תגידו שאלה....

• פותח הנושא noamm
  • פורסם בתאריך

noamm

New member
תגידו שאלה....

מישהו שינה את הגישות בפוליטיות שלו בעקבות היציאה מהדת? אולי יש כאלו שיראה להם שאין קשר אבל אני מאמין שיש...

שחף -בת

New member
יש קשר.

אבל אני לא שיניתי (טוב,נו גדלתי בבית שמאלני). האמת היא שכבר טחנו את הנושא הזה פה...

yisrael

New member
שאלה טובה

גם אני שאלתי את עצמי את השאלה הזאת לא פעם וזאת נראית לי שאלת הביצה או התרנגולת. הייתי ימני מאוד מתוך אמונה (למדתי ב"מרכז הרב"). כבר שם הפריעה לי מאוד האחידות הרעיונית הטוטאלית. בצבא התחילו הבקיעים גם באמונה וגם בהשקפה הפוליטית ושניהם התחוללו במקביל כמעט. עד היום לא ברור לי לחלוטין מה הוביל למה. האם תהליך היציאה בשאלה גרם לי לשינוי חשיבתי גם פוליטית או שהתחושה שהכל היה טעות בתחום הזה שם ב"מרכז" היתה עוד סיבה להטיל ספק גם בשאר הדברים. באופן כללי שמתי לב לשינוי כזה אצל עוד אנשים בסביבתי שעברו תהליך דומה. ישראל

haimcn

New member
קצת...

אני משער שכשבן אדם בוחן את דעותיו והמוסכמות עליהן הוא גדל זה אך טבעי לבחון גם את דעותיו הפוליטיות. אני כשלעצמי קצת פחות ברור לי הימין אך עדיין אני לא רואה את עצמי כשמאלני (במיוחד כאשר היום אני חושב שמה שיותר מציק לי בבחירות זה נושא החרדים). אני משער שרוב היוצאים שינו במשהו את דעותיהם הפוליטיות גם אם לא באופן קיצוני.

אלי פלס

New member
לא יודע אם זה בעקבות אבל...

כן. השינוי שחל בי הוא שינוי מהותי אבל הוא לא הגיע מייד עם היציאה... כשנה אחרי היציאה בשאלה הצטרפתי למרצ. התהליך שעברתי היה בשלבים שונים. תחילתו הייתה ב´אתנחתא´ (הוסטל לנערים מחוסרי דיור), שם, אחד המדריכים היה בחור ערבי בשם ג´מאל. זה היה הערבי הראשון שנתקלתי בו פנים מול פנים. בתחילה, ממש פחדתי ממנו ואף שוחחתי עם מנהל ההוסטל על כך שאני פוחד לישון כשג´מאל נמצא שם אך בהמשך, אחרי הרבה שיחות שהיו לי אתו, נרגעתי. זה היה השינוי הראשוני... להיות מסוגל לישון כשערבי נמצא באזור...

למעלה