תגידו,

InvisibIe

New member
תגידו,

לא נמאס לכם להסביר בכל מקום חדש שאתם מגיעים אליו על הטבעונות/צמחונות שלכם (למרות שזה קורה הרבה פחות לצמחונים)? היום למשל מצאתי את עצמי בתוך ויכוח מעצבן במיוחד על הנושא, אני נגד חמישה אנשים. להם כמובן זה לא מפריע כי זו אחת מהפעמים הבודדות שיוצא להם לדבר על טבעונות, אבל לי זה כבר יצא מכל החורים. בכל מקום חדש שאני מגיעה אליו, עם כל בנאדם חדש שאני פוגשת, ברגע שאני לא אוכלת משהו וכששואלים אותי למה אני אומרת שאני טבעונית, זה מתחיל מחדש... כל פעם אותם הטיעונים (זה לא בריא לאכול בשר זה בטבע שלנו גם החיות עושות ככה אני מכירה מישהי שאישפזו אותה בגלל זה והיא צריכה לקבל זריקות כל יום תפסיקי עם זה את הורסת לעצמך את הבריאות זה יקרה גם לך אם לא תפסיקי מה אכפת לתרנגולת שיקחו את הביצים שהיא מטילה ממילא היא לא צריכה אותן הפרות צריכות שיחלבו אותן אחרת כואב להן יפי נפש), וכבר נמאס לי לגמרי להתווכח. וכל פעם שאני מנסה להגיד משהו מישהו אחר קוטע אותי באמצע (כמעט תמיד אני במיעוט) ואני לא מצליחה להסביר כלום. פשוט נמאס לי כבר מכל זה...

Inoni

New member
אל תשתפי פעולה...

ספרי רק בכמה מילים בודדות מדוע בחרת לחיות כך וזהו מבלי להיכנס לויכוחים. למה בעצם את מתווכת ועוד מפריע לך שאת "מפסידה", זה לא שאת אמורה לשכנע אחרים להיות צמחונים/טבעונים. תחשבי על זה, האם אותך היו צריכים לשכנע ??? אני מנחש שלא, פשוט למדת וגילית דברים מסויימים והגעת למסקנה בהתאם למצפונך ולהשקפתך. וכך בעצם רובנו ניהינו צמחונים/טבעונים, מהחלטה אישית שלנו שבאה בעקבות מסקנות שקיבלנו ולא מתוך שיכנוע של אדם אחר. לכן בפעם הבאה תאמרי שאת כזאת, אם ישאלו מדוע תאמרי את הסיבות שלך (אידיאולוגיה/מצפון/וכו) וזהו, תמנעי מלהיכנס לויכוח, את לא תשכנעי אותם והם בטח שלא ישכנעו אותך... ואם מישהו לוחץ פשוט תסרבי להמשיך את הויכוח. את צעירה ומבלי לזלזל בבני גילך, אני מניח שבעיקר איתם יוצא לך להיות בקשר, אף אחד בן 14 הוא לא מומחה גדול לכלום, שיחשבו מה שהם רוצים ושינסו להפחיד אותך, לא נראה לי שזה מתוך כוונת זדון אלא מחוסר ידע, בסופו של דבר הויכוח כאמור לא יוביל לכלום. מלבד זה, כן, גם אני ואני מניח שגם האחרים נתקלים בשאלות האלא הרבה, אני אישית פועל כמו שהמלצתי לך. ינון.

france

New member
תחושה מוכרת

אוי כל כך מוכר ישר שאני מתחילה לשאול את השאלות שלי מתחילים להסתכל עליי כמו חייזר... זה לא נעים בכלל! במיוחד שבהפסקות יש את התינוקות שרודפים אחריי עם הסנדביץ´ "הה פסטרמה פסטרמה" או סתם "שיר זה בשר!" אבל אני מבליגה ובלב צוחקת עליהם!

