תדירות הנקה- תינוקת "חדשה"

vered43

New member
תדירות הנקה- תינוקת "חדשה"

נולדה לנו תינוקת מקסימה לפני 4 ימים. זוהי ילדה שניה, את הבכור הנקתי באהבה 8.5 חודשים. הפעם נוצרו לי סדקים ופצעים חמורים בפטמות. היות ואני מאד בעד הנקה, המשכתי להניק בסבל רב, אלא שהגבלתי את ההנקה לשד אחד כל פעם, למשך 10 ד' בלבד (ניתקתי אותה בכוח, לצערי), כל 3.5 שעות. עכשיו התינוקת בת 4 ימים, כאמור, אבל ישנה רב היום, ויונקת פעם ב6-5 שעות רק צד אחד למשך 10 דקות. הפטמות מתחילות להחלים, אני כבר לא מנתקת אותה, אבל היא כבר "ממצה" אחרי 10 ד' בלבד. האם תדירות ההנקה בסדר? (יוצא שמקבלת כ 4-5 ארוחות בלבד ביום) איך משכנעים שתאכל משך זמן רב יותר? או לפחות משני הצדדים? ובנוסף, מה יש לעשות עם הפטמות הסדוקות? (תיקנתי את התפיסה בנוכחות יועצת ההנקה בבית החולים). תודה רבה

תדירות הנקה בימים הראשונים

שלום ומזל טוב, תינוק זקוק לרוב ל8-12 ארוחות ביממה, כך שהתדירות שציינת נמוכה מדי. כמו כן לרוב הנקה נמשכת לפחות 20 דקות משד אחד ואני מומלץ להציע את השני. לתדירות הגבוהה של ההנקה בימים הראשונים יש חישבות גדולה בייצור החלב בהמשך, ולכן חשוב במקרה שאת לא מצליחה להניק אז מומלץ לרוקן חלב בדרך אחרת (למשל שאיבה). הנקה לא צריכה לכאוב ולגרום פצעים, ועזרה מקצועית יכולה לעזור לך בדיוק התנוחה כך שההנקה לא תכאב. ציינת כי קבלת כבר עזרה, אולם לעיתים צריך מספר פגישות ע"מ לשפר כך שלא יכאב. ככל שתיניק אותה יותר היא תתחזק ותתעורר לינוק ותינק יותר זמן. בנתיים, חשוב לעקוב ולראות כי לשתן אין צבע או ריח, וכי יש לה יותר משלוש יציאות גדולות ביום. בהצלחה,

vered43

New member
המון תודה

מה המשמעות שלשתן יש ריח/צבע?, שהיא לא יונקת מספיק?

שתן עם ריח ולא שקוף

לתינוק אשר מקבל מספיק חלב השתן שקוף ללא ריח. במקרה שיש שתן צהוב ומרוכז (עם ריח) משמעות הדבר שהתינוק ינו מקבל מספיק מזון, וצריך ללכת לקבלת עזרה מקצועית מהר ככל האפשר.

למעלה