יש לנו חבר שמכין פיצה ביתית מדהימה - טובה לפחות כמו הקנויות. אני לא מהאופות יען כי יש לי צליאק. אבל רמבו, שיחיה, כבר תקופה ארוכה מנסה להכין לילדות פיצה בבית (מבצק שמרים מותפח והכל) ואפעס לא יוצא אותו דבר. אז הוא החליט לשאול את החבר האלוף. האלוף שלח אותנו ללכת לקנות "פיצה סטון" עם הוראות להכניס אותה לתנור לפני שמדליקים אותו. ומאז..... שונו חיינו! רמבו מפיק פיצות כמו אלוף אולימפי לשמחת ילדות הבית (שמים נייר אפייה על האבן כדי לחסוך בנקיונות. הוא רב שימושי....). לאבן הזאת יש יתרון נוסף שהיא שומרת על הפיצה חמה זמן רב אחר כך. אז שמים אותה במרכז השולחן ככלי הגשה ונהנים מפיצה חמה במשך דקות ארוכות.... בנוסף אנחנו עושים עליה צ'יפס בתנור (מגזרי תפוח אדמה ובטטות ש"לוטפו" בשמן זית ותבלינים - אבל בכל זאת לא טיגון בשמן עמוק). גם פה - מניחים אותה אחר כך על השולחן והצ'יפס נשאר חם לפחות רבע שעה... והכנתי עליה חצילים השבוע ויצא מדהים. בקיצור - אין לי מניות בחברת של פיצה סטונז - אבל ממליצה בחום.... שלנו מלבנית - משהו בסגנון הקישור למטה, אבל טיפה שונה כי הידייות של שלנו עשויות מאותו פורצלן שממנו עשוי כל הקרש https://www.surlatable.com/pizza-st...D1eiiU1FkPqwrfZrj8waAsIvEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
אצלנו בשכונה התארגנו לרכוש כזה https://us-shop.biogents.com/ הרעיון הוא שאם יש להרבה שכנים אז האפקט יותר מוצלח. יורדים פה הרבה גשמים, נוצרות שלוליות ואללה יוסתור היתושות פה....
הוא טרם הגיע (הזמנתי את החבילה עם השניים הקטנים לידו) אשמח לדווח תוצאות אם מישהו רוצה קופון של 10% במסר - יש לי....
הקנייה הכי טובה שלי בשנים האחרונות . הוא עובד אצלנו כמעט כל יום . תירס בשתי דקות לחץ התפחת בצק ללחם עוף - ישר מהמקפיא ותוך שעה יש ארוחה חמינדוס תוך שעתיים אורז בלי סוף יש גם אפשרות לעשות סטריליזציה - אבל לא בדקנו
זה גם סיר בישול איטי וגם רייסר (מכין אורז) וגם מכשיר להכנת יוגורט וגם , כמו שציינתי , מכשיר חיטוי ומכשיר אידוי. סביר להניח שבדגמים המחודשים יותר יש עוד פונקציות .
אני חושבת שזה תלוי מתכון - הנה המתכון , בו אני משתמשת .
שמים הכל ב IP לפי הסדר הבא 710 מ"ל מים בטמפרטורת החדר 910 ג' קמח כף וחצי שמרים יבשים כף וחצי מלח מערבבים בכף עץ או בכלי יעודי - עד שמקבלים מין בצק גושי וכל הקמח נספג במים ( זה לא צריך להראות כמו בצק - רק מלא גושים ) לוחצים על - יוגורט + LESS שמים מכסה מעל (יש מכסה מיוחד ל IP ואפשר גם מכסה אחר ) ומחכים שעתיים ( הזמן של היוגורט הוא 99 דקות - אבל אחר כך הוא פשוט שומר על החום ) מעבירים , בעדינות, לכלי פלסטיק מכסים , אבל משאירים חריץ לגזים שיצאו . מכניסים למקרר ללילה. זה יוצר 4 כיכרות במשקל פאונד . הבצק יכול להיות במקרר עד שבועיים וטעמו משביח עם הזמן . אפייה - מוציאים מהמקרר , מניחים להתפחה ב IP למשך שעה ( מותחים ומקפלים את הבצק מארבעת הקצוות ) . מחממים את התנור על 450 מעלות פרנהייט . מכניסים סיר ברזל יצוק + מכסה לתנור בזמן החימום . כשהתנור מגיע לטמפרטורה מוציאים את הסיר (בעדינות - רותח ) מסירים את המכסה . מניחים את הבצק בפנים (מומלץ להכין מהבצק כדור בשיטת המתיחה וקיפול ) , מכסים במכסה - 20 דק' מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות מכבים את התנור ומשאירים את הלחם עוד 10 דקות בתוכו . מוציאים ומניחים על רשת קירור . אפשר לאכול אחרי שעה מתיחה וקיפול : https://youtu.be/L4-NRdHan78