תדירות של תירגול.

SVS1

New member
תדירות של תירגול.

מהי התדירות בה אתם מצבעים תירגולים כלשהם (מדיטציות, תרגילי ריכוז וכו')? אם למשל ישנו תרגיל ריכוז לפיתוח חושים אסטרליים שאמור להתבצע פעם ביום, האם לבצע אותו יותר מפעם אחת ביום, יפתח את החוש בצורה שגויה? מהי דעתכם?
 

MaaYan B23

New member
דעתי היא..

שיש רק תדירות מינימלית מומלצת לתרגול, בלי מקסימום מסויים, כמובן שבהתאם לתרגיל ורמתו. עם זאת, תרגול תכוף מדי עלול להוביל לשחיקה במוטיבציה ובסופו של דבר גם בתחום כולו.
 

Swicca

New member
תרגילים..

מסויימים מבצעים פעם ביום פשוט כי זה או דורש יותר מידי זמן(לבצע יותר מפעם אחת) או יותר מידי מאמץ. אם אתה עושה משהו שדורש הרבה ממך וממשיך לבצע את התרגיל בכוח כי אתה חושב שזה יעשה אותך יותר חזק בלה בלה.. הדבר היחיד שתקבל זה מיגרנה, ולא התפתחות רוחנית. :p לכולם יש גבולות. אם זה תרגיל שהוא לא אישי שלך, אלא מספר.. ורשום שם בהוראות פעם ביום, אז כנראה שפעם ביום זה מספיק. :) אישית מדיטציה מלאה אני עושה לעיתים רחוקות(פשוט לא יוצא לי כל כך, לימודים ועבודה וכל זה). לעומת זאת אני עושה מדיטציה מסוג אחר, קלילה יותר(תרגילי נשימה וכו) במהלך היום. תרגילי ריכוז ודמיון מודרך גם כן אפשר לבצע בכמה דקות בזמן ההליכה. גם לתרגל חושים מאגיים אפשר בכיף בדרכים. כפי שאתה רואה זה הכל תלוי בכמות המאמץ והזמן שמשהו לוקח. לא תמיד אפשר לעשות הכל בתדירות גבוהה. זה הכל משתנה מאדם לאדם והעדפות האישיות שלו לתרגילים מסויימים ודרך הביצוע שלהם. לסיכום, תלוי בחיים שלך ומה שמתאים לך.
 

charlila

New member
מינוני ותזמוני תרגולים

השיטה שבה למדתי, ואותה אני מלמדת, נמנעת משגרה - עובדת על סדרת מאמצים אינטנסיביים ובוניהם הפסקות לאיסוף כוונה ורצון. דוגמאות למינוני תרגול שמכוונים להביא למירב התועלת, לדחיפה הכי חזקה שאפשר להשיג: התרגיל הראשון שלי היה ריקוד הצפון. היה עלי לבצע אותו יום יום (ללא שעות קבועות, מתי שבא לי - לפעמים הייתי נכנסת לאיזו חצר בדרך לעבודה) - פעם אחת (שזה לוקח בערך שתי דקות) או יותר (אין מניעה לבלות בכך את כל היום). כעבור שבועיים-שלושה יום אחד פיספסתי את התרגול, באופן לא אפייני. למחרת לא התחשק לי. באתי לתרגל בכל זאת, אבל קיבלתי (ככוראה שלי היתה בקבלה) "לא. חכי." ובכן חיכיתי עוד יום-יומיים, ואז קיבלתי את ריקוד המערב. (אותם תנאי תרגול). אחר כך את הדרום, אחר כך את המזרח. אחר כך קיבלתי את ריקוד השער - שבין השאר מלמד חלימה. ההנחיה היתה: לרקוד פעם ביום דקה ועד בכלל) ולחזור על הריקוד בדמיון לפני כל הירדמות - לא להפסיק להסתחרר עד שאני נרדמת. (קרה שהתעוררתי כעבור חצי שעה ומצאתי את עצמי עוד מסתחררת). זה היה קשה - אב לזמן קצר. תרגיל לשיפור הראייה (שאני מלמדת, מותאם אישית) כולל את ההנחיות: לבצע שלוש פעמים ביום אלא אם כן המתרגל מתעייף קודם - ואז הוא מספיק מיד לבצע פעם ביום אלא אם כן הגוף מתנגד אם עברו כמעט שבועיים ללא תרגול - לעשות מאמץ לתרגל לפחות שלוש פעמים במשך השבועיים. וכיו"ב..
 

