תגידו...

Sun Hello

New member
תגידו...

מישהו\י יכול\ה ויודע\ת את הסיפור המלא מאחורי השירים Wish you were here ו- Shine on you crazy diamond ? אם כן, בבקשה לתת הסבר :) תודה מראש,

תשובה

לאלבום WYWH ישנם שתי תימות מרכזיות, הקשורות זו בזו. התימה הראשונה הוגדרה ע"י חברי הלהקה כ-absence, היינו העדרות. העדרות אחת היא העדרות יחסי החברות בין חברי הלהקה. ההצלחה הגדולה של DSOTM ערערה את שיווי המשקל בתוך הלהקה. הם לא ממש ידעו איך להתמודד עם ההצלחה - אף כי תמיד רצו בה - ולא בדיוק ידעו לאן להמשיך מכאן. היחסים ביניהם התחילו להתערער, והם החלו להתרחק אחד מהשני (אפילו יותר ממקודם). העדרות שניה, היא העדרותו של סיד בארט. דווקא ההצלחה הגדולה של DSOTM, נתנה לחברי הלהקה לראשונה הרגשה שהם "מצליחים" בלעדיו, לאחר שחיו בצילו במשך שנים (לפחות באנגליה), והם הרגישו שהם יכולים, לראשונה, לדון בו בפתיחות. או, לפחות, פתיחות בשירים שלהם. Shine On You Crazy Diamond נכתב ע"י ווטרס על בארט. זה היה השיר היחידי אשר הפלויד הודו באותה תקופה שהם כתבו עליו. כיום מקובל לראות את כל האלבום כמתייחס לבארט, במישרין או בעקיפין. Wish You Were Here הוא שם שמדבר בעד עצמו. ווטרס אמר שזהו לא רק שיר געגועים לבארט, אלא גם געגועים למה שהלהקה היתה בתחילת דרכה, כאשר היו חברים, וגם געגועים למי שהוא עצמו היה, כבחור צעיר. שני השירים האחרים באלבום - Welcome to the Machine ו-Have a Cigar - עוסקים בתימה השניה של האלבום: מיתקפה על תעשיית המוסיקה, השוחקת אמנים רגישים. גם תימה זאת, כמובן, קשורה לנושא הראשון, שכן ווטרס האשים את הלחצים שהופעלו על סיד, בהתמוטטותו. להלן השרשורים שעסקו באלבום הזה, במסגרת פרוייקט השירים. עוד לא הספקתי להעלות את זה למאמרים, משום שהעבודה על העלאת DSOTM הרבה יותר קשה משחשבתי. לכן, בינתיים, תצטרך להסתפק בקישורים: קישור 1 ל-Shine On קישור 2 לשאר השירים

בינג

New member
למה אי אפשר להגיב לנושאים ../images/Emo10.gif

רק עכשיו ראיתי אותם ובעוד WYWH הוא האלבום שאני מכיר הכי טוב יש לי כמה דברים לכתוב, ודרכי ראייה שלי לגביו...

בוודאי שאפשר להגיב!

רק לא בשרשור ההוא, כי זה כבר בארכיון. פשוט תעלה שרשור חדש בנושא, כאן!
ואם אתה רוצה להגיב ספציפית על דברים שנכתבו שם, אתה יכול לתת קישור להודעה שאתה מגיב אליה, או להעתיק את החלק עליו אתה רוצה להגיב (תוך ציון שם הכותב/ת, כמובן).

למעלה