Inoni

New member
רודפים אחריך עם פסטרמה ../images/Emo35.gif ../images/Emo6.gif

באמת מפגרים... גם אני צוחק עליהם ותרגישי חופשי לצחוק לא רק בלב... מעניין מה היה קורה אם הייתי רודף אחריהם עם ראש של פרה משחיטה, נראה אותם גיבורים אז ונראה אם הם יצליחו לגעת בסנדוויץ´ אחרי זה...
זה בדיוק מה שאמרתי, אין מה להתרגש מאנשים בגיל הזה, דווקא אנשים בגיל צעיר שניהיו צמחונים/טבעונים זה מראה על בגרות ואופי, את הרוב בגיל הזה לא מעניין כלום חוץ מעצמם, בעצם גם בשאר הגילאים זה כך...
סליחה אם חלק מההודעה קצת קשה לקריאה... הוא היה גם לי קשה לכתיבה, הלוואי והייתי מסוגל לעשות את זה על מנת לחנך מפגרים כמו אלו ששיר נתקלה בהם...

אני רודפת אחרי הפסטרמות!

וצועקת להם (בצחוק) "די לאכול בעלי חיים!" (אבל בדוכן שלי אני מסבירה למה לא, מה כן ואיך אפשר למנוע)

InvisibIe

New member
אבל בכל זאת

הכל היום התחיל מזה שמישהו אמר לי: "את יודעת, אני מבין אותך והכל, אבל זו טעות לחשוב שהפרות סובלות מזה שחולבים אותן. הן צריכות את זה כדי לשחרר את החלב, אנחנו עושים להן טובה". אחרי משפט כזה שבאמת נובע מחוסר ידע אני מרגישה צורך להגיד את האמת על מה שהולך שם. גם אני חשבתי ככה פעם. אני ממש לא מנסה לשכנע אף אחד, אני בסך הכל מסבירה את עצמי, אבל טוב שיידעו ויעשו את הבחירות שלהם. מאיפה אתה הגעת לטבעונות? אני משערת שהמסקנות לא הגיעו לשם מעצמן. סך הכל תמיד סיפרו לך איך הרפת היא הבית של הפרה, ואיך הפרה נותנת לנו חלב, וראית תמונות של פרות מאושרות באחו על קופסאות הקוטג´... אני שמעתי מישהי מדברת על זה, וזה סיקרן אותי אז ביררתי והתחלתי לקרוא חומר, ובסוף משהו נתן לי את הדחיפה האחרונה. אנשים צריכים לדעת. אני משערת שזה רעיון טוב לא להתחיל להתווכח כשאין לי כוח, אבל אני לא חושבת שצריך לעשות ככה תמיד.

france

New member
אני יודעת ועדיין

אני אוהבת ביצים וחביתות זה יאמי יאמי אולי זו אנוכיות אבל אני עדיין אוכלת רק ביצי חופש! ועזבו אותכם אחרי שאני חוזרת כל יום ראשון (בשנה"ל) משיעור סוסים מבית ספר אז אנחנו חוזרים באוטובוס עם השרדות וההם מביאים את כול היאקי שלהם - עצמות וכו´ ותאמין לי ינון אצלינו יש מספיק ילדים שלא היה מזיק להם ריטלין! (במיוחד בכיתה שלי) והקטע האהוב עליהם הוא - "הא שירה היא פרה יאמי יאמי" או "יאם זה לא גואש זה רוטב דם יאמי יאמי" וכול הדברים שלהם אבל אני שמה עליהם ז*ן למרות שהייתי בכיתה ב בשיעור אומנות המורה הביאה קרטונים לעבודה ומאחורה הייתה פרסומת לסופר ועליה ציורים של בשר ונקניקים ולמרות צמחוניתי נהניתי לרדוף אחרי צמחונית אחרת עם הקרטון
אבל זאת רק אני.... ושאלה לדיון שאני אדע אם ללכת שנה הבאה לסוסים שוב- האם רכיבה על סוס היא התעללות?

Eclipsed 0

New member
כן, זה מוכר.

גם לי זה נמאס בשלב כלשהו. תגידי את האמת, אין לך כוח להתווכח איתם. אם הם מאוד ילחצו, תני להם פרוספקט, שיקראו לבד בבית, בלי לערער את הבריאות הנפשית שלך.

