תדירות גזים וקפיצת גדילה

mazgn

New member
תדירות גזים וקפיצת גדילה

שלום, ביתי בת 20 יום היום, הנקה מלאה, היא עלתה 430ג' ב-10 ימים... שוקלת כ-3340 שלשום שאבתי פעם ראשונה ובעלי נתן לה את הבקבוק אתמול בבוקר מאתמול היא "רוצה" לאכול כל שעתיים...- יתכן שזו קפיצת גדילה? יש קפיצה בגיל כזה?, בגלל שהיא עלתה כ"כ יפה במשקל אנחנו מאחורי הקפיצה הראשונה במקביל התחילו בעיות גזים, ולכן קשה לי לאבחן מתי היא באמת רוצה לינוק ומתי היא בהתקפה, אני לא רוצה להעמיס על הקיבה שלה מצד אחד ומצד שני רק הנקה עוזרת, אחרת היא לא רגוע - וזה בלשון המעטה... בעיקרון היא תינוקת די ערנית, לא ישנה ביום רק בלילה ורק לשעה וחצי כל פעם. מסכימה רק על הידים לא משנה של מי אבל ידים האם לפנות ליעוץ? להמשיך להניק כל שעתיים? האם אפשר לשלב בקבוק? האם הוא הגורם לבעיה והאם זה מוקדם מידי לבקבוק פעם/ פעמים ביום? מיותר לצין שלא ישנתי יותר משעה ורבע רצוף ביומים האחרונים, וגם היא לא הרבה יותר מזה (במצטבר אולי יצא לנו 6-7 שעות כל יום) תודה רבה מראש מזג"ן

צרות של התחלה

מזל טוב על הבת החדשה! מה שאת מתארת זה בהחלט התנהגות שגרתית של תינוקת חדשה. אין צורך ליועצת פרטית. לגבי השינוי בתדירות ההנקות- אם היא נרגעת בהנקה, זה מצוין. אם לדעתך היא רוצה לינוק בשביל להרגיע את הבטן, זה בסדר גמור, כל עוד שזה לא מחמיר לה את מצב הבטן (ואז הפתרון באותו הרגע יכול להיות פשוט להניק אותה בצד הפחות מלא). לרוב תינוקות יונקים גם לאוכל, גם להרגעה, גם כאשר הם לא מרגישים טוב, גם כאשר הם צריכים חיבוק אוהב של אימא, ולעוד מליון סיבות. זה הקסם של ההנקה! לגבי הבקבוק- ההמלצה של ארגון בריאות העולמי, וכמובן גם של לה לצ'ה, היא להמתין עם בקבוק עד להתבססות ההנקה (בסביבות 4-6 שבועות). זאת מכיוון שהרבה יותר קל למנוע בעיות מאשר לפתור אותם, והבקבוקים אכן עושים בעיות במקרים רבים. כל אימא צריכה לעשות את ההחלטה, על-פי נסיבות החיים שלה, האם שווה להמר ולהתחיל עם בקבוקים לפני המועד המומלץ. בנושא השינה- זה החלק המאתגר ביותר של הורות! אם את שותה יותר מ2 כוסות קפה ביום, כדאי להפחית, כי אולי יש קשר. אבל לרוב זה פשוט בגלל שהיא כל כך חדשה, הרי גם ברחם לא ישנים רצוף. כדאי לך לנוח מתי שאת יכולה, ולתרגל הנקה בשכיבה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

mazgn

New member
תודה !!! זה שינה לי המון

אורית תודה !!! התחלתי להניק בשכיבה ותוך כדי שינה וזה שינה את חיי... בחיי... נראה לי שאכן היינו ב"קפיצת גדילה" כי מאתמול היא שוב יונקת 'רק' כל 3 שעות די מסודר ועכשיו שאני ישנה בלילה ויכולה לתפקד גם היא בטח מקבלת חלב טוב יותר וויתרנו על הבקבוק, והיא אפיל ישנה קצת במשך היום... להניק את הצד הפחות מלא זהו טיפ נפלא, כי באמת נראה לי שזה גזים (שומעים ומרגישים) שוב, תודה רבה רבה

למעלה