מיכלוש -
הקטע עם האנשים בחלום ואיך שהתמודדת עם זה זה מגניב ומדהים וכל הכבוד לך. אם את רוצה להתמודד עם זה שוב (אם יש אפשרות טכנית כזאת), תתכונני טוב אפילו יותר. תעשי לך ממש הכשרה מקדימה, אימון, כולל הדמיה של מה תעשי כשתהיי שם. זה לא רק להילחם בהם, אם בכלל; זה יכול להיות גם לעצור, לדבר איתם, להתעלם מהם, לשנות את עצמך, לשאול אותם שאלות, להניח להם, להורות לחלום להיות ברור יותר (במקום שירביצו לך, שהחלום כולו ידבר אלייך בשפה ברורה יותר ואלימה פחות) וכולי. אם את רוצה תדברי איתי על זה אישית. לגבי היד, מדובר על טכניקה שנועדה להוות נקודת מוצא ראשונית לחלימה: *** בזמן שאנחנו חולמים, למצוא את כפות הידיים שלנו. *** זאת ההתחלה. משם, אפשר להמשיך לכל מיני כיוונים. את מוזמנת להסתכל בתשובה שלי "הכל על כפות הידיים" למטה. יש שם פירוט רב יותר. אני, אישית, לא השתמשתי בטכניקות כדי לדעת שאני חולם. לא עשיתי יומן, לא עשיתי בדיקות מציאות - ואני לא ממליץ לאף אחד ללמוד ממני. אני למדתי את אמנות החלימה בדרך שונה. לא הכרתי רבים מקיצורי הדרך שלמדתי כאן באתר ובאתר של אלון ברמן. מצד שני, המטרה המקורית שלי היתה גם היא שונה. מרגע שמצאתי את כפות ידיי, המשכתי הלאה, להמשך משימות החלימה. כאשר תלמידים שלי התקשו למצוא את כפות ידיהם, התחלתי לחשוב על קיצורי דרך והצעתי להם כל מיני הצעות, שחלקן מזכירות מאוד את בדיקות המציאות והיומן, אם כי הן היו מטבע הדברים קצת יותר גולמיות ופחות מגובשות. שלא תהיינה אי הבנות, אני לא מומחה לחלימה ואת מספר התלמידים שלי שהתחילו להיכנס, דרכי, לתחום הזה, אפשר לספור על אצבעות כף יד אחת. לגבי שאלתך בנוגע לבדיקות המציאות, אז ככה... הכל תלוי בסיבה שבגינה את רוצה לעשות בדיקות מציאות: זה כדי לדעת שאת חולמת, נכון? ובכן, צריך לבדוק את החלומות שחלמת שבהם את לא ידעת שאת חולמת. כל התפקיד (בעצם, כמעט כל התפקיד) של בדיקות המציאות, הוא להקנות לך בזמן החלום את המודעות לכך שאת חולמת. אז צריך לבדוק למה בחלומות שאת זוכרת, בדיעבד, לא עשית בהם בדיקת מציאות (בתוך החלום). האם שכחת לבצע אותה, פשוט? האם ביצעת אותה והיה נדמה לך שזה חלום? האם את בכלל לא זוכרת חלומות? בהתאם למצבך המדוייק בנקודות אלה, אפשר להתאים את בדיקת המציאות (או טכניקות אחרות!) לצורך השגת המטרה: מודעות לכך ש"זה חלום". אז כתבי לי, אני מחכה, שלך, בן (הסובל ברגע זה ממש מכאב בשן ובחניכיים ומתסכול המתלווה לכך)