תגידו...

galgal15

New member
תגידו...

מי שמנגן על פסנתר, האם לדעתכם לנגן את הפרק הראשון של סונטת ליל ירח של מוצרט בשנה ראשונה זה נחשב טוב?

dark eyes

New member
באמת

מה אתה רוצה שקל או שניים. אחרי שנה לנגן סונטה לאור הירח זה מאוד נחשב השאלה היא אם אתה מנגן את המקור של בטהובן או עיבוד!!! ואגב לא נראה לי הגיוני שתנגן אחריי שנה את המקור! ואם כן אז בטוח לא כמו שצריך!!!!

galgal15

New member
לא שאלתי על עצמי...

יש לי חבר שהתחיל לפני איזה שנה לנגן והוא כבר נגן את הפרק הראשון מושלם! אני לא האמנתי כשהוא ניגן את זה... וזה לא עיבוד זה הגרסה המקורית

galgal15

New member
אהה ודרך אגב..

אני מדבר רק על הפרק הראשון (first movemoent) כי אני יודע שהפרק השני ובעיקר, מאוד בעיקר השלישי זה פשוט לשבור את העצבאות וזה לא הגיוני לנגן בשנה ראשונה

dark eyes

New member
אהה

גם הפרק הראשון בשנה זה לא הגיוני במקור! הוא לא קשה בכלל אבל כשאר זאת שנה ראשונה והוא רק התחיל ללמוד תווים אז לעבוד עם דוושה ורגש מתפרץ כמו שבטהובן דורש זה לא הגיוני!

galgal15

New member
אני אומר לך שזה הגיוני!

אני מנגן כבר כמה שנים טובות והייתי עולה לדעתי על דברים קטנים אבל סך הכל הוא ממש היה מצוין!

בטהובן...

היי קודם כל. הסונטה ליל ירח היא של בטהובן ולפי דעתי כל מוסיקה שבן אדם מעביר אותה בדרך כל שהיא אפילו אם הוא מנגן 100 שנה או 1 אחת זה עבודה קשה . הפרק הראשון הוא קשה מבחינה מוסיקאלית וברגע שיש לך את התחושה ואת הבגרות המוסיקאלית ואת ההבנה של היצירה אז זה לא קשה... דרך צלחה גל

יש יוצאי דופן וכל הכבוד לו.

מותר לי להניח שלבנאדם היתה גישה למוזיקה גם לפני שהתחיל ללמוד פסנתר?

למעלה