תגידו...

1ca1

New member
חחחח, לא שמעת שביטלו את החיל אתמול?

איזה תבורים? אתה יודע איזה הקצאות צריך לתבורים? היום לג'ובניקים ביחידות עורפיות קשה להשיג מקוצרים אפילו (כי כל הטירונים בחי"ר מקבלים מקוצרים...) לוחמי איסוף נראה לי מקבלים מקוצרים, ואם אתה קלע אז גם פלטופ בטח... בשביל תבור, תלך ליחידות מיוחדות/פלס"רים עם הקצאות :)

idoratzon

New member
וואי אחי אתה עמוס בהנפצות...

קודם כל תבור זה בלי שום קשר להקצאות... הרי אם ככה כל יחס"ר, יחידה מיוחדת היו משתמשים בו והם.. לא :)תבור מקבלים החל מאוג 06 בגדודים של גולני, גבעתי וחטיבה 900 גדודים של צנחנים ונח"ל מקבלים פלאטופ עם מפרו (קלעים אני מניח יקבלו עם טריג') בשביל תבור, תלך ליחידות מיוחדות/פלס"רים עם הקצאות :) חתיכת זיון זכל :) תן לעצמך כאפה על המשפט המפגר הזה קיצר.. אין גם יותר מדי מה להתלהב מהתבור. הרבה שהשתמשו בשני הרובים נוטים להעדיף את ה-M4/M16 היתרון העיקרי של התבור (ואולי אפילו היחידי?) הוא שהוא קצת יותר מדוייק. זה בא לידי ביטוי בטווחים של כמה מאות מטרים... על הM4/M16 יותר נוח גם להתקין אמצעים וכוונות וכל שאר הצעצועים http://www1.idf.il/dover/site/mainpage.asp?sl=HE&id=7&docid=52246.HE

eXtreM1

New member
לגבי התבור...

כמו שאמרו פה גולני גבעתי חטיבה 900 מקבלים תבור נח''ל צנחנים (ושכחת)הנדסה קרבית...מקבלים פלאטופ. ובאמת אין מה להתלהב...התבור ניראה צעצוע חדשני אין בו שום דבר מיוחד המחסנית מאחורה וצריך להתרגל לזה זה לא כל כך נוח ובכלל כל התגובות ששמעתי עליו לא מדברות על נשק כל כך משוכלל כמו שמספרים. אגב מה שהכי מפגר בזה שמקבלים תפלאטופ ותתבור כבר מהטירונות פשוט בושה!!! פעם אנשים ניטחנו כל הטירונות עם הארוך כדי שתהיה ציפייה שיהיה איזה משהו אני אפילו לא יודע איך להסביר את זה... אבל היום על ההתחלה אנחנו צעירים מתים וכבר חידושים פייייייייי מה יהיה. יבטלו מסע כומתה?? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

idoratzon

New member
יאפ יש בזה משהו...

חיילים לפני כמה מחזורים היו מתחילים עם ארוך.. מקבלים מקוצר ולומדים להעריך אותו. אחרי זה מקבלים אלביט (שגם אותה לומדים להעריך) ואחרי זה אולי גם פלאטופ (שאותו לומדים להעריץ
) עכשיו מקבלים מההתחלה.. טוב לא נורא, פחות הערכה לנשק אבל יותר הערכה לכתפיים :)

שניכם צודקים, 100%.

