים ותראו מה קורה אחר-כך. לכלול את DBZ באותה קטיגוריה של פוקימון זה עלבון נוראי, מה גם כשהקומיקס צוייר לא הייתה כוונה לקלוע לטעמם של ילדים קטנים וליצור להיט, והאנימה שעשו למנגה הסתיימה גם 4 שנים לפני שפוקימון בכלל התחיל.