תגליות חדשות! (לי)

mishel s

New member
תגליות חדשות! (לי)

מכירים את "נאשי" האגס היפני?
אם זה אגס למה זה נראה כמו תפוח ויש לו טעם של תפוח?!
יש לי כמה במקרר והם אשכרה ממש נראים כמו תפוח אבל כאילו המשקל שלהם לא ממש מתאים למשקל של תפוח באותו גודל...
חוויה הזויה :) זה תפוח! ... מקלקר? מה זה?~ זה נאשי? אבל נאשי לא אמור להיות אגס?
בוא נטעם... אה... זה טעם של תפוח... רדוד קצת. נו טוב.

ולנושא אחר.
לאחרונה התוודעתי לקאנג'י של UNARU ואז ראיתי שיש מילה UNARUHODO ואז חשבתי... יש מצב ש NARUHODO בא בעצם מהמילה הזאת רק שהתקצרה עם הזמן בדיבור? הרי הרבי יותר הגיוני שכשאתה מבין משהו או מגלה משהו חדש תפלוט "אההה", כלומר מה שגילית או מה ששמעת היה כל כך חדש/מעניין לך עד לרמה שאתה עושה "אההה" אז במקום לעשות אה, אתה אומר UNARUHODO. כלומר, חידשת לי עד רמת לעשות "אווו" או משהו כזה.
כי תכלס אף פעם לא הבנתי איך נארוהודו מתקשר למשמעות שלו...."עד לרמה שמשהו הופך ל.."? אין הגיון, אבל אונארו הודו זה בדיוק מתאים!!!!

ולנושא האחרון, אני פה אוכל גאריגאריקון בהתלהבות ואספתי כמה מקלות (זה ארטיק וכשמסיימים אותו יש מקל שנשאר כמו בארץ).
דבר אחד זה שגם פה לפעמים יש על המקלות כיתוב שאפשר לראות רק כשאוכלים את הארטיק. לא נתקלתי באחד אבל נאמר לי שגם פה יש או לפעמים יש. דבר שני זה שכשדיברנו על מקלות הגלידה גם הועלה הנושא של דומינו מקלות גלידה שאני בחיים לא שמעתי עליו אבל מסתבר שפה זה קטע... או לפחות היה קטע.
והרי כמה קליפים שנשלחו לעברי:
https://www.youtube.com/watch?v=NOYdVQddfXo&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=yxyl5K9edao&feature=youtu.be
וקליפ שמסביר איך להכין את זה ממקלות
https://www.youtube.com/watch?v=RcaW71bxqsI&feature=youtu.be

herouth

New member
מכרו פעם את הנאשי פה בארץ.

אבל לטעמי דווקא היה לו טעם של אגס, לא של תפוח. צורה של תפוח, זה כן.
&nbsp
כשאמרת דומינו חשבתי שמשחקים דומינו עם מקלות או משהו. אבל לא, מה שרואים בקליפים זה מה שנקרא Stick Bomb. וזה הרבה יותר אקטיבי מדומינו, כי משתמשים בקפיציות של המקלות כשקולעים אותם ביחד. זה היה נורא פופולרי לפני שנה שנתיים ויש מלא קליפים ביוטיוב של ״פצצות מקלות״. בדרך כלל לא מחכים לאכול אלף ארטיקים בשביל זה, גם בגלל שעם מקל של ארטיק זה יותר קשה, עדיף מקל יותר דק ורחב, כמו של רופא. אפשר לקנות חבילות של כאלה בחנויות יצירה (או אצל מי שמספק מקלות לרופאים
)
&nbsp
http://en.wikipedia.org/wiki/Stick_bomb
&nbsp
וכאן יש לך את האטימולוגיה של נרוהודו:
&nbsp
http://gogen-allguide.com/na/naruhodo.html

jonbaum

New member
אני לא מת על נאשי

אשתי מאוד אוהבת, וכל פעם שהיא רואה כאלה בסופר האסיאתי כאן היא קונה, אבל אני בדרך כלל לא אוכל אותם.
בקשר ל-Naruhodo, כאן בלינק יש הסבר. הוא לא מאוד קל להבנה, אבל אין לי זמן עכשיו לתרגם אותו.