אני גם הייתי מצליף בכל בשרשרת ואח"כ עובר לשוט מעור. שתלמדו להעריך, כן... אה, וגם אוכל מקולקל. שתדען להעריך אוכל טרי מה הוא. בשביל זה. רק בשביל זה. ולא לשכוח שעתיים שינה בלילה. אחרי זה 6 שעות יראו כמו גן עדן. אם אתם רוצים עוד, אני כאן ואני מלא בזדוניות, סדיזם ורשעות לא ממומשת. תמיד לשירותכם.

nadavchu

New member
בואנה

מה הקטע שגולני גבעתי חטיבה 900 מקבלים תבור וצנחנים ונחל מקבלים פלאטופ? מה בעצם ההבדל בינהם? כלומר אני די בטוח שהם רובים שונים מאוד.... ובצורה הכי נובית שאפשר תכלס- 'מה יותר טוב?', מה יתרונות חסרונות של כל אחד מהם וכמו ששאלתי בהתחלה מה ההבדלים? מצטער על ההצקה, אתה נראה כמו אחד שמבין P:

1ca1

New member
נראה לי שאתה עמוס בהנפצות

דבר ראשון שום צעיר (במיוחד מלש"ב) לא יגיד לי מה מקבלים או מי, אלא אם כן הוא הבן של מיקי הרטמן... רק שתדע, יחס"רים משתמשים בתבורים (תלוי איזה יחס"ר, לא כולם אוהבים אותו) יחידות מיוחדות, זה מאוד משתנה, יש להם את ההקצאות שלהם ומחסני האמל"ח שלהם, אבל רק שתדע, למשל לדובדבן יש הקצאות לכמה מיקרו עוזי שהם רוצים (אפילו מיקרו עוזי פארא), אבל הם החליטו שהם עובדים עם מיני עוזי למשל זאת בחירה בנשק ישן יותר באופן מודע... קלעים בחי"ר כבר יותר משנה מקבלים פלאטופ עם טריג. אני רוצה לראות שבאמת יחלקו את זה בגדודים. ולגבי אלה שהשתמשו בזה,פרט למחלקה ניסויית בגדוד צבר של גבעתי באוג 04 אם אני לא טועה, אף אחד לא התחיל ללמוד מהטירונות על התבור, ככה שקצת קשה לשנות הרגלים שרכשת כבר מההתחלה. "היתרון העיקרי של התבור (ואולי אפילו היחידי?) הוא שהוא קצת יותר מדוייק. זה בא לידי ביטוי בטווחים של כמה מאות מטרים..." רואים שאתה לא מבין כלום, יודע מה זה טווח יעיל וכו'? עבור לא קלעים זה נגמר ב200 מטר מקסימום..., וקלעים מקבלים עד 350-400 מטר, התבור לא נועד להחליף את הm24 "על הM4/M16 יותר נוח גם להתקין אמצעים וכוונות וכל שאר הצעצועים", רק שתדע, לפחות לפי התכנון, המארס פותח בשביל התבור, והוא מהווה חלק אינטגרלי מהנשק, אבל בגלל שהמארס יקר, פיתחו בצה"ל קומבינה שמאפשרת לשים מפרו על תבורים (למעשה פשוט גם לתבור יש סוג מסויים של מסילת פיקטיני). על פלאטופ זה באמת נוח לשים כוונות בגלל המסילה, m16? ניסית פעם לשים מפרו על m16? אתה צריך מתאם כזה, ואם אתה שם טריג', אתה בכלל צריך הגבהה כזאת לנשק (מה שקרוי M16/A3) נ.ב. אלביט יצא מהתו"ל (פרט לכל מיני גדודי שיריון חסרי הקצאות),ככה שלא תראה אותו כמעט בחי"ר. ופלאטופ לא כזה קל, המקוצר הרבה יותר קל...

eXtreM1

New member
פרופסור 1CA1

כל הכבוד על הידע המורחב לגבי נשקים אבל תפסיק לשחק אותה איינשטיין עוד אחד משחק אותה גבר בגלל הפז''ם זה שמקבלים תבור ופלאטופ כבר מהטירונות זאת עובדה@! זה שאתה לא מעודכן זאת כבר בעיה שלך! אגב חבר'ה בדקתי תעניין אצל מקורות מוסמכים..נכון לעכשיו זאת עובדה@! אפילו שאלתי כמה מש''קי קליעה..וגם אותם העיברו הכשרה על התבור והכינו אותם לקראת מחזור הגיוס החדש.

