תגיד, איפה אתה חי?

נעל

New member
תגיד, איפה אתה חי?

כששואלים ב- IQ (קיצור חיבה) ``מאיפה את/ה`` תשובה נפוצה, נדושה (ואפילו שנואה) היא ``סוף העולם שמאלה``. אחרי חיוך, או קריצה, או (במקרים קשים) lol קצרצר ממשיכים הלאה (``בת כמה?`` ``יש חבר?`` ``יאללה ביי, נדבר...``) ולא מתעכבים יותר מדי על המחשבה ההיא. רובנו, כך נעל חשה לפחות, חיים במרכז העולם. הרי העולם נבנה סביבנו, מקום רחוק הוא מקום שמחוץ להישג ידנו, מקום קרוב הוא במרחק הושטת יד. בשביל הרבה אנשים הבית, או אפילו החדר, הוא המרכז. כאשר נמצאים הרחק ממנו מרגישים עד מהרה משיכה חזקה חזרה אליו. לחלקנו יש מקום אחר שהוא מעין מרכז. לחלקנו אין מקום פיזי שהוא מרכז העולם. חלק ירגישו בכל מקום אליו ילכו שהם במרכז (אגוצנטרים, ברובם, אבל לא רק הם). לחלקנו יש מישהו מסויים, או קבוצה, שיחד איתם אנחנו במרכז העולם (בכל מקום). יש גם את אלו שבשבילם מרכז העולם נמצא אי-שם, רחוק בינתיים. מקום שאליו הם רוצים להגיע. הם בטוחים שזה שם. אנשים אחרים מרגישים שהמולדת (בין אם כאן, או רחוקה) היא מרכז העולם. וקיימים אלו שאין לעולמם מרכז, שעוד לא מצאו אותו או שאבד. כאלה שמרגישים רחוקים תמיד מן המרכז האבוד, או כאלה שכלל לא חשים במקום מסויים כבמרכז. איך אצלכם? ומה לדעתכם המרשם המומלץ? נעל ;-)

שאלה טובה....

אהבתי את הנושא, אני רואה שהשפעתי על הנעל אפילו אם במקצת... ובכן, בד``כ איני שואל אנשים בצ`אטים ``איפה הם חיים``, אני שואל ``איפה הם עכשיו``. בד``כ הם עונים לי (בעצם עונות בד``כ) שבבית... למה? לא ידוע לי... אולי כי השאלה ``איפה אתה עכשיו`` יש בה איזה אסוציאציה למחשבה ש``אתה לא בבית``, כי הבית זה לא מקום שנמצאים בו, זה פשוט הבית. כך שכשעונים לך ``סוף העולם שמאלה, מתכוונים בעצם שבשבילהם מרכז העולם הוא מה שבשבילך אולי סוף העולם שמאלה. בשבילי מרכז העולם זה נתניה. ת``א זה פארק בילויים של שישי בערב שלוקח עשרים דקות להגיע עליו, ואותו דבר לחזור ממנו, (שזה בלתי נמנע כמובן). מרכז נתניה בשבילי זה ``דאון טאון`` נתניה, כי אני גר יחסית קרוב לשם ואני אוהב להסתובב, אם כי בעצם לא בדיוק, כי אני עדיין מרגיש מנוכר. כנראה שאצלי הבית שלי הוא המרכז כי אין לי זכרונות מבית אחר, ולמען האמת גרתי בבית הזה מגיל 2. ולגבי מרשם? אולי נחמד לחשוב שמרכז העולם זה איפה שנולדתי?? כאילו- משם באת לאויר העולם, כך שיש לך זיקה למקום המיוחד ההוא? כמו שלהרבה אנשים יש זיקה מיוחדת למקום קבורתם של קרוביהם האהובים או משהו כזה... אצלי זה די מסובך כל הקטע כי את מקום לידתי קצת קשה לבקר (פרבר של פאריס)... אז תהיו בריאים ותאהבו את בורא עולם. פושע.

מאיפה לי לדעת!?

אני יודע שקוראים למקום שטרסבורג... אין לי שמץ איפה זה, כל מה שאני יודע שזה בצרפת, וגם פאריס זה בצרפת, ואני יודע ששטראסבורג זה לא מקום מאד גדול, אז נתתי לה את הכינוי ``פרבר של פאריס``... סו מי... פושע.

