תגידו...

דנהה1

New member
תגידו...

אתם מאמינים שלכל אחד מאיתנו יש מלאך ששומר עליו למעלה? ומה עם הגורל? הוא צפוי מראש?

seeyou

New member
הגורל נקבע מרא- צפוי?על ידי מי?

אם המבנה הביולוגי נקבע על ידי הזרע והביצית,כאשר גם הבחירה נעשה על ידי גורם אחר ולא על ידי הזוג המעורב ישירות, אז לנה לא לאמין שגם הגורל נקבע באותה דרך כפי שציינתי אני חושב שאין יוצרים ללא רצון(רצון=נוצר)... כפי שמייצרים רכב לדוגמה... מה קדם? הרצון לייצר ואחרי זה בא השימוש או ההיפך? בקשר לשאלתך: "שלכל אחד מאיתנו יש מלאך ששומר עליו למעלה" לי נשמע קצת מוזר... נחזור בזמן לקטע גן העדן כאשר חווה מפתה את אדם עם התפוח... איפה היה המלך השומר? האם יש סמכות למלך מעל לרצון "המתכנן"...הרי אומרים : ה' נתן - ה' לקח! ומה לדעתך קורה עם אותו מלך כאשר האדם נפתר?

גריני

New member
מלאך שומר

אני מאמינה שאכן יש לכל אחד מאתנו. השאלה היא מהו אותו מלאך שומר? ישנה טענה שזהו חלק מהנשמה שלנו - החלק "הגבוה", החלק שמכיל את נסיונות החיים בגלגולים השונים. זה בוודאי לא המלאך במובן של הישות עם הכנפים, שרואים בתמונות.... אשר לגורל, כבר דיברנו כאן לא מעט על "הכל צפוי והרשות נתונה" - אז לפי זה, כן - הגורל צפוי מראש, לפחות "תחנות" קבועות ומשמעותיות בחיים שלנו, אבל החלק של "הרשות נתונה" אומר שיש לנו איזושהי אפשרות להשפיע ולשנות דברים.

גריני

New member
נראה לי שמלאך שומר הוא הרבה יותר

ממצפון. ייתכן שמצפון נובע לפעמים ממלאך שומר, בפעמים אחרות הוא, כנראה, תוצאה של חינוך לערכים שקיבלנו (ולא בהכרח ערכים "נכונים"). מלאך שומר, לדעתי, זה הרבה יותר ממצפון. זה החלק שמחבר אותנו לידע הרוחני, זה החלק שבכלל גורם לנו להתעניין ולחפש את הקשר אל הרוחניות, אל הנסתר. זה החלק שמראה לנו את הדרך שנכונה עבורנו... ועוד ועוד

גריני

New member
ועוד איך ../images/Emo8.gif../images/Emo121.gif../images/Emo28.gif

יש לי יחסים אינטימיים, חמים ביותר עם המלאך השומר שלי! לפני כמה שנים קראתי במקום כלשהו שכדאי לברר את שמו של המלאך השומר... עשיתי זאת, ובדרכו שלו - הוא העביר לי את שמו. מאז אני פונה אליו ו"מדברת" איתו באופן סדיר והוא עונה לי, שוב בדרכו הנפלאה והמיוחדת, בא לבקר אותי בחלומות - שם הוא מעביר לי מסרים ברורים, שולח לי רמזים בחיי היומיום - באמצעות אנשים בעלי אותו השם. כמו כל זוג אוהבים "המכבד את עצמו" יש לנו אפילו שיר שהוא מיוחד לנו, וכמה הופתעתי ושמחתי שהשיר הזה "רדף אחרי" אפילו בחו"ל האחרון שלי, בנסיעתי לשוויץ (לפני כ- 3 חודשים). קשה לתאר את ההתרגשות שלי, כשזכיתי לשמוע את השיר הזה ברדיו
אחד הסיפורים המדהימים שהיו לי, במסגרת "יחסינו המיוחדים" היה כאשר בדרכי לשיעור הראשון בקבלה (לפני מספר שנים) שאלתי אותו מה דעתו על זה, כשנכנסתי לאוטו שלי - השיר הראשון שהושמע ברדיו אמר "בקש חלום קטן" (תרגום השיר dream a little dream of me). רק לאחר שיצאתי מהמפגש, נזכרתי בחלום שהיה לי מספר חודשים לפני אותו המפגש, ושבו הופיע מכר שלי - ששמו היה כשמו של המורה לקבלה.... וכמובן שהחלום הזה היווה עבורי אישור, שאכן מתאים לי ללמוד שם. רוילה, תודה על שאלתך, שחיברה אותי שוב אל האנרגיות הנפלאות האלה
(מנקודת המבט שלי - זו כנראה התוצאה של קיטורי על כך שהקשר קצת חלש, לאחרונה...). וכמובן, שיהיה כיף לקרוא חוויות של כותבים נוספים, על קשר עם מלאך שומר, או הדרכה רוחנית אחרת.

../images/Emo183.gifאבל גריני

גם אני באחת המדיטציות קיבלתי את שם המלאך השומר שלי... האם זה דמיון או מציאות? קשה לי להחליט.....

גריני

New member
אח... שאלת השאלות: דמיון או מציאות?

