תגידו

רסקול

New member
תגידו

למה השכן הזקן שלי יורק כל הזמן הצידה כשהוא מדבר על דברים שהוא חושב שהם "רעים"?

TAINTED SAINT

New member
אז לאן שירק יקירי ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

אם ירק קדימה הרי שירק עליך,ואז תשבור לו את שיניו התותבות,אם ינסה להסתובב ולירוק אחורה,יסתכן בזה שיהיה עם גבו אלייך... הוא אדם זקן,לא מחפש התנסויות חדשות... לאיזה צד הוא יורק ? שמאלה ? לצוענים יש מערכת שלמה של כללים לאיזה צד צריך לירוק,כמה פעמים וכו',תתפלא כמה רצינות מקנים ליריקה בתרבויות מסויימות. אני אתרגם לכולם משהו מאותו ספר אמונות טפלות [בריטי] שכבר תרגמתי ממנו בפורום בעבר. "יריקה על הקרקע נועדה למנוע מהרוע להתהלך בחופשיות [מחליק על הרוק,אני יודע ?]. יש לירוק שלוש יריקות קולניות אם משהו הפחיד אותך,ושום רע לא יאונה לך מהפחד. יש לירוק אל תוך כפות הידיים לפני קרב אגרופים,או לפני כל תחרות אחרת. יש לירוק לתוך סירה לפני הפלגה על מנת להבטיח רוחות טובות והפלגה מוצלחת. אמהות חייבות לירוק על תינוקותיהן במקרה והם חשים ברע או חולים [ועוד חשבנו שהאצבע המשולשת שקרמר הציעה נוראית...]. מהמרים יורקים לתוך כפות ידיהם כדי להבטיח לעצמם מזל בהימור,מנהג שמקורו ביוון העתיקה. יריקה מעבר לכתף השמאלית פירושה שאתה יורק בפניו של השטן. [מתחבר למה שאני יודע על תרבות היריקות הצוענית]. קיימת האמונה שישו ריפא עיוורים עיי מריחת עפר מעורב ברוקו על עיניהם.בשבט המסאי באפריקה נהוג לירוק על מנת לקבל פני חבר,ובפרדה ממנו,למנהג משמעות חיובית שמבטאת רצון טוב. רוק נחשב מאז ומעולם לחומר הטוב ביותר לשימוש נגד רוע וכישופים משום שהוא חומר טבעי הנוצר בגוף ואין שום דרך להפיקו בתהליך של זיוף או חיקוי.כל אחד מנוזלי הגוף ואבריו יש לו תפקידים מוגדרים ומוכרים בתחום האמונות הטפלות,ולרוק יש תפקיד מרכזי וחשוב ביותר. קיימת האמונה כי נחשים נרתעים מרוק אנושי,ואם יורקים לכיוונו של נחש הוא יזחל וימלט בבהלה,משום שהוא יודע שרוק אנושי שיחדור לגרונו יהרגו בין רגע." לגבי האמונה האחרונה,לפני כחמש שנים ישבתי בחנותו של חבר טוב בעיר העתיקה במזרח ירושלים והיה עמי אחד מנחשי,ג'וליאנו נכנס לחנות [אחד מחברינו מבית ג'אלה,בחורצ'יק שמתקרב לחמישים,אבל בשבילנו ישאר לנצח בן עשרים וחמש],איך שהוא ראה את הנחש הבחור נכנס לאקסטזה של סיפורי נחשים,והראשון שבהם היה ללמד אותי איך להגן על עצמי מהכשה: איך שאתה רואה שהנחש בא עלייך לתת בך עם השיניים תירק לו מהר בפה שלו שפתוח והוא ימות לך על המקום בלי שיתן בך עם השיניים שלו ! ! ! ,אוי ג'וליאנו ג'וליאנו,איפה הייתה כשבאמת הייתי צריך את כישורי היריקה שלך לפני כעשרה ימים
הוא גם חפץ להדגים לי על הנחש שהיה בידי,אבל שיכנעתי אותו שזה נחש לא מזיק השייך לבני,ולא כדאי להרוג לו אותו ולהעציב את הילד,ג'וליאנו מעשן כבד כמוני,ויריקה שלו מכילה מספיק ניקוטין להרוג לא מעט בעלי חיים...אם כי לא מספיק כדי להרוג נחש. ובחזרה לאנגליה לסיום,ביריד סוסים שהייתי בו ביורקשייר נהוג לירוק לתוך כף יד ימין וללחוץ ידיים על מנת לסכם עסקה של קניית\מכירת סוס,המנהג נפוץ בעוד כמה וכמה מקומות באירופה,ביחוד באזורים הכפריים והמסורתיים יותר. מקווה שעניתי על שאלתך רסקול,מכל כיוון וצד אפשריים.... שא ברכה TAINTED SAINT

