תגידו,

ליבליב1

New member
תגידו,

איך לא מאבדים את עצמי בכל הסיפור הזה?
אז אני עובדת עד חמש ומגיעה הביתה (אני גרה קומה מעל ההורים, כך שפיזית מאוד קרובה...)
וזמן לא מועט אני בבית ההורים - כביסה וקניות ודאגה לאמא ודואגת לצאת איתה לעשות טיול....
ומוצאת את עצמי מרוקנת מאנרגיות, רוב הזמן, בכדי לחיות את החיים של עצמי.
אין לי חשק לדבר עם חברים רוב הזמן, שלא לדבר על כל הנושא (שכ״כ קשה לי גם ככה) של דייטים, אין לי כח לכלום בערך.
זה בעיקר עניין של כח נפשי אם אתם שואלים אותי...

מן תחושה כזו שלמרות שיש מסביבי מלאן אנשים ואני רק צריכה לרמוז בכדי להיות עטופה... אף אחד לא באמת מבין.
ולא רק זה - אני גם לא רוצה להיות לעול על אף אחד....

איך אני לא מאבדת אותי?

Saraswati15

New member
מוכר מאוד

עברתי את זה גם בתקופת הטיפול באבי ועוברת את זה גם לאחר לכתו, עכשיו...
אני מוצאת שלי יותר קל להיות לבד וללא אנשים, אין בי רצון לשוחח שיחות חולין או יכולת להכיל אנשים אחרים שאינם בן זוגי ואני פשוט נסוגה לאחור, מרשה לעצמי לתת לקשרים להתרופף כרגע ולהשתבלל.
זו דרך ההתמודדות שלי כרגע וככה אני מעדיפה שזה יקרה ומי שרגיש ומבין ויכול להכיל את הריחוק שלי כרגע כי זו ההתמודדות שלי כרגע - מבחינתי חבר אמיתי. מי שלוקח את זה למקום אישי ונעלב - זו כבר בעיה אחרת ושלו היא.
מציעה שתמצאי זמן איכות שלך עם עצמך - אולי טיפוח אצל איזו קוסמטיקאית או מסאז' או מטפל כלשהוא לאיזו שעה בשבוע, ספורט, הליכה עם מוזיקה באייפוד וכו וכו
ללכת לים או לטבע קצת לנקות את הראש
פשוט לפנק את עצמך לבד במקום שיעשה לך טוב... לאו דווקא לדבר ולהוציא דברים שאת אומרת שקשה לך אלא לעשות דברים עם עצמך שיגרמו לך להתחזק ולאזור כוחות

ליבליב1

New member
כל כך צריכה

את החיבוק המכיל הזה - של בן זוג - בסוף הימים האלה.... פשוט לשחרר את כל החוזק שאני מחזיקה במשך היום....
ואין...
אז מצד אחד, אין אנרגיות לעסוק בזה.
מצד שני... זה משאיר את ה׳אין׳....

saribon

New member
יום אחד זה יקרה לך...

איך את לא מאבדת את עצמך?
את נושמת עמוק, מבינה שזו תקופה קשה ומתישה וזוכרת שהיא תעבור מתי שהוא. זה בתור התחלה.
זה זמן קשה -קשה להתחיל בו דברים חדשים, או לתחזק קשרים ישנים מכל סוג, את מרגישה מן הסתם שאף אחד לא מבין ואף אחד לא יצליח בכלל להבין ואין לך כוח להתחיל להסביר ולענות על שאלות ובכלל --רק תנו לי קצת לנשום בשקט..
אם את יכולה למצוא לך קצת זמן בו את עושה משהו שממלא אותך, שמשמח, שמרגיע -זה יכול להיות נפלא. את אומרת שיש מסביב אנשים - העזרי בהם - אם לא למצוא לעצמך הקלה אז פשוט כדי למצוא לך זמן חופשי לעשות משהו שטוב לך גם אם זה רק ללכת לסרט אפילו לבד או לרבוץ על חוף הים כמה שעות בשקט ולנקות את הראש.
ואת החיבוק המכיל - גם אם אין בן זוג אפשר למצוא אצל אנשים אחרים. נכון שאין לך ראש להתחיל להסביר לאנשים, אבל אם יש משהו קרוב, בן משפחה או חבר/ה -שאת בוטחת בהם - את יכולה להרשות לעצמך להתפרק להם בין הידיים מדי פעם. וגם בלי להתפרק - פשוט להשען. אני מקווה מאוד שכן יש מישהו מהאנשים שמקיפים אותך שתרגישי שאת יכולה לתת בו מספיק אמון כדי פשוט להגיד - אני רק צריכה עכשיו חיבוק, שקט, מכיל, בלי שאלות.