idoratzon

New member
טוב טוב שמענו.. תקשיב טוב

1. יחס"רים משתמשים בפלאטופים (אולי אולי לעיתים רחוקות גם בתבור אבל זה בעיקר בפלס"ר גבעתי). חוץ מזה, הקצאות למיקרו עוזי זה עסק אחר... מותאם ללש"ביות (אם אתה כזה מבין, אז אתה יכול להבין גם לאיזה מקרים הוא מתאים) 2. קלעים מקבלים פלאטופ עם טריג' הרבה יותר משנה... 3. פלאטופ זה נשק קלעים לא צלפים.. די ידוע ולא אמרתי שהוא בא להחליף את ה-M24 בשום מקום (תלמד לקרוא קצת ד"א...) 4. אמנם המארס פותחה לתבור, אבל אפשר גם להתקין אותה על פלאטופ ועוד הרבה אמצעים אחרים הרבה יותר נוח על פלאטופ מאשר על תבור (לא רק כוונות, גםי ידית הסתערות, פנסים, ציינים ועוד...) 5. כל הכוונות הרבה יותר נוחות להתקנה על פלאטופ מאשר על M16 רגיל. כל שאר האמצאים (דורגלים, ידית הסתערות, פנסים, ציינים...) עדיין יותר נוח להתקין אותם על M16 רגיל מאשר על תבור 6. האלביט יצא כי המפרו נכנס במקום... וההבדלים במשקל בין פלאטופ למקוצר רגיל הם לא שמיים וארץ (יש הבדל, אבל יחסית זניח) 7. בנוגע לאיזה סעיף באמצע... יחלקו את זה מהגיוס, אתה מוזמן לחכות ולראות :) והחבר'ה בגבעתי שקיבלו את התבור באופן ניסיוני קיבלו אותו מהגיוס (לא רצו להכשיר לוחמים על נשק חדש באמצע השירות)

1ca1

New member
תקשיב אתה

1. יחס"רים משתמשים במה שיש להם הקצאות,אם יש תבורים אז תבורים, אם לא אז פלאטופים... ד"א פלס"רים עוברים קורס לוט"ר שכולל בתוך לש"ב (או לו"ז,שזה כמעט אותו דבר, כל יום הם משנים את השם של זה באדם) 2. סבבה 3. לא אמרתי שפלאטופ זה צלפים. 4. להתקין מארס על פלאטופ זה ממש לא משהו, היתרון של מארס על תבור זה שהוא מותאם לנשק (המארס עובד על בטריות, אז צריך להדליק אותו בפלאטופ, בתבור ישר כשהנשק נדרך המארס נדלקת) דורגלים אפשר לשים על תבור. אם היית משתמש בתבור (או אפילו יותר טוב, במיקרו-תבור), היית יכול לדעת שהנשק יותר יציב מm16, ואין צורך כמעט בידיות טרור למיניהן... והמארס כוללת בתוכה ציין (ואפשר לבחור מארס עם ציין מוסתר או מארס עם ציין גלוי). 5. יש הבדל שאפשר להרגיש, בייחוד שעם הפלטופ באה הכוונת (ובמקרה של כוונת לילה, אפילו ליאור היא בעלת משקל לא זניח) לגבי גבעתי, היה ניסוי בגדוד צבר, מחלקה עם פלטופים,מחלקה עם תבורים, והשאר עם מקוצרים לראות מה יותר טוב... eXtreM1 - תבור הוא חלק מההכשרה של משקי קליעה כבר לפחות שנה. זאת בכלל לא עובדה שמקבלים את זה, זה שאומרים זה נחמד... כעקרון התבורים היו אמורים להיכנס בנוב 05, או מקסימום מרץ 06, עכשיו אנחנו כבר יולי 06 להזכירך... ד"א "נכון לעכשיו זאת עובדה", עובדות לא ממש משתנות כפונקציה של זמן לא?

