תגידו,

תגידו,

יש הרבה ``משתתפי צללים`` בפורום? כאלה שנכנסים, קוראים, מרגישים שייכים, אבל לא אומרים כלום?!?! האם יכול להיות שאת המלים האלה ממש קוראות המון זוגות עיניים, שבעליהן אף פעם או כמעט אף פעם לא אומרים כלום?!?! הלו, שאלתי אם יש פה קוראי צללים?!?!?!?!?!?!?!?!??! בן

Panther

New member
יכול להיות

אני מכיר את התופעה והיא נפוצה בהרבה פורומים. יכול להיות שאלו אנשים שאין להם ניסיון וידע בחלומות צלולים, וכרגע רוצים רק ללמוד, אך אין להם שום ניסיון וידע לשתף איתנו.

Panther

New member
יכול להיות

אני מכיר את התופעה והיא נפוצה בהרבה פורומים. יכול להיות שאלו אנשים שאין להם ניסיון וידע בחלומות צלולים, וכרגע רוצים רק ללמוד, אך אין להם שום ניסיון וידע לשתף איתנו.

~PrInCeSS

New member
הי בן, נכנסתי עכשיו לפורום הזה ../images/Emo20.gif

ומצאתי אותך גם פה. יפה! קראתי כמה מההודעות שלך בקשר לחלימה ומאד התרשמתי. עזרת לי להבין הרבה דברים שחוויתי בעבר. קרה לי מקרה כזה: היה לי סיוט קבוע במשך איזה כמה שנים טובות שכמה אנשים עוקבים אחרי ומנסים לעשות לי משהו. כל פעם הייתי מתעוררת באמצע החלום בבהלה. עכשיו, לא זוכרת מה הוביל לזה, אבל אם אני זוכרת נכון החלטתי שנמאס לי לפחד ושאני רוצה להתמודד בחלום עם הסיוט. אז בכלל לא קראתי על חלומות צלולים וכאלה. עשיתי לעצמי תרגילים במשך כמה ימים, שכל פעם שאלתי את עצמי אם אני ערה או חולמת. אוקיי, ברגע האמת היה לי ברור שאני חולמת כי הסיוט חזר על עצמו, ופשוט תימרנתי את החלום כך שאני מתמודדת עם האנשים הרעים, עומדת מולם בלי פחד, והם מתקרבים ואני נותנת להם מכות כמו שראיתי בסרט מאטריקס :) והייתי בטוחה שהם יברחו. מה שקרה היה שהוא/הם החזירו לי מכות (זה לא היה כל כך מתוכנן בתוכניות שלי) ואז התעוררתי בבהלה (למרות שידעתי שאני חולמת, לא היה לי אומץ להמשיך). מאד לא תירגלתי את זה....אבל אני יודעת שאם אני ארצה אני מסוגלת להגיע למודעות בחלום. אני אנסה את מה שאמרת בקשר ללגעת ביד שלמו כאשר אנחנו חולמים. לא זוכרת אם אמרת לגעת ביד או בפרצוף... מה הטכניקות שהשתמשמת בהם לדעת שאתה חולם? הטכניקה שלי טובה-לשאול את עצמי כמה פעמים ביום אם אני ערה או חולמת? או שיש לך רעיון לטכניקות אחרות? תודה מיכל

