תהיה בנוגע לMeddle.

The Albatross

New member
תהיה בנוגע לMeddle.

מישהו יכול במטותא להסביר לי למה קוראים לדיסק עצמו Meddle?

brotos

New member
לגבי המשמעות המילולית:

אם אני לא טועה (ורוב הפעמים אני טועה) אז המשמעות היא: 'להתערב במשהו שהוא לא עניינך'- כלומר, מילה אנגלית מאוד, במיטב המסורת של "חייה ותן לחיות". מה הקשר לאלבום? אם אין לזה קשר ממשי, אז אני מנחש שזה נועד לתת איזשהו נופך קליל והומוריסטי לאלבום. הכל כאן הוא בגדר ניחוש אפריורי. אם ציפק'ה הייתה כאן, אני מניח שהיא הייתה יכולה לעזור יותר ממני. שלום, ותודה.

melancholy man

New member
אכן

זו המשמעות המילולית, כלומר להתערב או להתערב, זו תיאוריה שלי, אבל נדמה לי שגם העטיפה מרמזת על עירוב ועירבוב של דברים, יכול להיות שזו הייתה הכוונה של הלהקה.

brotos

New member
בין פיל לפסנתר?

פסנתר אפשר להפיל, פיל אי-אפשר לפסנתר.

The Albatross

New member
אני אכן יודע את המשמעות המילולית.

תהיתי במה היא קשורה לאלבום עצמו.

Miss CB

New member
אני אומרת אקוס

קראתי את השאלה, ובאמת חשבתי על זה, מעניין, אף פעם לא ניסיתי לקשר את השם הזה לאלבום. כל קשר בין התערבות ונדחפות, וחמשת השירים הראשונים, כנראה מקרית בלבד. אבל אז אקוס. זכור לי ניתוח מעולה של ציף בהקשר של התפתחות העולם, קודם היה הים, אז יוצאים מהמים ופוגשים זרים, וכו' וכו', באמת ניתוח מרתק, ואולי פה נכנסת המשמעות של Meddle, הרי המשמעות כאמור היא לדחוף את האף. אבל באקוס מדברים בדיוק על ההפך: "אף-אחד לא---" עזר לנו, לימד אותנו, הביא אותנו לאדמה וכו'. אף אחד לא התערב. אולי הוא מנסה להגיד שעדיף אילו כן היו מתערבים, אולי סתם הפוך-על-הפוך, אני גם ככה סתם מברברת לי רעיונות פה.. בכל אופן, קשה לי להאמין שזה חסר משמעות לגמרי.

holo

New member
להתערב בעניינים שלא שלך

זה גם נשמע הגיוני כי הרבה פעמים שומעים בסרטים meddle your own busness לא יודע איך כותבים עסקים

נימרודל

New member
המ...

וואי... בחיי שאין לי מושג. אבל, אולי באמת- מו שבאקוס אומרים שאף-אחד לא עזר לנו ולא התערב וכו'... אולי זה מן- הפוך על הפוך שכזה. ויכול להיות שבכלל אין סיבה. כמו ש"אטום הרט מודר" היה מקרי בהחלט.

melancholy man

New member
באחד המאמרים שקראתי

בו דובר דווקא על העטיפה של האלבום, נאמר משהו על זה, שהמוסיקה של פינק פלוייד "מפריעה" או משבשת את החושים הרגילים (שימו לב שבעטיפה רואים את פנים האוזן, בתמונה הפוכה, וגלים של מיים ש"מפריעים" לשמיעה), ייתכן שזו המשמעות של השם, אם כי יכול להיות גם שמישהו ניתח את זה קצת יותר מידיי...

neta00

New member
לmelancholy man

העטיפה של האלבום,היא בעצם על השיר "הדים",שהוא הרצועה העיקרית בדיסק. המים מסמלים את ההבטים המימים הרבים שהיו בשיר,והאוזן,שכאילו שומעת אותם,כמו שהיא שומעת את השיר "הדים". ראתי את זה אפישהו אנל'א ממציאה את זה.

melancholy man

New member
יש הרבה דרכים להבין את העטיפה

ולא ניסתי להסביר את העטיפה, אלא את שם האלבום דרך מאמר שקראתי על משמעות העטיפה.

למעלה