תדירות אימונים והשפעתה על הכושר

shvedraki

New member
תדירות אימונים והשפעתה על הכושר

שלום לכם, אני רוכב על אופני הרים מזה כמה שנים ומצוי בכושר טוב. עד היום נהגתי לרכוב 3 פעמיים בשבוע, סה"כ כ- 8 ש"ש כאשר כל רכיבה באמצ"ש היא של שעתיים ובסופ"ש ארבע שעות. כל הרכיבות מתבצעות באותה עצימות. כעת, בשל אילוצים כאלה ואחרים, אני שוקל לעבור לשתי רכיבות שבועיות בנות 4 שעות כל אחת. האם עלי לצפות לירידה משמעותית בכושר, או שאין לחלוקת הש"ש משמעות רבה כל כך? קיבלתי שתי תשובות סותרות מאנשים העוסקים בספורט ולכן אשמח אם תוכלו להרחיב את הדיון בנושא.
 

tushtk

New member
שינוי האימונים

שלום, לא ציינת פרט חשוב והוא מה מטרת האימונים שלך? אם המטרה היא כושר כללי/סבולת לב-ריאה, לא סביר שתורגש ירידה כלשהי בתוצאות שלך. אם המטרה שלך היא שיפור הישגים, תהייה לך בעיה. קשה מאוד לשפר הישגים עם שני אימונים בלבד בשבוע. עוד התייחסות קטנה לגבי עצימות האימונים. איך קבעת אותם? דופק ממוצע? נראה לי קצת מוזר שהעצימויות זהות בשני האימונים. בהנחה שאתה מגיע או מתקרב לכשל בסוף האימון, עצימות האימון הקצר (שעתיים) חייבת להיות גבוהה יותר, אחרת אתה תהייה רחוק שעתיים מהכשל... בשורה אחת, אמנם שני האימונים הם אירוביים, אך הם לא זהים. יכול להיות שווקא המעבר מאימון אחד של 4 שעות לשני אימונים של 4 שעות יהווה בעיה כלשהי בהתחלה. המלצתי אליך היא לנסות למצוא זמן ל-3 אימונים. האימון השלישי יכול להיות גם אימון שחרור קל של חצי שעה-שעה שיזרז את תהליך ההתאוששות ויביא אותך במצב טוב יותר לאימון הבא. בהצלחה
 

shvedraki

New member
תודה על תגובתך

מטרתי בשלב זה היא לשמור על הכושר הכללי הקיים. לעניין עצימות האימונים אינני משתמש בשעון דופק, אלא מסתמך על תחושתי הסוביקטיבית לגבי מידת המאמץ הנדרש ממני ונתונים אובייקטיבים כמו הזמן אשר לוקח לי לסיים מסלול ידוע. במידה ואני מבין את המונח נכון הרי שאינני מגיע לכשל בסופו של אימון קצר, אלא האימון נקטע עם סיום המסלול אותו הגדרתי מראש. אנסה להשמע לעצתך ולמצוא זמן לאימון אירובי קל כלשהו בנוסף לשתי הרכיבות.
 
למעלה