מיכלוש -

הקטע עם האנשים בחלום ואיך שהתמודדת עם זה זה מגניב ומדהים וכל הכבוד לך. אם את רוצה להתמודד עם זה שוב (אם יש אפשרות טכנית כזאת), תתכונני טוב אפילו יותר. תעשי לך ממש הכשרה מקדימה, אימון, כולל הדמיה של מה תעשי כשתהיי שם. זה לא רק להילחם בהם, אם בכלל; זה יכול להיות גם לעצור, לדבר איתם, להתעלם מהם, לשנות את עצמך, לשאול אותם שאלות, להניח להם, להורות לחלום להיות ברור יותר (במקום שירביצו לך, שהחלום כולו ידבר אלייך בשפה ברורה יותר ואלימה פחות) וכולי. אם את רוצה תדברי איתי על זה אישית. לגבי היד, מדובר על טכניקה שנועדה להוות נקודת מוצא ראשונית לחלימה: *** בזמן שאנחנו חולמים, למצוא את כפות הידיים שלנו. *** זאת ההתחלה. משם, אפשר להמשיך לכל מיני כיוונים. את מוזמנת להסתכל בתשובה שלי "הכל על כפות הידיים" למטה. יש שם פירוט רב יותר. אני, אישית, לא השתמשתי בטכניקות כדי לדעת שאני חולם. לא עשיתי יומן, לא עשיתי בדיקות מציאות - ואני לא ממליץ לאף אחד ללמוד ממני. אני למדתי את אמנות החלימה בדרך שונה. לא הכרתי רבים מקיצורי הדרך שלמדתי כאן באתר ובאתר של אלון ברמן. מצד שני, המטרה המקורית שלי היתה גם היא שונה. מרגע שמצאתי את כפות ידיי, המשכתי הלאה, להמשך משימות החלימה. כאשר תלמידים שלי התקשו למצוא את כפות ידיהם, התחלתי לחשוב על קיצורי דרך והצעתי להם כל מיני הצעות, שחלקן מזכירות מאוד את בדיקות המציאות והיומן, אם כי הן היו מטבע הדברים קצת יותר גולמיות ופחות מגובשות. שלא תהיינה אי הבנות, אני לא מומחה לחלימה ואת מספר התלמידים שלי שהתחילו להיכנס, דרכי, לתחום הזה, אפשר לספור על אצבעות כף יד אחת. לגבי שאלתך בנוגע לבדיקות המציאות, אז ככה... הכל תלוי בסיבה שבגינה את רוצה לעשות בדיקות מציאות: זה כדי לדעת שאת חולמת, נכון? ובכן, צריך לבדוק את החלומות שחלמת שבהם את לא ידעת שאת חולמת. כל התפקיד (בעצם, כמעט כל התפקיד) של בדיקות המציאות, הוא להקנות לך בזמן החלום את המודעות לכך שאת חולמת. אז צריך לבדוק למה בחלומות שאת זוכרת, בדיעבד, לא עשית בהם בדיקת מציאות (בתוך החלום). האם שכחת לבצע אותה, פשוט? האם ביצעת אותה והיה נדמה לך שזה חלום? האם את בכלל לא זוכרת חלומות? בהתאם למצבך המדוייק בנקודות אלה, אפשר להתאים את בדיקת המציאות (או טכניקות אחרות!) לצורך השגת המטרה: מודעות לכך ש"זה חלום". אז כתבי לי, אני מחכה, שלך, בן (הסובל ברגע זה ממש מכאב בשן ובחניכיים ומתסכול המתלווה לכך)

~PrInCeSS

New member
הי תודה על התשובה ../images/Emo29.gif

אתה מרגיש יותר טוב עכשיו? (מבחינת השיניים שלך) תודה על התשובה בעבר זכרתי יותר את החלומות שלי, ובתקופה האחרונה-שנה שנתיים אני פחות זוכרת את החלומות. אולי הזיכרון יורד עם הגיל? :))) חהחה, אני בת 25. בן כמה אתה? בכל אופן, שאלת אותי איך בפעמים האחרות לא ידעתי אם זה חלום או מציאות. התשובה שרק פעם אחת ניסיתי את זה, אז לא עניין אותי לנסות שוב (לא ברור למה, אולי זה הפחיד אותי שאני נכנסת לחלום, כי אז החלום זה בעצם מציאות כזאת). חייבת לישון, ממש עייפה. מיכל

~PrInCeSS

New member
ושלא יגידו לך שאתה כותב יותר מידי

מה, אתה צריך לסנן את עצמך אפילו שיש לך משהו חשוב להגיד? מי שלא נוח לו שאתה משתתף בפורום, שלא יקרא את מה שיש לך להגיד. אני חושבת שיש לך הרבה לתרום, ושיש לך הרבה חוכמה שאצורה בפנים.

