תגידו,

תגידו,

אם א-מיניים הם 1 % מהאוכלוסייה,אז כמה זה יוצא מבחינת אנשים? נגיד 1 מתוך 100? כי אחד מתוך 100 זה נשמע הרבה,ו1% זה נשמע קצת,לא??

KeyserSoze82

New member
הכל יחסי

אחוז בודד זה תמיד נשמע מעט ביחס לכלל המאה אחוז, אבל השוואת פירוש המידה היחסית הזאת למידה המצופית היא זו שעלולה לגרום לנו להיות מופתעים לגבי הכמות הגדולה שהמידה הזו מהווה. למשל אם אכן אוכלוסייתנו מהווה אחוז בודד מכלל האוכלוסיה, מדובר בכמות שאותי אישית מפתיעה מאוד. אם נגיד אוכלוסייתנו מונה 6 מליון תושבים, הרי ש 60,000 מאיתנו א-מיניים
- שזה המון לעומת מה שציפיתי לגלות (עשרות או מאות בודדות), אך עדיין מעט יחסית לכלל האוכלוסייה. אותי בכל אופן, מעניין לדעת כיצד הגיעו לנתון הסטטיסטי הנ"ל...

Xylophone

New member
אנחנו כבר מזמן לא 6 מיליון לצערי../images/Emo3.gif

נסה 7.2. זה מה שכתבו בעיתון לאחרונה.

p019

New member
מספרים מספרים ומשמעותם

כן, אחוז אחד זה 1 על כל 100 וכך בדיוק הגיעו למספר. יש משעל בבריטניה שביצעו על X אנשים (לא זוכרת כמה - קופץ לי לראש המספר 20000 אבל אולי אני טועה). המשעל לא היה על א-מיניים - אבל אחת השאלות היתה - האם אי פעם הרגשת משיכה מינית. - חישבו את היחס בין מספר האנשים שאנו אף פעם למספר האנשים שנשאלו + חישוב סטטיסטי כל שהוא כדי לעבור ממדגם לאוכלוסיה - וכך קיבלו 1%. יש ארבה בעיות אם המספר הזה. אבל כיוון שזה כל מה שיש לנו - אנחנו נשארי איתו. בקשר כמה אנשים זה סוביקטיבית - זה תלוי בכמה אנשים אתה מעריך שאדם אחד מכיר ברמה מספיק כדי לדעת אם אתה מקיר עוד א-מיני. פעם אמרתי לעצמי שאני חושבת שאני כן מקירה 100 אנשים בצורה מספיק טובה - כך זה סטטיסטית אחד מהם צריך להיות א-מיני - ואז נזכרתי בקבוצת 100 האנשים שאני מקירה - אני א-מינית
. זאת אומרת שאני צריכה להקיר מספיק טוב 200 איש כדי להקיר עוד א-מיני - כמובן, בלי לספור את האנשים של הפורום - כי זו כבר לא אוכלוסיה בלתי טלויה.

הקבוצה שלך גם לא הטרוגנית

את גם מכירה מעט מאוד סינים, אבל יש הרבה. יש סיכוי לא רע שאת מכירה מעט מאוד אנשים עניים, אבל יש הרבה עוני.

p019

New member
ואת חושבת שיש קשר בין כמות הא-מיניים ל...

כמות הסיניים וכמות העניים?

avi1283

New member
כן

יש קצת יותר סיניים מאיתנו אבל זה רק עניין של זמן... :) אני חושב שהיא התכוונה לכך שיכול להיות שלא מכירים אבל עדיין יש הרבה כמו הסינים, אבל בעצם הסינים והעניים תלויים במיקום שלהם וא-מיניים לא, כך שכל קבוצה שלוקחים באקראי כן אמורה להיות הטרוגנית. מה שכן גם אם נכיר הרבה לא נדע מי מהם א-מיניים גם אם הם כאלה, וכל מחקר שירצו לבצע תמיד יתחיל ב- אנו עושים מחקר בנושא מין ואז כמובן הא-מיניים בצדק לא ירצו לענות, כך שאי יהיה אפשר כנראה להגיע בזמן הקרוב למספר האמיתי.

p019

New member
מחקר מלפני שנה

מראה (בפוטנציה) דרך לזהות את ההורנטציה המינית של אדם בלי שהוא ממש יהיה מודע לזה. לעין אחת מראים תמונה של אישה/גבר ערום (התמונה תופסת רק חצי מעזור הראיה של עין אחת בלבד) ולעין השניה מראים סטימולוס מעוד דומיננטי - (רעש ציבעוני שזז לדוגמה) מה שגורם לנו לא להיות מועדים לתמונה שרואה העין השניה. ואז מראים במקום התמונה קווים בזוית כלשהי (2 אפשרויות) - הקווים יכולים להיות איכן שהיתה התמונה או בצד בו לא היתה התמונה. המחקר מראה כי אם אדם נמשך לנשים והתמונה היתה תמונה של אישה - הוא יצליח לזהות את הזוית של הכווים ברמה גבוהה מרמה סטטיסטית (יותר מ50%) - ואם לא - אז רק בחמישים אחוז. הינה מבחן שאני בתוח יכשל בו

AL212

New member
אוריינטציה מינית

היא לא רק מינית, ברמה האינסטינקטיבית, היא גם מנטלית. המבחן הזה בודק רק חלק פרימיטיבי למדי במשיכה...

אני חושבת שגם אם לא סופרים אנשים מפה

הסביבה שלך, אותה קבוצת 100 איש, היא אוכלוסיה בלתי תלויה. כשאמרתי עניים התכוונתי לעניים בישראל, אגב, אם כי זה לא עקרוני.

העניין הוא -

אני חושבת שהרבה אנשים לא מודעים לעובדה שהם א-מיניים. אם היו פותחים את האפשרות הזו בפני אנשים מלכתחילה ולא היו ~שום~ ספקות חברתיות לגבי קיום הדבר, ובעיקר - היתה מודעות לעניין, התופעה גם היתה פחות נדירה. קשה לי להאמין פשוט שכל מי שהוא א-מיני מודע לזה. יש כל כך הרבה מקרים של הומוסקסואליים שמתכחשים לטבע שלהם, וזו עוד נטיה מוכרת בחברה. אני מאמינה שבאמת יש באזור ה 72000 א-מיניים בארץ, אבל מספר האנשים שמודע לזה לא באמת עובר [או שכן?] את המאות, במקרה הטוב.

למעלה