תגידו,

תגידו,

מי שכמובן ראה "הניצוץ", איזה יצירה מתנגנת לה ברקע בהתחלה שג´ק נוסע לכיוון המלון? זה נשמע יפה מידי בשביל להיות קטע שכתבו במיוחד לסרט.

Der-Albert

New member
כתוב...

כתוב על העטיפה של הדי וי די שזה Dies Irae שזה פרק מתוך הרקוויאם... עכשיו השאלה היא מאיזה רקוויאם זה לקוח.

Lukas

New member
ראיתי את הסרט מספר פעמים

כמדומני מדובר ב Dies Irea מתוך הרקוויאם של מוצארט.

lvbbb

New member
הפרק החמישי מתוך ....

הסימפונייה הפנטסטית של ברליוז(Symphonie Fantastique).הפרק החמישי נקרא " חלום מכשפות השבת " (Dream of a Witches´ Sabbath ).למעשה הקטע הספציפי המופיע בסרט "הניצוץ" ארוך יותר מהקטע המקורי אשר מופיע כ-3 דקות אחרי תחילת הפרק החמישי בסימפונייה.הקטע הזה נקרא Dies Irae (יום הנקמה - קטע ממיסת המוות בלטינית שהיה מאוד מוכר בימיו של ברליוז,לפני כ-170 שנה,ברליוז הוסיף אותו לתוך הסימפונייה).כנראה הבמאי סטנלי קובריק האריך את הקטע הזה במכוון כדי להוסיף לסרט מתח ומסתורין כבר בפתיחת הסרט,רמז למה שיגיע בהמשך.

Sir Humphrey

New member
אתה בטוח שלא טעית בסימפוניה?

שלפרק החמישי בSymphonie Fantastique קוראים Songe d´une nuit de Sabbat, קרי "שיר לילה של שבת". ואני לא שמעתי שם שום Dies Irae, מה גם שאין מקהלה בפנטסטית. הרקוויאם, למיטב ידיעתי, זו תפילת ההשכבה הנוצרית המסורתית. אם תוכלו פחות או יותר להגיד לי איך זה נשמע, אני אזהה אם זה המוצארט או לא. זה הרקוויאם האהוב עלי.

lvbbb

New member
כן, בטוח . תקרא את ההסבר....

קודם כל פירוש המילה songe (סונז´)בצרפתית הוא "חלום" ולא שיר.השם המקורי הוא "חלום ליל שבת", אבל נהוג לקרוא לפרק באנגלית Dream of a witches sabbath,מכיוון שהגיבור שמסופר עליו בסימפונייה חולם בפרק הרביעי של הסימפונייה שהוא מוצא להורג ובפרק החמישי הוא חולם שוב ,הפעם זאת לא סתם חלום אלא סיוט שבו הוא רואה את עצמו מוקף במכשפות ובקוסמים שמקיימים מן סוג של אורגיה מטורפת של סקס וריקודים (עם שלדים).השימוש ב-Dies Irae הוא סוג של פארודיה (הרי אין מקום למיסה דתית בתוך אורגיה).ברליוז היכניס רק את הלחן המקורי של Dies Irae אשר שרו באותם ימים בכנסיות,אין לו שום צורך במקהלה .מלחינים כמו מוצארט,ברהמס,ורדי ודבוז´אק כשכתבו את הרקוויאמים שלהם הם הילחינו את ה-Dies Irae המקורי שלהם,ברליוז העדיף להשתמש במה ששרו בכנסיות באותם הימים .(אם תקשיב לפרק החמישי של הסימפונייה במלואו תבין למה אני מתכוון,אחרי שתקשיב לפרק הזה גם תבין למה הסימפונייה הזאת נקראת "פנטסטית").אם אתה רוצה הסבר מלא על הסימפונייה הפנטסטית של ברליוז תקרא כאן(באנגלית).

Sir Humphrey

New member
אוקיי...

אני כן הקשבתי הרבה פעמים לפנטסטית, פשוט מעולם לא התעניינתי בסיפור, או ידעתי שהוא קיים... מעניין לדעת.

למעלה