נראה לי שאתה עמוס בהנפצות
דבר ראשון שום צעיר (במיוחד מלש"ב) לא יגיד לי מה מקבלים או מי, אלא אם כן הוא הבן של מיקי הרטמן... רק שתדע, יחס"רים משתמשים בתבורים (תלוי איזה יחס"ר, לא כולם אוהבים אותו) יחידות מיוחדות, זה מאוד משתנה, יש להם את ההקצאות שלהם ומחסני האמל"ח שלהם, אבל רק שתדע, למשל לדובדבן יש הקצאות לכמה מיקרו עוזי שהם רוצים (אפילו מיקרו עוזי פארא), אבל הם החליטו שהם עובדים עם מיני עוזי למשל זאת בחירה בנשק ישן יותר באופן מודע... קלעים בחי"ר כבר יותר משנה מקבלים פלאטופ עם טריג. אני רוצה לראות שבאמת יחלקו את זה בגדודים. ולגבי אלה שהשתמשו בזה,פרט למחלקה ניסויית בגדוד צבר של גבעתי באוג 04 אם אני לא טועה, אף אחד לא התחיל ללמוד מהטירונות על התבור, ככה שקצת קשה לשנות הרגלים שרכשת כבר מההתחלה. "היתרון העיקרי של התבור (ואולי אפילו היחידי?) הוא שהוא קצת יותר מדוייק. זה בא לידי ביטוי בטווחים של כמה מאות מטרים..." רואים שאתה לא מבין כלום, יודע מה זה טווח יעיל וכו'? עבור לא קלעים זה נגמר ב200 מטר מקסימום..., וקלעים מקבלים עד 350-400 מטר, התבור לא נועד להחליף את הm24 "על הM4/M16 יותר נוח גם להתקין אמצעים וכוונות וכל שאר הצעצועים", רק שתדע, לפחות לפי התכנון, המארס פותח בשביל התבור, והוא מהווה חלק אינטגרלי מהנשק, אבל בגלל שהמארס יקר, פיתחו בצה"ל קומבינה שמאפשרת לשים מפרו על תבורים (למעשה פשוט גם לתבור יש סוג מסויים של מסילת פיקטיני). על פלאטופ זה באמת נוח לשים כוונות בגלל המסילה, m16? ניסית פעם לשים מפרו על m16? אתה צריך מתאם כזה, ואם אתה שם טריג', אתה בכלל צריך הגבהה כזאת לנשק (מה שקרוי M16/A3) נ.ב. אלביט יצא מהתו"ל (פרט לכל מיני גדודי שיריון חסרי הקצאות),ככה שלא תראה אותו כמעט בחי"ר. ופלאטופ לא כזה קל, המקוצר הרבה יותר קל...