mishel s

New member
עוד שני דברים קטנים

יש ביפנית את הקטע הזה של לא להגיד דברים אם אתה לא בטוח בהם ותמיד לידע את השומה בצורה דקדוקית כזאת או אחרת מאיפה האנפומציה שלך. לפעמים זה מדהים אותי איך שזה טבוע בהם כל כך חזק שדברים שאני בחיים לא הייתי חושב להגיד מישהו אמר לי ככה הם אומרים.
הדוגמה המדוברת היא חברה שבאה לבקר והראתה לנו תמונה שלה שהייתה תינוקת בת שנה.
מה שהפתיע אותי זה שהיא לא אמרה "הנה תמונה שלי שהייתי בת שנה" אלא "אמרו לי שבתמונה הזאת אני בת שנה".
כלומר (הנה תמונה שבא אני בת שנה TTE).
ברור שהדרך שבה היא אמרה את זה היא מדוייקת, הרי היא לא באמת יכולה לדעת בת כמה הייתה כשהתמונה נלקחה אז יש מצב שהיא לא הייתה בת שנה, אולי שנה וחודש או אחת עשרה חודשים? אבל האם זה כל כך חשוב לנו שבשביל זה אנחנו לא נתחייב ונגיד "אמרו לי שפה אני בת שנה?"
סתם נקודה ששמתי לב אליה.
&nbsp
נקודה אחרת ולא קשורה זה הקנג'י של סאבא (הדג).
אני למדתי אותו מהמילון בתור צד שמאל דג וצד ימים יש מלך למעלה ויין למטה כלומר צד ימין הוא כמו הקאנג'י של כחול רק שלמטה במקום ירח יש יין).
אבל חברה שלי פה הייתה בטוחה שזה צד שמאל של דג וצד ימין של אשכרה הקאנג'י של כחול
כשאני מחפש אצלי, אני מוצא רק את הקאנג'י שאני למדתי.
אבל כשהיא כותבת בפלאפון שלה יוצא לה גם הקאנג'י שהיא אמרה, וגם בסופר על הקופסה של הסאבא היה כתוב איך שהיא אמרה.
&nbsp
אחרי בדיקה בגוגל מסתבר שהקאנג'י של כחול, היה נכתב פעם עם יין במקום הירח ואיכשהו השתנה לירח בזמן המודרני, אבל למעשה הקאנג'י של סאבא עדיין נכתב עם הצורה הישנה של כחול, כלומר עם היין. אז למעשה אני צדקתי אבל זה לא כזה משנה כי היום הם מכירים את זה גם כך וגם כך.
הנה הסבר
http://ameblo.jp/make-wisteria/entry-10792883288.html
&nbsp
זה תקף לא רק לקנגי הזה אלא גם למשל לקנג'י של חלודה.
שגם מופיע בהסבר המצורף. מסתבר שחלודה זה זהב כחול :)
&nbsp

Simbbam

New member
כשאני חושב על זה,

אני לא מצליח לחשוב על שום קאנג'י שאני כותב שמופיע בו החלק של yen בתור רדיקל.

Tenguy

New member
צודק, לכן הם עברו לרכיב (לא רדיקל) סטנדרטי כמו כחול

אל תשכח שהיה דיי הרבה בלגן בלא מעט קאנג׳י ביפן, ולבין השנים 1892 עד 1945 היפנים שינו הרבה את הכתב שלהם : זרקו שתי סימניות קאנה ופישטו הרבה סימניות כמו הסימנית En עצמה, וכנראה ניסו למעט ככל האפשר ולהחליף שימוש ברכיבים חריגים כמו בדוגמא של מישל ברכיבים יותר סטנדרטיים.

Tenguy

New member
והשינויים בקאנג׳י היפני היו מינוריים בהשוואה לשינויים בסין

ועד היום הזה לא ברור לי אם הסינים בסין הקומוניסטית הרחיקו לכת בשינוי הכתב ל-Simplified רק כדי ל״הראות״ ליפנים כקונטרה אגו-לאומנית רדיקאלית כי הם יכולים לשנות פי כמה וכמה את הכתב ליותר ״מודרני״....
&nbsp

Simbbam

New member
כל זמן שקראתי את ההודעה שלך אני חושב לעצמי - מה זה הקאנג'י

של יין?? (wine)
&nbsp

jonbaum

New member
אלה בסך הכל שתי וריאנטות של אותו הדבר

כשהאלמנט ירח/חודש ? מופיע בתוך אות מורכבת (לא כרדיקל - כשהוא רדיקל הוא בכלל קיצור של ? בהרבה מאוד מקרים), הוא יכול להופיע כ-? והוא יכול להופיע כ-? . תלוי בסגנון הכתיבה, תקופה וכו'. הרי אין כמעט הבדל בין שני האלמנטים האלה. באחד מהם הקו האמצעי הוא אופקי, ובשני הוא אנכי.

jonbaum

New member
עוד פעם הקנג'י הופיעו כסימני שלאה

כשהאלמנט ירח/חודש מופיע בתוך אות מורכבת (לא כרדיקל - כשהוא רדיקל הוא בכלל קיצור של בשר niku בהרבה מאוד מקרים), הוא יכול להופיע כ-tsuki והוא יכול להופיע כ-en . תלוי בסגנון הכתיבה, תקופה וכו'. הרי אין כמעט הבדל בין שני האלמנטים האלה. באחד מהם הקו האמצעי הוא אופקי, ובשני הוא אנכי.

mishel s

New member
וואלה, לא ידעתי

לא ידעתי שהוא קיצור של בשר, אבל זה עושה הגיון!
מגניב! טוב לדעת.

herouth

New member
וואלה, לא ידעת? הוא לא היחיד.

אלמנט השמש גם הוא מגיע משני מקורות שונים. אחד זה השמש, ואחד פה מדבר (שבו הקו שבפנים טיפה קצר, אבל ברדיקלים הם מצויירים אותו דבר).

Tenguy

New member
תתפלאי, לרכיב שמש יש עוד מקורות כמו כלי קיבול/בישול, חלון...

ההפשטות בכתב הסיני החליפו את החלון ברכיב שמש בסימנית bright, ואת כלי הבישול בסימניות person ו-hot .
כך שבהחלט לא אתפלא אם יש עוד מקורות לרכיב שמש

למעלה