אם כבר ציינת..

ש.."כל אחד מנוזלי הגוף ואבריו יש לו תפקידים מוגדרים ומוכרים בתחום האמונות הטפלות...." אשמח אם תתרום לנו עוד קצת מהידע הנרחב שלך בנושא

TAINTED SAINT

New member
מצטער הוד רוממותך הקיסרית../images/Emo52.gif

אך תצטרכי להיות יותר ספציפית,יש בגוף האדם את הנוזלים הבאים שמיוחסות להם תכונות מיוחדות באמונות הטפלות: דם שתן רוק זרע זיעה דמעות ראית כמה כתבתי רק על רוק,ובאמת שאפילו לא כסיתי יותר מכמה אחוזים בודדים מכלל המידע הקיים,אני מתרגם חלק מהחומר מאנגלית,עם כל הרצון הטוב שלי,לא אוכל לכתוב ולתרגם על כולם,לפחות לא בבת אחת,מיאמוטו עסוק בלימודיו,אם היה לו זמן,הייתי מתחלק בעבודה עמו.צייני בבקשה מהו הנוזל המסויים שאת סקרנית לגביו,ואראה מה אוכל לעשות בזמני החופשי. שאי ברכה TAINTED SAINT

סויה 1

New member
אפשר להוסיף גם את נוזל המרה.....

מרה שחורה ומרה לבנה.(אנסה להוסיף מאוחר יותר)

סויה 1

New member
אחד מתפקידיו של הכבד.....

הוא לייצר את מיץ המרה. זהו נוזל ירקרק המוזרם לתריסריון ומסייע בפירוק המרכיבים השומנייםשל המזון. עד המאה ה-15 ולעתים אפילו מאוחר יותר הייתה תיאוריה רפואית,שנוצרה ע"י "קלאודיוס גלנוס"-רופא יווני קדום. גלנוס תאר את אופיו של האדם כצרוף של תכונות ביולוגיות.שנמצאות אצל כל אדם במינונים שונים. (מרה שחורה מרה לבנה מרה צהובה ומרה אדומה) תפיסה רפואית זו שלטה בתרבות המערבית עד סוף תקופת הרנסאנס,ועד היום משתמשים במושג "מרה שחורה", כביטוי לדיכאון. התיאוריה הרפואית של גלנוס נקראת"ארבע הליחות",ועל פיה לאדם ארבע ליחות. מרה שחורה-- מייצגת את הסתיו ומאפייניה:מצב רוח דיכאוני .עייפות עצבנות מוטרדות חוסר שינה.(מלנכוליה) מרה לבנה--מייצגה את החורף(קר ולח) והמאפיינים שלה:אדישות חוסר איכפתיות(פלגמטיות) מרה צהובה-(או ירוקה)--מייצגת את הקיץ(חם ויבש) ומצב הרוח,הוא מהיר חימה נוח לכעוס ובעל מזג רע.(פסימיות.) מרה אדומה(הדם.)--מייצגת את האביב(חם ולח.) מאפייניה:ביטחון עצמי אומץ לב תקווה ואהבה.(אימפולסיביות) ואופטימיות. כיום ידוע שתאוריה זו מופרכת לחלוטין אולם במשך כמעט 2000 שנה השתמשו בה וניסו לרפא לפיה.

TAINTED SAINT

New member
רוצה תריסר מתכונים ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

אם אני לא טועה רוב המתכונים שיש לך נתנו לך על ידי.... TAINTED SAINT

למעלה