france

New member
המפ

אתה מתכוון אליי? גם אם לא, לא לדאוג יש לי עצבים מברזל פשוט "נפלתי" על הכיתה הטיפולית (אין לי מושג איך) אם הבנים הכי מופרעים בעולם (למרות שזו בעצם לא הכיתה הטיפולית ככה קוראים לנו כי אצלנו כול המופרעים אני לומדת בבית ספר פרטי ומי שצריך באמת כיתה טיפולית פשוט לא מתקבל לבית ספר) אבל אני מבליגה, פשוט אני נדהמת כמה כיף אנשים מפיקים ממשפטים כמו "בשר יאמי יאמי" או "דם דם דם" הם פשוט לא קולטים שכמה שלהם זה "יאמי" אני לא סובלת את זה ואם אני ארצה להיות בולמית אני בשמחה אוכל את זה כדי להקיא שוב ושוב. אפילו על נקניקיות סויה אני לא מסתכלת! מה שהורג אותי שיש בנות אפילו חברות טובות שמביעות כל כך חוסר התחשבות שזה הורג! גם חברה שלי, צמחונית בנפשה ונשמתה, נפלה איתי על הכיתה הדפוקה ונפגעת שוב ושוב מכול זה. אולי כי היא בעצם היא חיה במאין חממה כי בבית רק הכלב שלה אוכל בשר והיא לא רגילה לבשר לידה, ואני כן. רק מה עם הסוסים בקשה תענו לי!

Inoni

New member
לצרפתיה ובלתי נראית...

קודם כל לבלתי ניראת... : את שונה ממני... יש מקרים שאני מתקן כי זה נראה לי חשוב, במקרה כמו שתיארת זה פשוט לא נראה לי חשוב, לי לא היה אכפת מה הוא חושב, הוא לא יודע שלא יידע... אם זה מישהו קרוב והוא "בסדר" ולא סתם מנסה לעצבן או משהו שלילי אחר, אז אפשר להסביר לו, אבל אם זה מישהו שמתגרה או משהו דומה עזבי אותו לנפשו ובטח שאין טעם להתווכח איתו... תתוכחי רק אם מי שאת חושבת שיש סיכוי שהבן אדם יבין אותך, עוד תלמדי לזהות אנשים שהם קיר או סתם רפי-שכל, ילדים ואנשים צעירים יש להם גם את השטותיות, לא כולם אבל חלקם, הם יתבגרו (גם לא כולם
) ואני קודם כל לא טבעוני לגמרי, אני לא אוכל בייצים אבל יש כמה מוצרי חלב שכן... ודווקא כן הגעתי למסקנות לבד, לגמרי לבד... אף אחד לא אמר לי כלום כשהייתי ילד, להיפך, לא היה אף צמחוני בסביבתי... לבד לגמרי, אני זוכר שהתחלתי לחשוב איך הבשר הגיע לצלחת... משם זה התחיל... ולצרפתיה... : גם את... אל תתרגשי מאנשים, כבר אמרתי את זה בעבר, אבל להיות שונה בין אנשים ועוד שחלקם "עויינים" לשוני, זה מראה על אופי חזק... ולגבי הסוסים, מבחינת הרכיבה לסוס לא מזיז המשקל שלך, את כמו ילקוט בשבילו, מה שכן מפריע זה הרסן שמכאיב לו בלשון והמושכות ושאר הדברים ששמים עליו, בנוסף יש את תהליך השבירה והאילוף שלו שזה אומנם לא כמו פעם שתפסו סוסי פרא, כי הסוס גדל בשבי ובסביבת בני אדם מרגע שהוא נולד, אבל עדיין תהליך האילוף לא נעים לו בכלל... אז זה לא ממש סבל והרעבה כמו של סוס עבודה, אבל זה לא נעים. ינון, אני קצת עייף להרחיב...
אבל יש לי עוד מה לומר, בעתיד... לילה טוב!

enbalush

New member
בנוסף

למה שינון אמר בעניין הסוסים, יש בעיה שהם מבוייתים ולכן הרכיבה היא ההתפרקות היחידה שלהם בחוץ..זה נושא בעייתי, אבל תבררי איך אפשר לגרום להם אושר והנאה, שמעתי על קוביות סוכר...לא יודעת. וינון, אני גם בעד לא לפתח את הדיבור כשמתקרצצים, אנשים לפעמים נבהלים מאיתנו "הצמחונים", כי זה מראה על נוכחות של מצפון ומצד שני אנחנו שונים מכלל החברה, לא ביקשתי מאף 1 לא לאכול חיות, רק אל תבדקו מה יש לי בצלחת! אפשר לדעת מי באמת מתעניין מתוך אכפתיות לאחר (לבעלי חיים) ומי סתם משועמם, דרך אגב לא רק לבת 14 קשה עם זה גם לבנות 24 לא קל להתמודד עם הקריזות. להתחמק באלגנטיות עם משפט כמו.."כל 1 חי איך שנראה לו.." וזהו!