saribon

New member
ולגבי חוסר הרצון להיות לעול...

פעמים רבות ,אנשים שמקיפים אותנו מאוד רוצים לעזור. הם מרגישים חוסר אונים כי בעצם אין להם שום דרך לעזור - הכל מתוקתק, האוכל מסודר, יש מי שעושה קניות וכו' וכו'.. והם - לא יודעים מה לעשות. אבל הם דואגים ואוהבים ואכפת להם -הם לא ירגישו שאת הופכת לעול אם תגידי - אני צריכה תמיכה, חיבוק, מישהו שיהיה שם בשבילי. ברור שלא כל אחד - יש אנשים שמדברים מהשפה אל החוץ ולא באמת רוצים לעזור. אבל יש כאלה שלא יבהלו מהצורך הזה, ויהיו אסירי תודה שהנה נמצא להם משהו לעזור בו. תנסי.זה בטח לא יזיק לאף אחד..אני מאמינה שצריך לתת אמון באנשים רובים ואם הם רוצים לעזור - באמת לתת להם לעזור. זה מסייע לכולם - לעוזרים ולנעזרים.

LayLadyLay

New member
בוקר טוב...

לקח לי קצת זמן להיכנס לפורום בין כל המבחנים ובגלל זה האיחור בתגובה.
קודם כל, בדיוק עכשיו היה שרשור בנושא הזה- כל אחד כתב מה משחרר אותו. אולי תמצאי שם כמה רעיונות שלא חשבת עליהם.קישור ישיר לשרשור.

דבר שני.. אני חושבת שהקרבה הפיזית שלך להורים היא חשובה ובאמת מתנה משמים.אבל היא גם דורשת ממך יכולת הפרדה ברורה בין הבית שלך לבית של ההורים.
כלומר, זה טוב שאת עם אמא ועוזרת לה, מטיילת איתה וכו'. אבל את מתארת מצב שזה השתלט לך על החיים ואסור שזה יקרה. לאור מה שאת מתארת זה מאד הגיוני שאת כל כך "מלאה" בחיים שלך וההתמודדויות שלך, שאת לא מסוגלת להכיל אנשים אחרים.
לדעתי, זה הזמן שאת צריכה להלחם.
אין כוח לצאת עם אנשים? בכוח יוצאים. למה? כי חייבים להשתחרר.
אם את מרגישה שאת ממש לא מסוגלת- אז תוותרי. אבל אם יש שם רצון- תלכי על זה. לשעה, שעתיים- תצאי עם חברים.
לא חייבים לדבר על המצב- אפשר לראות סרט או הצגה, משהו שיסיח את דעתך.

תראי.. רוב האנשים באמת לא מבינים מה את חווה. והם די מפוחדים מזה בעצמם כי אין להם מושג איך להגיב.
מה שכן, אני בטוחה שאף אחד לא יראה בך כ"עול" אם תשתפי. אני בטוחה שהם יעשו מאמצים כדי להיות שם בשבילך. זה אולי יצא להם קצת מוזר (שוב, כי הם לא כ"כ יודעים מה לעשות..) - אבל את תראי את הכוונה הטובה במעשים שלהם.

ליבליב1

New member
זה בעיקר מלאות רגשית נפשית....