האם קיבלת באותה מדיטציה רק שם? או שהיה גם מסר, או פעילות נוספת למתן השם? על שאלתך היה עונה לי המדריך הרוחני הראשון ש"פגשתי", כך: "לא לי לענות"
והכוונה היא שרק את יכולה לדעת! את יכולה לבקש מהמלאך השומר שלך רמזים נוספים ואישורים לכך שזה אכן שמו. גם לי לקח זמן עד שהרגשתי ביטחון בשם, זה כרוך באיזשהו תהליך, ורמז אחד לאיך להגיע לבטחון, לידיעה כתבתי בהודעתי הקודמת - שימי לב לאנשים סביבך ששמם כשמו של המלאך השומר שלך, ייתכן שתקבלי ממישהו מהם רמז כלשהו, משהו שהוא אומר ושיכול להשתמע ל-2 פנים. כך גם לגבי אנשים שמופיעים בחלומות שלך. כך, אגב, אני הגעתי אל הביטחון בשמו - חלמתי ועדיין חולמת הרבה על ידיד שלי שנושא את שמו של המלאך שלי. באופן כללי יותר - את נוגעת באחת השאלות הקשות: האם מה שאנחנו חווים ברוחניות, במדיטציות וכו' - זה דמיון או מציאות? ולזה יש לי 2 תשובות: 1. מורה רוחנית שלי אמרה לי פעם: הרשי לעצמך לדמיין, זרמי עם הדמיון שלך, גם אם נדמה לך שזה "רק" דמיון... לכי איתו ותני לזמן לעשות את שלו. 2. מהו דמיון בעצם? אולי דמיון הוא בדיוק הקשר שלנו עם העולם שמעבר? אם מישהו שומע קול בתוך ראשו - קול שמעביר לו מסרים שונים, אבל אחרים אינם יכולים לשמוע את הקול הזה... האם השומע "רק" מדמיין?

היי דנה../images/Emo24.gif

"הכל צפוי וראשות נתונה" ומה הפרוש שהדבר דומה לבית-קולנוע ענק שבו מוקרנים אלפי סרטים. כל הסרטים צולמו מראש וקבועים. אך אנחנו בוחרים איזה סרט לראות בחיינו! אפשר לקרוא לזה יקומים מקבילים. כל הסרטים השליליים האפשריים שאנחנו עברנו או נעבור קבר צולמו. אך נפעיל את הכח של הבחירה חופשית בצורה נכונה נמנע מלהיכנס לסרטים אלה. כתוב בספר הזהר:שאם נגזר על האדם עונש מוות ונגזר עליו שאי אפשר לבטלו עדיין האדם כן יכול לבטל אותו!! לגבי המלאכים השומרים כן. כמובן לא מדובר באיזה לבן, חמוד וחתיך אם הכנפיים אלה על כוח של אנרגיה רוחנית.

דנהה1

New member
אני אישית...

מאמינה שיש כמה גורלות גדולים נשקבעו מראש ואת השאר אתה קובע לעצמך. בקשר למלאך ששומר עלינו? אני מאמינה שיש כזה, אחרת לא הייתי פה בחיים בעקבות התקופה האחרונה שעברתי. וגם הבנתי משהו - שלמרות שהתקופה היתה ממש קשה, אם לא הייתי עוברת אותה לא הייתי מגלה את הצד המיסטי והרוחני שלי, אז אולי בכל זאת יש מישהו ששומר עליי למעלה.

גריני

New member
מישהו....../images/Emo79.gif

מישהו יהודית רביץ מילים/לחן: אהוד מנור, מתי כספי מישהו, מישהו דואג דואג לי שם למעלה בא והדליק כמה כוכבים והם נופלים אחד אחד אנו סובבים בשתי דרכים שונות יום ולילה לאורכם עייפים ורעבים ומחכים לאות בנתיבי אבק וזמן אנו ניפגש בסוף דרכים ושאלות ניפגש בתום ימים רבים בתום הרבה לילות אני יודעת שאתה קרב עכשיו אביב חלף, קיץ נאסף והגשם שב מישהו, מישהו דואג דואג לי שם למעלה בא ואסף כמה כוכבים השיב אותם אחד אחד אנו סובבים בשתי דרכים שונות יום ולילה לאורכם עייפים ורעבים ומחכים לאות בנתיבי אבק וזמן אנו ניפגש בסוף דרכים ושאלות ניפגש בתום ימים רבים בתום הרבה לילות אני יודעת שאתה קרב עכשיו אביב חלף, קיץ נאסף והגשם שב מישהו, מישהו דואג דואג לי שם למעלה בא והדליק כמה כוכבים והם נופלים אחד אחד אנו סובבים בשתי דרכים שונות יום ולילה לאורכם עייפים ורעבים ומחכים לאות בנתיבי אבק וזמן אנו ניפגש בסוף דרכים ושאלות ניפגש בתום ימים רבים בתום הרבה לילות אני יודעת שאתה קרב עכשיו אביב חלף, קיץ נאסף והגשם שב מישהו, מישהו דואג דואג לי שם למעלה בא ואסף כמה כוכבים השיב אותם אחד אחד אנו סובבים בשתי דרכים שונות יום ולילה לאורכם עייפים ורעבים ומחכים לאות בנתיבי אבק וזמן אנו ניפגש בסוף דרכים ושאלות ניפגש בתום ימים רבים בתום הרבה לילות אני יודעת שאתה קרב עכשיו אביב חלף, קיץ נאסף והגשם שב

למעלה