תדירות וכמות ההנקה

ענת59

New member
תדירות וכמות ההנקה

היי ביתי בת ארבעה חודשים ושוקלת 6.200. חזרתי לעבודה ל - 6 שעות ביום ואני משאירה למטפלת חלב שלי שאוב. המטפלת טוענת שהילדה רעבה ורוצה לאכול כל שעתיים כמויות של 90-150, לעומת זאת כשהילדה איתי בשישי שבת ורק יונקת היא גם יכולה להגיע למרווחים של 3.5 שעות ולעיתים 4 (קורה גם כל שעתיים אבל פחות), כל ארוחה איתי לוקחת 10 דקות יניקה. השאלה שלי האם הגיוני ארוחות כל שעתיים? וחשוב לי יותר לדעת, יכול להיות שהמטפלת עדיין לא מכירה טוב את הילדה ונותנת לה לאכול לא באמת כשהיא רעבה, האם זה בעייתי? ברור שאני כל הזמן מדברת עם המטפלת ומסבירה לה שהבכי של הילדה לא בהכרח אוכל, אבל האם זה יכול לגרום לבעיות נלוות כמו לפגוע לילדה במנגנון הרעב והשובע? אולי להשמנת יתר? או שפשוט הילדה אוכלת ואין עם זה בעיה תודה

תדירות וכמות

כמו שאת מציינת, יש יתרונות וחסרונות לגישה של לתת לה לאכול כל שעתיים. אבל בסופו של דבר, זה חלב אם שאוב, וזה הכי חשוב. את יכולה להציע למטפלת לנסות להאריך את הארוחה, ואולי היא תרגיש שביעה לאחר כמות קטנה יותר (150 זה יחסית הרבה). למטפלות בהחלט יותר קל להציע אוכל בכדי להרגיע. אולי עם הזמן הן יכירו יותר טוב אחת את השנייה ויחזרו לשיגרה. בעצם החסרון הכי גדול כרגע זה העבודה שאת משקיעה עבור שאיבת החלב. אורית מדריכת לה לצ'ה

ענת59

New member
מבלה שעות בשאיבה

אני מראש מכינה בקבוק עם 150 (כי זה מה שהבקבוק מכיל) יכול להיות שבגלל שיש למאיה שלי 150 אז היא גם אוכלת הכל? עדיף להכין לה בקבוק עם מנה קטנה יותר? ואם כן של כמה? מבחינת ההנקה, האם 10 דקות הנקה זה הגיוני או שכדאי להציע לה גם צד שני. מקווה באמת שזה יעזור לי עם השאיבות, כי נכון להיום אני מבלה הרבה מאוד זמן בשאיבות, לפחות שלוש- ארבע שעות ביום... כדי להכין את המנה למחר

שאיבות

את צודקת- יתכן שהיא פשוט שותה כמה שאת שמה בבקבוק. את יכולה לבדוק את זה. את יכולה להוריד באופן הדרגתי את הכמות, למשל להוריד 10-20 כל יום. ואז, בלי שתשים לב, הקיבה שלה יתרגל לכמות קטנה יותר. אם היא רגועה והמטפלת שמיחה- הרווחנו. עוד אפשרות זה לחלק את הבקבוק לשניים- נגיד 100 + 50. אם היא עדיין רוצה עוד אחרי מאה, שהמטפלת תתן את הבקבוק שני. ואולי היא לא תבקש עוד. 10 דקות הנקה זה שגרתי בגיל הזה. את יכולה להציע צד שני או לא- מה שמתאים לכם. אין חוקים כאשר אין בעיות. אם את שואבת כל כך הרבה שעות- אולי כדאי לך לשדרג את המשאיבה? ישנם משאיבות חזקות יותר, גם דו-צדדיות, שמפחיתות בהרבה את זמן השאיבה. אורית מדריכת לה לצ'ה

ענת59

New member
כמות בארוחה

תודה על התשובה, אני באמת אנסה להחית לאט את הכמות. 100 זו כמות סבירה? בנוסף מה התדירות ההגיונית של ארוחות בכמות זו? כל 3 שעות זה הגיוני?

כמות בארוחה

תינוקות יונקים אוכלים לרוב ארוחות קטנות יותר ותכופות יותר מאשר תינוקות לא יונקים. 100 זה די ממוצע. כל 2-3 שעות זה סביר, אבל זה קצת תלוי בדפוס השינה שלה. מה שלא סביר זה שהיא תאכל המון מהבקבוק, ובמקום להניק אותה כאשר את בבית, את מבלה את כל זמנך החופשי בשאיבה. אני מקווה שתגיעו לשביל הזהב. אורית מדריכת לה ל'צה

למעלה