תגידו, רק אני לא אוהבת את הספרים

תגידו, רק אני לא אוהבת את הספרים

של אלונה פרנקל? יואב קבל את "סיר הסירים" לרגל התעניינותו העמוקה בתכולת החיתול שלו ("אמא, עשיתי קקי, בחיתול ש-ל-י!"), והוא מאוהב ב"פתלי" ודורש לקרא את הספר שוב ושוב. לא מתה על הספר, אבל מילא. גם את "ספר הירח" שלה הוא אוהב, ואני לא. כשהיינו בספריה הצצתי בעוד כמה ספרים שלה, וממש לא אהבתי את הסגנון ולא את הכתיבה. יש לי הרגשה שכל הכתיבה שלה "מגויסת" לטעמים חינוכיים ולמטרות מאוד דידקטיות והיא כופה על הנושאים שהיא בוחרת את דרך הכתיבה, מה שהופך את הקריאה בספר למאולצת למדי. האם זו רק אני (כי מסתבר שהספרים שלה הם להיט)?

גם אני לא מתה עליה. שחר - כן

יש לנו רק את סיר הסירים. אני ממליצה כ"ספר גמילה" על לא רוצה חיתול של רן כהן-אהרונוב.

אני חושבת שחלק מהספרים שלה אהבתי

אבל באמת חלק מהם ממש לא אהבתי רק אחרי שקניתי את סיר הסירים נזכרתי שאותו דווקא לא מאד אהבתי
אבל הודיה לפחות אוהבת אותו..

רותי&ע

New member
ואני לא אוהבת את מיריק שניר

יש לנו את "נשיקות לא נמחקות" ואחרי שלקחתי מהספריה ספר נוסף שלה הבנתי סופית למה. היא כותבת בחידות. שפה לא מובנת. אולי למבוגרים שמבינים כפל משמעות אבל לא לקטנים. לגבי אלונה פרנקל-היא באמת מאוד חינוכית בסיר הסירים (הספר היחיד שיש לי שלה). ואני קוראת לו בתרגום חופשי..

באמת ? יובל ואני דווקא כן

יש לה מגוון אדיר של ספרים מ-ק-ס-י-מ-ים (אני דווקא לא מכירה את השניים שהזכרת). יש את מרים והים, ואת בבית שלי, ואת אם פתאום אפגוש אריה, וזה מה שעולה לי בראש כרגע. אולי סתם היה לך נסיון רע עם שני ספרים ? תנסי את מרים והים. אי אפשר לא להתאהב בספר הזה. אני מדקלמת אותו בע"פ (כמו הרבה ספרים אחרים, ככה זה כשילדה שומעת לפחות 4 סיפורים ביום) וכל פעם שאנחנו בים, או ליד נחל - יש דקלום שלו.

שרה נ

New member
יש לה (מיריק שניר..) גם ספרים

שלא ממש אהבתי למרות שבגדול ניתן לאמר שאני אוהבת את הספרים שלה הספר מרים והים וכן הספר ילדה אחת אמרה בעיני לא מאד מוצלחים ושווים ואני שבה ומזכירה שהכי טוב זה לעשות מנוי בספריה כך אפשר לראות אם הספר שווה קנייה
שרה של הודיה

noa_f

New member
ספר לגמילה

כולם תמיד מדברים על "סיר הסירים" ורק לנו לא היה אותו... למה? כי קניתי ספר אחר, שלדעתי מצוין אבל כמעט אף אחד (שדברתי איתו) לא מכיר. אז הנה המלצה, לכל אלו שלא אוהבות את אלונה פרנקל: "הסירסיר של תותי" יש עוד אחד בסדרה- על אחות שנולדה, אבל לא עיינתי בו לעומק.

שרה נ

New member
העניין שלאורך זמן סיר הסירים היה

היחיד בשוק ולכן כששואלים כל אחד איזה ספר גמילה מומלץ הוא ישר ממליץ על סיר הסירים..

anat30g

New member
זאת בעיה ידועה עם כל ספרי הילדים

כשמגיעים לחנות ומבקשים המלצה לספר - לא משנה מה הנושא - תמיד ממליצים לי על ספרים שאני גדלתי עליהם, אף פעם לא הגישו לי בחנות ספר של סופר צעיר וחדש שרק יצא לשוק, נותנים את פניה ברנשטיין, את מירים רות, ע. הלל ולא שהם לא נפלאים - אבל אני רוצה משהו חדש - משהו שנראה אחרת - לא עוד איורים בשחור לבן עם כתמים של צבע (כמו האיורים המזעזעים של מיץ פטל). ואולי בהזדמנות הזאת אני אבקש המלצות לספרים של סופרים חדשים ולא מוכרים - ספרים נחמדים לגיל הרך בעיקר. ענת