gwizard

New member
תשובה

הכל תלוי בתרגיל הספציפי וברמת ההתפתחות שלך. אם, לדוגמה, ויזואליזציה זה נושא שקשה לך אז הייתי ממליץ להתמיד יותר בתרגילים המחזקים תכונה זו. גם חשוב לדעת לבחור את התרגיל המתאים לך כי תרגילים יש המון וכולם שונים אחד מן השני. חשוב לבחור את מה שמתאים לך (להשתמש באינטואיציה) וכנ"ל לגבי המינון. למרות שרוב התרגילים שתמצא בספרים או ברשת לא יזיקו לך במינון גבוה, ישנם כמה דברים שלא כדאי לבצע יותר מדי פעמים, במיוחד כל הקשור לאסטרל ועבודה עם יישוית. אינטואיציה והנחייה נכונה מאדם מוסמך (אם יש) זה הפתרון בסדר הזה.
 

charlila

New member
שיטה למצוא דברים שנאבדו:

http://spiritualitydiscussiongroup.yuku.com/topic/546?page=1 http://spiritualitydiscussiongroup.yuku.com/topic/546?page=6 בעניין חיזוק: כשאתה קם בבוקר, לפני פקיחת עיניים, התכווץ חזק, תוך הפעלת כל שריר בגוף, לתנוחת עובר. החזק כמה שניות והרפה לשכיבה הכי נינוחה. חזור לצד שני. הרפה. פקח עיניים (אופציה - תוך אמירת אפירמיישן - אם יש משהו שבא לך, או משהו כמו "אני רוצה להרגיש\אני מרגיש[בתנאי שזה נכון!]נינוח וחזק." או "כוחותי חוזרים אלי" או "איזה כף!") רד לרצפה זחל (על ארבע, זחילת תינוק) לתחנה הבאה שלך - שירותים? מטבח? לפני שתקום למשימת הבוקר הראשונה, התנדנד (כמו שתינוקות מתנדנדים, טוסיק לאחור וקדימה) ראה אש ניצתת ברצון (נקודת ה"צ'י"", ארבע אצבעות מתחת לטבור) ומשתלהבת בכל הבטן והסרעפת אם, לחילופין, תראה כדורי אש בשורה לאורך עצם החזה\עצם האגן - פוצץ אותם כלפי חוץ בלהבות עזות. אם תרגיש נימול - פתיחה, כמו זרימת דם אחרי שאיבר נרדם קלות - בשכמוצת, סימן שזה עובד. בהצלחה, אני עומדת לרשותך לשאלות והדרכה נוספת, אם תצטרך.
 
איכות ולא כמות

הרעיון בתרגולים הוא לנסות לשמור על מומנטום של התפתחות, ואולם עשיה כמותית ללא בנית המודעות הנדרשת והמתח הנפשי הנלווה לא מביא תועלת רק את יכולה לדעת האם את בעניין בזמן התרגול, האם יש לך מספיק אנרגיות נפשיות לנהל אותו מתוך נתינה נפשית וריכוז, מתוך התבוננות לאחד זה יכול להיות פעם ביום לאחר זה יכול להיות אקראי בהתאם להעלאת הדברים במודעות, ולשלישי לפי רוטינה אחרת, החשוב בכל התזמונים היא להביא את עצמך ומהותך לתרגול ולא לעשות אותו טכני בלבד, כל צעד איכותי שעשית נשאר שלך
 
למעלה