תהא או תהה (למשל :שנת שלום) ?

תהא או תהה (למשל :שנת שלום) ?

איך נכון לכתוב ? האם שתי צורות הכתיב נכונות ? כמו סדנא וסדנה ? והמשמעות- זהה ? אנא ענוני..
 

Scarlight

New member
מעולם לא הבנתי

למה במתמטיקה ובמדעי המחשב יש בכל מקום "יהי X..."
 

Image of me

New member
זה נראה לי כמו ציווי בגוף שלישי.

לא יודע אם זה המונח הנכון בעברית, אבל גוף שלישי ציווי בהחלט קיים בשפות אחרות - למשל יוונית. אתה מצווה על X להיות 5, כמו שאלהים ציווה על האור להופיע - "יהי אור".
 

Image of me

New member
עוד משפטים שנראים לי כמו דוגמאות לציווי בגוף

שלישי: "ישחקו הנערים לפנינו" "יואיל אדוני לקום, בבקשה." "ימשיך כבודו"
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מתמטיקאים? פלצנים? מה הסיכוי? ../images/Emo2.gif

אבל אני חושבת שמתמטיקאי בעיני עצמו הוא לא פעם "בורא"... מכריז על משתנים והם קיימים מהרגע שהוצהרו, לפי הצורך (כמו בתכנות, למען האמת). הם יכולים להיות קטנים ככל שתרצה, או גדולים ככל שתרצה... אתה קובע... אבל הכל נשאר על הנייר.
נזכרתי בבדיחה חמודה שסופרה לי לפני שנים (אני זוכרת אותה בערך, אז אילתרתי קצת, מצטערת אם זה לא מדוייק): כימאי, פיזיקאי ומתמטיקאי הגיעו לאי בודד. רעבים ומותשים שכבו על החול באפיסת כוחות, והנה נתגלגלה אליהם קופסת שימורים. כיוון שלא היה להם פותחן או חפץ חד מאיזשהו סוג, ישבו וחשבו כיצד יפתחו אותה. ראשון לקח אותה הכימאי, בחן את הפח מכל כיוון, ואמר: "אם נחפור בור בשמש, נמלא אותו מי מלח מהים, ונשרה בו את קופסת השימורים למשך 3 ימים, הקורוזיה תבקע חור בפח". "אין לנו 3 ימים", אמר הפיזיקאי, ולקח הפיזיקאי את הקופסה מידו. "אני חושב שאם נאסוף עכשיו 2 ענפי עצים, כמה גבעולים חזקים ו-3 אבנים חדות, נוכל לחבר זאת למעין מכשיר שיפעיל לחץ בנקודת החולשה של הפחית ויבקע בה חור..." "מה, נתחיל עכשיו לבנות מכשירים?" אמר המתמטיקאי, לקח את קופסת השימורים לידו, כיווץ את מצחו ונעץ בה מבט למשך שעה קלה. לבסוף פתח את פיו ואמר: "נניח פותחן..."
 
למעלה