eXtreM1

New member
חחח ת'ה ניתפס בקטנות

זה שאתה שנה בצבא ויש לך ידע רחב בנשקים לא אומר הרבה. התבור והפלאטופ נכנסים במחזור הגיוס הקרוב תהיה בטוח לגבי משקי הקליעה.. אולי מכשירים אותם כבר שנה.. אבל במשך השנה הזאת אף פעם לא עידכנו אותם לגבי זה שהתבור נכנס החל מהמחזור הקרוב.. בקיצור..אני לא כל כך יכול לפרט על המקורות שלי..אבל תאמין לי אלה אנשים עם ידע ודרג הרבה יותר גבוה משלך ובטח שהם יותר משנה בצבא. אני אומר לכם בוודאות! ממקור מוסמך! אני לא מכריח אפחד להאמין.

idoratzon

New member
כמה תגובות :)

התבור הוא לא נשק רע, אבל עדיין ההעדפה אצל רוב החבר'ה שהשתמשו בשני הרובים היא לפלאטופ. יחס"רים, גם אם יהיו להם פלאטופ ותבור לכל לוחם, רובם יעדיפו את הפלאטופ ככה שגם אם יש הקצאות, הן לא כ"כ רלוונטיות מארס על פלאטופ מותקנת בצורה מעולה דווקא.. ההדלקה היא הדבר הכי פשוט שיש (כמו לפתוח ניצרה) על תבור עדיין אפשר להתקין אמצעים אבל בחלק מהכוונות צריך הגבהות וזה פוגם קצת ביכולת דיוק וכיוון ידיות טרור זה לא בהכרח בשביל יציבות... יש מצבים ותרחישים שיותר נוח להחזיק בזוית הזאת את הנשק. מי שמעדיף את האחיזה הזאת, לא יכול להשתמש בה בתבור ולגבי המשקל, שמע המשקל של פלאטופ עם מארס ותבור עם מארס הוא לא שונה בהרבה (ספק אם יותר מחצי קילו הבדל) ככה שזה לא יותר מדי משנה..

1ca1

New member
הנה התגובה שלי

לגבי ההעדפה, רובה נובעת מהעניין של המחסנית ותפעול מעצורים והרגלים, באדם חושבים שאם החיילים יוכשרו מלכתחילה על התבורים, הבעיה הזאת לא תהיה קיימת. ההדלקה בעייתית (באמצע משימה (בייחוד משימות של יחס"רים), אתה הולך עם נשק דרוך ואצבע מעל שמורת ההדק,אגודל על הנצרה, אין לך זמן להדליק ממש, וזה גוזל סוללות ללכת עם זה דלוק תמיד (אבל זה מה שעושים, כי אין ברירה)) הבעיה היחידה של התבור היא בכוונות הלילה, שאם יש לך מפרו זה מאוד מאוד בעייתי להתקין אותם, אם יש לך מארס, הבעיה כמעט לא קיימת (מתקינים מאחורי המארס, ופשוט מעבירים את המארס למצב לילה), בוודאי שלא כמו שתיארת את זה... ידיות טרור נועדו ליציבות בירי מהמותן, שלא בהכרח נכנסים בין כוונות וכו' (זה לא בכדי לעשות איזה קורנר שוט בלי לראות או משהו). מארס זאת כוונת ממש ממש קלה, דיברתי בעיקר על כוונת לילה. והפלטופ והתבור באמת דומים במשקל. אבל המיקרו תבור הוא הוא ההבדל הגדול (אם כבר הזכרנו יחידות מיוחדות...) זה באמת נשק מעולה, גודל קומפקטי בשביל היכולות, עוצמה של קרבין רגיל, אפשר להתקין עליו כוונות סבירות, פשוט מצויין...

למעלה