אין לי שום בעיה לעשות כל מה שאני רוצה (בערך, כן...? יש מחוייבויות של החיים...) ומתי שאני רוצה....
ואני כן משתדלת לצאת כי יש לי חברים נהדרים שלא מותרים עלי.
זו מן לאות ומלאות שכזו...

saribon

New member
לאות ומלאות

נמצאות שם. הן בנות הלוויה שלך לכל אורך התהליך. אי אפשר להמלט מהן ושום דבר לא ישנה את זה.
הן שם כי את עוברת תקופה קשה . כי זה אחד הדברים הכי קשים שתעברי בחיים שלך וכי אין דרך להמלט מהן.
את יכולה לנסות להקל על עצמך, כמו שכתבנו כבר - לעשות דברים שימלאו אותך, לעשות דברים שנותנים לך מפלט לזמן מה או גורמים לך לשמוח. אבל הלאות והמלאות הללו - הן חלק מהתהליך הזה. ואת יודעת מה - את לא חייבת לשתף אף אחד אם לא בא לך ואת יכולה לשתף את כולם אם בא לך - זה לא ילך ולא ישתנה. ונהדר שאת כן יוצאת ושיש לך חברים נהדרים - ייתכן שחלק מהם כן מבינים ובכל מקרה ממה שאת אומרת הם מנסים לעזור בדרכם. ובסיטואציה הזו - צריך להנות ממה שיש ולהבין שלא תוכלי להרגיש קלילה וחופשיה כרגע. גם זה יגיע -בשלב מסוים, בין אם אחרי החלמה ובין אם כשיקרה מה שאנחנו מקווים שלא יקרה. ובינתיים יקירה -נשימות עמוקות. יציאות כשאת יכולה ומה שעושה לך טוב והבנה שזה המצב עכשיו. כאן בטוח כולם מבינים את מה שאת מרגישה...

ליבליב1

New member
תודה רבה....

אחת הסיבות שאני מרשה לעצמי לפרוק בפתיחות כזו, היא היגיעה שכאן זה לא יפול על אזניים ערלות.... שמי שקורא כאן, יודע בדיוק על מה אני מדברת.
(ואם לא בדיוק, אז בערך...
)

saribon

New member
בדיוק לגמרי

אני זוכרת את התחושה הזו כש/הייתי שבה הביתה ,אחרי יום שלם בבית החולים סחוטה מהיום, מהדרך מהחוויה. וכלום לא ענין אותי. לא רציתי כלום. רק שיניחו לי בשקט. שיתנו לי לרבוץ, לבהות. ולהיות בתוך עצמי. לא שזה התאפשר לי רוב הזמן אבל כל כך מכירה את הלאות והמלאות הללו שאת מדברת עליהן. ואני בטוחה שכל מי שכותב או קורא כאן - מכיר אותן טוב מאוד.

ת'אמת- אני לא יודעת...

לי היתה הרגשה שמרוב ניסיונות "לא לאבד את עצמי", איבדתי לגמרי קשר עם עצמי.
גם אני בחרתי לא לשוחח על זה כמעט עם אנשים- רק בפעמים שהסיאה הוגדשה ונמצאתי מבעבעת על כתפו של אהובי, הצלחתי לשחרר משהו מהאחיזה.
מיותר לומר שבתחילה גם בו לא בטחתי, הכרנו קרוב מאד לזמן גילוי המחלה אצל אמי,
לא חושבת שההתמודדות שלי היתה מהטובות שבהן...
כמו שכתבתי שבוע שעבר- פרקתי עול, הייתי שותה יותר אלכוהול ממה שטוב לי (עניין יחסי, כמובן), רקדתי מלא, חלק מהזמן בלי להרגיש כלום, צרכתי מפגשים חברתיים באופן די אובססיבי- אבל הייתי יושבת בהם ולא מצליחה להשתתף, מנותקת.
וזה לא שהייתי באיזה מקום עמוק בתוכי- הייתי בשום מקום, פשוט, ורק בשעות שהייתי בבית הורי ואמי נחה- רק אז הצלחתי להרגיש בלי לפחד עד מוות מההרגשות הקשות... כי זאת היתה הסיטואציה הכי רגועה בכל המצב.
יצא לי שכתבתי איזה כמה מילים קצרות בימי ההתמודדות ה"בינונית" (עוד היתה תקוה, אבל איכשהו לא בי...):