דרך שלי לקבל המלצות על ספרי ילדים

חדשים נוסף למה שיש בעיתונים (ואם כך.. אז מנוי להורים וילדים גם בתחום הזה עוזר
) ונוסף לזה אני עשיתי מנוי בספריה להודיה ואני ככה יכולה לקחת את הספר ולהנות ממנו לתקופה של חודש ואח"כ לראות אם שווה לי שיהיה לי אותו בבית או לא..

anat30g

New member
שמת לב איזה ספרים יש ברשימה

בדיוק אותם ספרים שכולם ממליצים עליהם, לא היה שם ואפילו לא ספר אחד שיצא בתקופה האחרונה. ואגב - גם אנחנו מנויים בספריה - אבל גם שם קשה למצוא ספרים חדשים, לא שלא קונים חדשים (הספרנית אמרה לי שהם קונים כמעט כל ספר חדש שיוצא לשוק) הבעיה שאלה הספרים שאף פעם לא נמצאים על המדף.

אירית+

New member
על מיריק שניר וספרה "קטני קטנים"

זה ספר שלקחתי מהספריה עבור מתן והוא כל כך אוהב את הסיפורים בחרוזים שאני כבר מעכבת את זה אצלי שלושה שבועות.

דתיה בן דור איכזבה מאד

אני בד"כ אוהבת אותה, אבל גיא קיבל לפני שנה את "זבוב, זבוב מה אתה יכול" של דתיה בן דור. בנות, הספר הזה פשוט מעצבן, החרוזים בו מאולצים עד כדי הקאה. מה לעשות שדווקא את "זו זו מה תה כול" גיא הכי אוהב? אז אמא ואבא (שתמימי דעים בעניין איכות הספר) עושים תורנות של מי יקריא את הגועל נפש הזה.

סיר הסירים זה לא ספר שעבר זמנו ?

רק מאיך שהוא נראה לא בא לי להקריא אותו... ויש ספרים כ"כ הרבה יותר מאויירים ומתוקים על הגמילה.... אצלינו כיכב אגב "הנסיכה על הסיר" בשל ההומור שבו (שלא כ"כ הצחיק אותי אבל את בני השנתיים וחצי כנראה שכן).

אפילו לא קניתי את סיר הסירים אחרי

שקראתי אותו בחנות אבל ממליצה על הספר "טיטולי" של מיה בר מוחה. כי הבנות שלי לא נגמלות עם סיר אלא ישר לשירותים עם ישבנון (אם כבר גדולות אז עד הסוף..)וספר כזה מתאים לנו יותר.

אמיר.

New member
דוקא ´סיר הסירים´ לא אהבתי..

ענין של לשון. שאר הספרים דווקא מאד נחמדים מגויסים ? גם אם כן, מה רע בהליות מגויס לחינוך הדור הצעיר ?? אמיר = מורה מגויס למשימה..)

נעה גל

New member
כי מספרים צריך להנות ולא רק לקבל

כל היום מסרים שההורים רוצים להעביר: גמילה מטיטול, גמילה ממוצץ, גמילה מקניות, שינה בלי פחדים, אכילה בלי ממתקים, לימוד צבעים, יחס לחברים, הצלת בעלי חיים. די! רוצים לשמוע סיפורים ולהנות מהם ואת זה ספרות מגויסת מצליחה לעשות בקושי רב (ברוב רובו של המקרים מדובר גם ברמה לא גבוהה של שפה, וגם בסיפור רדוד). מי נהנה כל הזמן לשמוע סיפורים שמעבירים מסר? אחרי זה מתפלאים שהדור של היום לא קורה בכלל...

שישיר

New member
משום מה ההורים של היום אוהבים את זה

לכל שלב יש ספר... לכל חיוך יש הסבר... לכל פיפס שהילד עושה קוראים לו ספר.. וכל החבר´ה ממליצים.. אני בכלל לא בטוחה שהילדים כל כך נהנים "להשליך" מהספר על עצמם.. יש לנו את סיר הסירים, בזמן שקראנו אותו הילדון לא הראה בכלל סימנים של לגשת לסיר/שירותים.. אחרי שמסרנו אותו לאחין - נגמלנו... ספר, צריך להיות כייפי, לא "מעביר מסרים"...

אמיר.

New member
זה מה שיפה אצל אלונה פרנקל...

גם מסר וגם כיף לקרוא ולספר... חוץ מזה כשהיינו ילדים ותולעי ספרים - הספרים כולם היו בעלי מסר... לא ספרו על כל מיני מצבים מוזרים בחיים ובכל זאת - קראנו המון.. אולי דווקא ה´פתיחות´ פוגעת ?? (לאמיתו של דבר מה שתגבר את הקריאה היה העדר טלויזיה שהיא מכשיר לרצח הדימיון)

למעלה