תגידו..

fiana123

New member
תגידו..

מה אתם אומרים, כלבים הם אינטלגנטיים?? כאילו מעבר לאינסטינקטים ולזה שהם מגיבים לאילוף, באופן כללי, כאילו הם יכולים לחשוב מחשבות וכאלה? זה ממש מסקרן... נכנסתי עם אמא שלי לויכוח על זה, אני טוענת שכן היא טוענת שלא... מצורפת תמונה של טופי, הכלב הכי מתוק שיש... הוא פינצ´ר מעורב בן 2..

natalyrst

New member
לדעתי...

לכלבים אין ממש מחשבות כמו: אוף, אני עייף וכאלה... אלא מחשבות של קנאה אם הבעל שלהם מלטף כלב אחר וכאלה.. אבל יש מחקרים על זה... אולי זיו או יעל יכולים לצרף

אני בטוחה שאריק חושב...

לכלב הזה יש פשוט רצונות משלו - הוא אוהב לישון עד מאוחר למשל... בעיקר בחורף, אז כבעלי קורא לו בבוקר לפני שהוא הולך לעבודה כדי לרדת לסיבוב הוא פשוט חושב לעצמו "כ"כ מוקדם? בעסה, כ"כ נעים עכשיו בפוך, חמים ומכורבל ונרה לי שכ,כ קר בחוץ" והוא פשוט מתעלם מזה שהוא קורא לו וממש צריך לבעוט אותו מהמיטה... כשיורדים איתו למטה הוא תמיד רוצה ללכת לגינה לשחק עם החברים שלו (כלבים אחרים בשכונה) וכשאומרים לו "לא הולכים לגינה" או אם אמחנו יוצאים מהבית ואומרים לו "אריק לו בא" הוא ממש מתבעס ורואים איך הלב שלו נשבר מה שאומר שהוא פשוט חשב על זה שהוא הולך לגינה או לטיול. אין ספק שהם חושבים / מבינים ובעלי רצונות משלהם. יש לי עוד דוגמאות אבל מעיין צריכה את הציצי שלה עכשיו כדי לישון... כן! אני גם בפורום הנקה...

זיו25

New member
אני חושב שהיא חושבת....

ברור לגמרי שטולי חושבת - כל בוקר כשאנו קמים היא חושבת לעצמה מיד כשאנו חוזרים מהטיול - "איפה הצעצוע שלי? עכשיו זה זמן מצוייו לשחק במשיכות". היא עדיין לא הפנימה שחורף וקרררררר בחוץ, ושבשעה שש בבוקר כולם יושנים, כולל כל החברים על ארבע שלה. בשעות אחר הצהריים והערב, כשאנו יושבים ורואים טלויזיה ואומרים לה - "לישון... לילה טוב" - היא פשוט מתחילה לפהק - והולכת לישון... זה כל כך מצחיק לראות את זה - כלב שנרדם על פי פקודה
. לפעמים כשאני על המחשב היא באה לחדר כדי לקרוא לי, כי אני לא נותן לה תשומת לב מספקת
. ואני יודע שאת גם בהנקה, ד"ש חם חם חם לענבל וצימס
בברכה, זיו.

keren81

New member
לי ברור שכן

אמנם ניתן לפרש את המושג אינטלגנציה לכיוונים שונים, הכלבים הרי לא מגיבים אך ורק לאילוף. אני בטוחה שכל אדם שמצא לנכון לאמץ כלב נדהם לעיתים על תגובותיו המופלאות. ישנו ספר המפרט שאלה זו:"האינטליגנציה של הכלב" מאת סטנלי קורן. רק התחלתי לקרוא כך שעדיין אין לי ביקורת עליו... על כל מקרה מצאתי שם ציטוט שאהבתי: " אילו יכלו הכלבים לדבר, אולי היינו מתקשים להסתדר אתם כפי שאנו מתקשים להסתדר עם בני-אדם" (מאת קארל צ´אפק)

למעלה