"יש לי מסך ברזל, ולפעמים אני מורידה אותו,
החיים ממשיכים מחוצה לו,
ואני מחכה שיתפנה לי רגע להתבונן בפנים.
ממשיכה להתרוצץ באותו הקצב,
בידיעה שמשהו בפנים ממש לא בסדר, אבל עכשיו זה לא הזמן...
מחייכת לכולם, בולעת שאיפה קטנה של בכי,
עיני- פלדה אטומה, ממשיכה לעשות הכל כרגיל, אולי מחכה לרגע הנכון...
מגיע הזמן שלנו ואתה נוגע בי, ובכל מאודי אני רוצה שתדע אתה מה קורה- אבל אפילו אני איני יודעת,
וכשאתה אומר לי מה אתה רואה,
אני מחייכת בסלחנות,
עדיין מאחורי המסך: "מה הוא מבין" חושבת לעצמי,
מסרבת לתת לו ליפול, מסרבת לאפשר לעצמי לבדוק מה מסתתר מאחוריו.
בפנים הכל ממשיך להתבשל, וזה כואב ומתעצם,
וכשאני לא יודעת מה יש שם- זה כואב יותר, מפחיד הרבה יותר.

מגיע רגע שזה מתפרץ בעוצמה, אם בגלל יד עוזרת עלומה,
בעזרתי, בהסכמתי, אולי בעזרתך,
ואז אני מבינה שצדקת, שראית מעבר למסך,
ושהעולם יפה יותר כשכל הנוזל השחור זורם בחוץ
אבל יודעת שבפנים תבשיל חדש מתחיל לקדוח, ומתישהו המסך שוב ירד...

היא יושבת-שוכבת נים לא נים בסלון,
ואני שוטפת כלים במטבח.
הייתי מוכנה שזה יהיה כך לנצח."

מדהים לגלות שכתבתי את זה פחות מחודש וחצי לפני לכתה.
אם הייתי יודע אז שזה מה שנשאר לנו... המצב התדרדר כל כך מהר, ממש במהירות מסחררת.
עכשיו אני קצת מתחרטת שלא עשיתי מה שאמרתי למטפל שלי שאני רוצה לעשות- להפסיק לעבוד, וללכת להיות איתה 24 שעות.
זה לא היה נחוץ מבחינת כח טיפולי, רק כדי להיות קרובה אליה. אבל פחדתי לשחרר אחיזה בחיים.
מי יודע בדיעבד איך נכון להתנהג, והאם לא הגיוני, במצב המיוחד הזה, כן "לאבד את עצמך" לאיזה זמן מה...
בכל זאת, ליבליב, לא אני ולא את נשים חלושות, ועברנו דבר או שניים בחיים- ואם יש דבר בטוח זה שבסופו של דבר את תצליחי לחזור לעצמך, לא? אז אולי דוקא אפשר לשקול התמסרות תקופתית (מה שנראה לי שאת עושה יותר ממני).... ולא לפחד "לאבד את עצמך", כי כבר מצאת כמה פעמים... וודאי שתמצאי שוב. את יודעת איפה לחפש.

הכל תלוי במצב, כמובן.

healerit

New member
גם אני חשתי כמוך

ומה שעזר לי היו טיפולים בפסיכותרפיה גופנית ורפלקסולוגיה.
זה היה המקום שלי לבוא לשעה או שעה וחצי ולפרוק ולקבל טיפול ותמיכה.
שם היה המקום שלי לבכות, לקטר, לכעוס.
זה נתן לי כוח, שלווה, אנרגיה, להמשיך הלאה.

מפעם לפעם יצאתי עם חברה לקפה ולא דיברתי "על זה". גם אני הרגשתי שלא יבינו.
עשי לעצמך מנהג שפעם בשבוע (לפחות) את מפנה לעצמך שעתיים-שלוש לפעילות כיפית ונעימה ומשחררת.
אם את יכולה לעשות ספורט כלשהו - שחיה, ריקוד (נסי ריו אבירטו) או פעילות אחרת. זה משחרר ונותן כוח. לפעמים מגיעים עייפים אבל דווקא הפעילות מטעינה באנרגיה.

כשאנחנו מאבדים את עצמנו - אנחנו מוצאים את עצמנו מחדש

למעלה