תדירות הנקה וכאבים בהנקה

anatdd

New member
תדירות הנקה וכאבים בהנקה

בני בן 4 שבועות התחיל להיות לא רגוע בשבוע האחרון. לפעמים הוא אוכל כל שעה ולפעמים כל 4 או 3 שעות. האם זה בסדר? הוא נשקל והוא עולה במשקל אבל האם יתכן שעדין החלב לא מספיק לו? בנוסף רציתי לשאול האם זה נורמלי שאחרי 4 שבועות של הנקה עדין יש לי כאבים בחזה ולפעמים גם רגישות וכאב בפטמות?

תדירות הנקה וכאבים

בגיל זה זה נורמלי לחלוטין שלא אוכלים במרווחים אחידים לאורך כל היום. ובעצם גם אנחנו לא תמיד רעבים באותן שעות
. מדדים ליניקה יעילה הם עלייה במשקל (לפחות 170 גר' בשבוע) ו-5-6 חיתולים עם פיפי ליממה ו-3 חיתולים עם קקי. את מציינת שהוא התחיל להיות לא רגוע - האם יש לך רעיון למה זה קורה? האם זה קורה בכל ההנקות? האם השתנה משהו בתזונה שלך? האם הוא התחיל לקבל מוצץ/בקבוק? לגבי הכאבים - האם את יכולה לתאר מה סוג הכאב? קשה לדעת דרך האינטרנט האם מדובר ברגישות "נורמלית" (בגלל רפלקס שחרור החלב, למשל, שאופייני לתחילת ההנקה) או בבעיה כלשהי (תפיסה לא נכונה של השד, פטריה). אם את מוטרדת אולי כדאי להיבדק אצל רופא. בנוסף, אני מציעה לך להשתתף בקבוצת לה לצ'ה הקרובה למקום מגורייך ולקבל שם תשובות לשאלותייך.

anatdd

New member
לא יודעת למה הוא לא רגוע

הוא נרדם במהלך ההנקה אך מתעורר כעשר דקות אח"כ. הוא מקבל מידי פעם מוצץ אבל זה כב ר מאז שהוא נולד. הכאבים שיש לי הם בפטמה (של השד שממנו הוא יונק) במהלך הדקות הראשונות של ההנקה אחכ יש לי לפעמים כאבים בשד אבל ללא אודם או גודש. שלא בזמן ההנקה במשך היום אני מרגישה שהפטמות מאוד רגישות למגע אפילו של בד החולצה, מה אפשר לעשות?

כאבים בשד ותינוק לא רגוע

לפעמים אחיזה לא מדוייקת של התינוק בשד מפחיתה את יעילות היניקה ומכאיבה בשד. כאשר האחיזה נכונה, לרוב התינוק פחות מתעייף, יונק יותר זמן וכמובן לאם זה לא כואב. פגישה עם מדריכת לה לצ'ה או עם יועצת הנקה מומסמכת יכולה לעזור לסדר את התנוחה. בנתיים, חשוב לאוורר את השד במשך כמה שעות ביום כאשר הפיטמה מרוחה בלנולין טהור (ניתן לרכוש בשילב) המעורבב בחלב אם. כמו כן מומלץ להמנע מלבישת בדים סנטטים ומסיבון ושטיפה תכופה של הפטמות. לגבי הפוזציה, לפעמים החלפת תנוחה (למשל הנקה בשכיבה) עוזר לחלק את העומס על העטרה ומאפשרת את החלמת השד. לעיתים תינוקות לא רגועים בשל מחזור בתנועה. טיולים במנשא מספק גירוי נכון, מחזקים את הבטחון של הילד ועוזרים בתהליך העיכול. בהצלחה, -- שרון

למעלה