תפתח את האטלס

ותבדוק איפה זה שטרסבורג. צפון צרפת. אז בשביל מה כתבת את זה?

MajoR_ToM

New member
כמה שזה פטטי

אבל המקום שמהווה בשבילי מרכז הוא דיזנגוף סנטר , לא יודע אבל אני פשוט אוהב להיות שם , אני אובהב להיסתובב שם , כשאני יוצא עם חברים אנחנו ניפגשים שם , וכשאנחנו סתם נוסעים לאיפשהו - זה לסנטר . לא יודע מוזר , אני מניח

AshkA_

New member
החדר האינטימי שלי

אם שואלים אותי איפה אני אני ישר עונה במדבר זה הכי ממצה, והדבר הכי נחמד שאנשים נקטעים שם. אין להם מושג איך להגיב לדבר שכזה אני עדיין לא יודעת מהו מרכז העולם בשבילי. אין הרבה אופציות אבל אני מניחה שהמקום הכי כיף שיש אצלנו זה מקום קטן מסויים בסוף טיילת מלון ההרודס (מלון מדהים אגב) יש שם שובר גלים שממנו אפשר להשקיף על כל העיר וגם על עכסה. מקסים שם. שקט שם. מקום נחמד. אבל בסך הכל, המקום שאני הכי אוהבת, זה החדר שלי. יש בו משהו מרגיע. אולי זו הידיעה שזה ה-מקום שלי ואני יכולה לעשות בו הכל. לברוח מההורים, להתנתק מהסביבה, לקרוא, לגלוש, לדבר, לכתוב,לבהות (יש לי תקרה מעניינת, ממליצה לכולם). נראה לי שזה יהיה הכי קשה כשאני אעזוב את הבית באיזהשהוא שלב. הפרידה מהחדר שליווה אותי אמנם לא הרבה (כל הזמן עשינו רוטציה בחדרים עם האחיות) אבל הוא פשוט אני. אי אפשר לתרא את החדר אחרת. אפשר להכנס אליו וישר לראות שזה החדר של רוני. כל אחד הרי מכניס את הטאץ` הפרטי שלי.

N0

New member
N0

N0 לא מזמן עבר דירה יכול להיות שלפני שהוא עבר הוא היה עוד איכשהו חושב שהוא קשור לדירה הישנה לחדר הגדול שלו לחלון שפונה לגן משחקים לחדר מדרגות שכל פעם קופצים עליו חתולים . אבל לא N0 פשוט לא קשור החדר החדש שלו ממרגיש בדיוק כמו החדר הישן הוא אפילו פעם אחת לא התבלבל ורצה לחזור אחרי בית ספר לבית הישן ומה לעשות הוא ממש לא מרגיש איזה שהם רגשות מיוחדים N0 היה שמח להגיד עכשיו שבמידה והוא יעבור לחו``ל הוא יתגעגע למשפחה לחברים אבל כשהו מנסה לחשוב יותר לעומק הוא פשוט לא שלא תבינו לא נכון N0 מאוד אוהב את החברים שלו אבל כשהוא חושב על זה הוא לא אדם שנקשר הוא לא האדם שיכתו במכתבים למישהו שהוא הכיר שנים והוא נפרד ממנו הוא לא האדם שיצלצל גם במחירים החדשים של בזק בנלאומי הוא פשוט לא אדם שנקשר הוא לא נקשר לכלום הוא יכול בלי בעיה להתנתק יכול להיות שהוא יתגעגע פה ושם למישהו הוא יודע שהוא יתגעגע למשהו אבל גם זה לא יפריע לו יותר מידי כשN0 חושב על זה הוא עצוב כי יש הרבה אנשים שהוא רוצה להתגעגע אליהם יש הרבה אנשים שהוא חושב שאם הוא רק היה מרים אליהם טלפון לפני כמה שנים אולי המצב היה נראה אחרת N0 כועס על עצמו שהוא לא אדם ששומר על קשר אבל ככה הוא כי כנראה שאם לN0 יש בכלל איזשהו מרכז בעולם זה הוא עצמו. N0

the me and i 51

New member
אנשים

זאת התגובה: אני ארגיש בנוח איפה שיש לי חברים או לפחות אנשים נחמדים...

למעלה