השן עדיין כואבת... ../images/Emo7.gif

אבל עשיתי אלחוש אז אני לא כ"כ מרגיש את זה עכשיו, רק שכמעט חצי מהפנים שלי רפוי בגלל האלחוש וגם זה לא כ"כ נעים. אבל לא נורא, המצב רוח שלי די טוב.
אני בן 29. איך קוראים לך (שם פרטי), אם בא לך לספר? אני שוב לא יכול להיכנס אל הכרטיסים האישיים (די, נמאס מהבעיה הזאת). אם את פוחדת לחלום, אני חושב שבדיקות המציאות כרגע טיפה פחות רלוונטיות, בטח ובטח השאלה כל כמה זמן בדיוק את עושה אותן. נראה לי שקודם כל כדאי להתמודד עם עניין החלום ההוא שעמד בדרכך. זה כמו מעין "שומר סף" שכזה. או לפתור בדרך אחרת את הפחד מהנושא. לא הייתי נכנס אליו כשאני מפוחד, זה לא כ"כ כדאי, לדעתי, להביא את הפחד שלנו שאותו אנחנו מכירים במציאות - אל החלומות. זה יוצר בעייתיות מסויימת, שקצת קשה לי להסבירה אפילו לעצמי בשעה זו של הלילה / בוקר. אז איך כדאי לך להתמודד עם החבר´ה ההם בחלום ההוא? הם בטח עוד מחכים לך שתראי להם מה זה... שלך ב-
, בן (לילה טוב!)

~PrInCeSS

New member
הי בן :)

שמחה שאתה מרגיש טוב יותר, ואתה בטח מרגיש כמו קריימר בסנייפלד שחצי מהפנים שלו היו רדומות (אם ראית סנייפלד). חוויה מעניינת. בכל אופן, אני בת 25 (אהיה עוד חודש באופן מדוייק), ואת שמי אתה יכול לראות בסוף ההודעות שלי. אם יש לך ICQ אז נוכל לדבר שם על הסיוט שלי ביתר פירוט. אם יש לך תגיד לי, ואם אין לך תתקין :) המספר שלי הוא 16950327. הלכתי לישון מאוחר ושתי האחייניות שלי שהיו פה העירו אותי אחרי 5 שעות שינה שזה ממש לא בסדר לדעתי, ובגלל שהן רעשניות אי אפשר להירדם שוב. אתה צודק לגבי זה שהחלום בעייתי הוא מין שומר סף. בקיצור, מחכה ב- ICQ. :) מיכל

זה בדיוק מה שגם אני שאלתי !

גם אותי מאד סיקרנה השאלה כמה אנשים משתתפים אצלי בפורום באופן פאסיבי, רשמתי הודעה ובה ביקשתי מכל המשתתפים הסמויים לתת איזה סימן כדי שתהיה לי הערכה לגבי כמה כאלה משתתפים בפורום, רק אדם אחד הגיב להודעה ... שתי אופציות, או שאין הרבה אנשים כאלה בפורום או שהם מעדיפים להשאר סמויים ... ביי ביי אלון

pif

New member
אנחנו פה! פשוט חסרי מילים...

אבל נהנים לאללה.

leeor

New member
יש

אכן יש צדק בדברים. אני נוהג לקרוא תגובות ולשאוב רעיונות מפורומים שונים, בחלקם אכן מורגשת השייכות אך... עדיין הכל נראה כה רחוק. יש כל כך הרבה לעשות,לחקור בעצמינו,להגיע לרבדים שונים משהכרנו עד כה. אך אנו זקוקים לגירוי חזק דיו בכדי לאמר ולהגיב בצורה אישית יוצרת.

למעלה