תגידו!

תגידו!

תראו- מסכימים איתי שכל אדם זקוק לפרטיות? ולפעמים פרטיות זו לא תמיד מושגת? יופי! לזה רציתי להגיע! יש מקרה בתנ"ך שלמישהו הופרעה הפרטיות?(תתייחסו לזה שהאזינו לשיחותיו,סיפרו לאדם אחר דבר כלשהו שקשור לאדם שהופרעה פרטיותו,כאשר סיפרו משהו למישהו על אדם אחר לא למטרה טובה,לדוג':בן אדם חולה אז אני מספרת את זה לכם לא כדי שתעזרו לא להבריא אלא בגלל שתצחקו עליו)... אשמח לעזרה- זהההההההההה נוראאאאאאאאאא חשובבבבבבבבבבבבבבב גלית!

יוסי ר1

Active member
יונה והקיקיון

ברוח השאלה קבלי תשובה, למרות שמי שהפריע אינו אדם: כאשר יונה הנביא מגיע בסופו של דבר לנינווה להנבא עליה, הוא פונה לו אל מיחוץ לעיר למצא מעט שלווה ופרטיות, ובדיוק כשהחיים מסתדרים לו, הוא בנה לו זולה (סוכה...) ויש לו עץ קיקיון לצל, מגיעה תולעת מרושעת שהורגת את עץ הצל ומשאירה את יונה להיצלות בשמש,, ועוד מגיעה רוח חמה על מנת לוודא שהוא מיובש לחלוטין... יונה פרק ד מפסוק ה "ויצא יונה מן-העיר, וישב מקדם לעיר; ויעש לו שם סכה, וישב תחתיה בצל, עד אשר יראה, מה-יהיה בעיר. ו וימן יהוה-אלהים קיקיון ויעל מעל ליונה, להיות צל על-ראשו, להציל לו, מרעתו; וישמח יונה על-הקיקיון, שמחה גדולה. ז וימן האלהים תולעת, בעלות השחר למחרת; ותך את-הקיקיון, וייבש. ח ויהי כזרח השמש, וימן אלהים רוח קדים חרישית, ותך השמש על-ראש יונה, ויתעלף; וישאל את-נפשו, למות, ויאמר, טוב מותי מחיי. ט ויאמר אלהים אל-יונה, ההיטב חרה-לך על-הקיקיון; ויאמר, היטב חרה-לי עד-מות"

מוגג

New member
דוד ראה את בתשבע רוחצת

ובסופו של דבר נואף איתה ושולח את בעלה אל מותו.

יוסי ר1

Active member
בת שבע

למוגג שלום. אני משוכנע שתקבל תגובות נוספות לשורה שכתבת. אני אציין רק שכלל לא ברור מהסיפור שם שבת שבע חפשה פרטיות. ההשערה שהיה לה עניין שהמלך יראה אותה אינה מופרכת.

למעלה