שלום מה שקובע את ערך הבול(וכן כל דבר)הוא נדירותו. ולכן בולי ישראל משלהי שנות ה-50 למשל לא שווים מאומה כי הבולים הנ"ל הונפקו במיליונים.לעומת בולים שהונפקו בשנות ה-90 במהדורות מצומצמות יחסית, ששוים הרבה יותר. רוזן.
או יותר נכון לאבא שלי יש אוסף בולים (כן, לאבא שלי!) מאז שהיה קטן, ויש לו שם לדעתי לפחות אחד יחסית נדיר. אבל אני לא בטוחה. יש לו גם מישראל ומעוד כל מיני ארצות. נ.ב. יש לי בול שאני לא כל כך מצליחה לזהות מאיזה שנה הוא. הוא נראה לי בול נדיר יחסית, הוא שווה (זאת אומרת המחיר שלו בתקופתו...) אגורה אחת ונראה לי שזה מהשנים של האגורות הישנות האלה... לא משנה. אני אנסה לברר מאיזה שנה הוא. ההורים שלי אמרו לי שיכול להיות מאוד שהוא נדיר, אבל הם לא כל כך יודעים.
שלום. הבול בן האגורה הוא חלק מסדרת ט"ו בשבט משנת 1975. (ילדה נוטעת נטיעות על רקע של קשת).והבול הנ"ל נפוץ מאד. אני מבין שאת אספנית בתחילת דרכך. אני מאחל לך הצלחה. וממליץ לך לא להתמקד בשווי אלא ביופים של הבולים. כמו"כ כדאי לך להרשם לשרות הבולאי. בהצלחה רוזן.
א. אתה ממש פרופסור (וההורים שלי לא מבינים שומדבר)! באמת זה בול של ט"ו בשבט! ב. הרסת לי את התקווה שהאוסף שלי שווה משהו! אבל אני כבר ידעתי שהאוסף שלי לא שווה! יש בו בינתיים רק 103 בולים סה"כ! ג. אני באמת אספנית מתחילה, אם בולים ישראלים רק משנות ה-70 וקצת מה-60. מה שמראה לי שיש לי אוסף טיפה גדול הוא מספר המדינות שמהם יש לי בולים: הולנד, שוצריה, הודו, מדינות ערב, ישראל, בלגיה וניו-זילנד. בסך-הכל 7 מדינות, מה אני מתלהבת!
השירות הבולאי היא הדרך הזולה ביותר להשיג את בולי ישראל. השירות הבולאי מחוייב ע"פ חוק למכור את הבולים לפי הערך הנקוב. כעיקרון, לא ניתן להשיג בולים בערך נמוך מערכם הנקוב, ולכן זוהי הדרך הזולה ביותר להשיג את בולי ישראל. אגב, הפעם היחידה שהשירות הבולאי עשה קופה על חשבון האספנים היה בהנפקת גליון מזכרת לכבוד מוזיאון הדאר. הגליון הסטנדרטי יצא בפורמט מנוקב (כלומר עם פרפורמציה בין הבול לבין הגליון). לאחר מכן השרות הבולאי הציע למנויים בלבד "קפיל" מהודר עם הגליון בגרסה בלתי מנוקבת. המושג "קפיל" היה אריזת קרטון, שלכשעצמה היתה חסרת כל ערך. מחיר ה"קפיל" היה 50 ש"ח (פי 10 מהערך הנקוב של הגליון). לא ניתן היה לקנות את הגליון הלא מנוקב ללא ה"קפיל".
שלום. א.תודה. ב.לא לאבד תקווה. כל מרתון מתחיל בצעדים ראשונים! ג.תתלהבי! תתלהבי! איסוף בולים זה תחביב מדהים. ואם תתמידי באיסוף במשך חודש אני מבטיח לשלוח לך מעטפה אם 103 בולים מגוונים. טוב! אז בהצלחה. רוזן