InvisibIe

New member
אולי אתה הגעת למסקנות לבד,

אבל זה יוצא דופן (לפחות בקשר לטבעונות, אפילו אם היא חלקית). ולי זה דווקא נראה מאוד חשוב להגיד את זה. מי שאמר לי את זה הוא צמחוני, אבל מאמין שאין שום נזק לפרות בתעשיית החלב. הוא לא אמר לי את זה כתקיפה. היו שם גם אנשים עם "חסה = רצח" ו"בשר זה טעים!" אבל מאלה באמת התעלמתי...

france

New member
טוב

לי יש נקיפות מצפון קשות. אני לא אוכלת חיות כי הן נפגעות אלא כי אותי מגעיל לאכול חיות, וגם אני לא יודעת זה כאילו מציק לי שאני אוכלת משהו שהיה חי, ולא מציק לי שהתעללו בו. זה מגעיל אותי.ובקשר לסוסים, אז הם שוקלים 500 קילו בערך ואני ארבעים אז אני כמו כדור באולינג בשבילהם. אבל מה שאתה טועה זה שנותנים להם להתפרק לפני השיעור, אחרת אם הם מתפרקים איתנו אוי ואבוי לנו! אני אמנם בקבוצה של הטובים ואנחנו עושים, נו שכחתי את השם שעוברים עליו בנשיקה המפ ברח לי! וגם גלופ לפעמים אבל יש את החלשים יותר והם עושים רק טרוט.

devotchka

New member
בקשר לסוסים..

אני יכולה להגיד לך בוודאות שזו ממש לא התעללות....כמובן שתלוי בבעלים של הסוס ודרך האילוף..אני רכבתי שנתיים וחוץ מהרסן אין שום בעיה וגם כן תלוי איזה רסן..אם הסוס מאולף וממושמע אז יתאימו לו את הרסן בהתאם. בקיצור, תמשיכי לרכב.

france

New member
אוי שכחתי

לבלתי נראית את כל כך צודקת. תמיד יש את הקטע של " את הורגת צמחים" "גם למלפפונים יש אמא" אם אני לא טועה ראית באיזה סרט ירקנים ופירונים (על משקל צמחונים)

Eclipsed 0

New member
לא צריכים להתייחס ברצינות להערות

כאלה, בטח שלא להתרגז בגללן. אותם אנשים לא שקלו קודם את מה שאמרו, הם פשוט רוצים לומר את המילה האחרונה. דוד שלי הוא חובב בשר מושבע, ונוהג לזרוק אלי משפטים ציניים על היותי רוצחת חסות אכזרית. התייחסות רצינית לא נדרשת - אני נוהגת להחזיר לו הערה סרקסטית, או להתעלם. לפני גיל 20, אף אחד לא ייקח אותנו ברצינות - אין ממש מה לעשות, לצערי.

france

New member
יאמי שיר בשר

בני דודים שלי בול כאלה ואני לא סובלת אותם!

korinalir

New member
הממ אולי זה יעודד אותך...

לשמוע שיש גם ההיפך
אני אוכלת בשר אבל רוב החברים הטובים שלי צמחונים (פשוט יצא שאני מסתובבת בחבורה כזאת) ואצלינו בחברה יש ממש מעט אוכלי בשר והמוווון צמחונים וטבעונים. בדרך כלל אין וויכוחים אבל אם יש אז אנחנו תמיד במעוט
ואפילו כשאנחנו עושים "על האש" הרוב זה קציצות טופו ובכל הזמנות למסיבות אומרים "כל הרוצחים מוזמנים להביא בשר לעצמם" כי אם לא נביא לעצמינו לא יהיה
מקווה שזה עודד אותך ואולי את פשוט צריכה למצוא יותר חברים צמחונים.

הלואי עלי חברה כזאת!

בחברה שלנו חוץ ממני יש עוד צמחונית אחת וזהו נראה לי אולי יש עוד שאני לא יודעת? לא חושבת. בכל מקרה אנחנו לא ממש מדברים על זה ונגיד בלג בעומר אני פשוט לא אוכלת ביג דיל. אבל אוכלי בשר בחברה של צמחונים זה פחות גרוע כי את יכולה לאכול אוכל צמחוני וצמחונים לא יכולים לאכול אוכל בשרי תחשבי על זה

למעלה