תהיה לא תהיה

satori79

New member
תהיה לא תהיה

שלום,

אחרי הפרידה הלא קלה מלפני מספר חודשים..כבר הפסקתי לספור וכנראה שזה סימן טוב. :)
התחלתי מערכת יחסים עם מישהי שהכרתי במעגל חברתי כלשהו בפייסבוק,
מכאן התהיות שלי מתפצלות..

תהייה אחת, היא ממש חמודה, יש לנו חיבור טוב, אנחנו מדברים המון ומצליחים להיפתח אחד כלפי השנייה..
אני הרבה יותר פתוח מאשר הייתי בקשר הקודם שלי, והיא גם התוודתה שהיא מצליחה להיפתח יותר איתי מאשר עם אחרים.
ישנה גם מיניות לא רעה בכלל, והמון מגע וחום (בעיקר של תחילת קשר) שטוב לשנינו.
משהו שמפריע לי זה הרקע המשפחתי שלה, כמעט כולם לוקחים תרופות פסיכאטריות כאלו ואחרות.
לאחד מבני המשפחה יש סכיזורפניה (ללא טיפול כבר זמן רב), לאחד יש מניה דיפרסיה..היא גם לוקחת תרופה כלשהי לחרדות ונפגשת עם פסיכולוג.
האמת שגם אני נוטל כרגע תרופות ונפגש עם פסיכולוג.. אבל אני לא יודע אם אני מכניס את עצמי למיטה חולה, אם בכלל ניתן לקרוא לזה כך..

התהיה השנייה היא שבקבוצת ההחברתית שלנו דרך הפייסבוק, הבנות האחרות נוטות לקבל את הזוגיות שלנו במרמור קל.. עוקצנות, מנסות להתקרב אלי יותר...פותחות עיניים.. הייתי ביחסים טובים איתן עד שבת הזוג הצטרפה, מאז הן מתלוננות שהתרחקתי קצת. משהו בתוכי הרגיש מתרחק מהן בכל מקרה..
בכלל הייתי דלוק על אחת מהן, אך זה לא התקדם לשומקום..נראה לי שהיא גם מעוניינת אבל קצת שיחקה "משחקים"..

לא יודע לגבי התהייה הראשונה, השנייה פחות מפריעה לי..
אשמח לתגובות.

תודה

גבר מה הבעיה?

היא לוקחת תרופות וגם אתה. שניכם באים מאותו התחום. ממה בדיוק אתה מפחד? דווקא לך לא אמורות להיות חששות. אתה יודע לפחות בשבעים אחוז לקראת מה אתה הולך.

כן. איפה הבעיה?

מאותו התחום. יש משהו פסול בזה?

לכולנו יש בעיות נפשיות. רק שלא כולנו יודעים שהם צריכים לקחת כדורים.

תיצמד לעיקר. לא לתפל.

wolik

New member
אף אחד לא צריך לקחת כדורים

כל בעיה ניתן לפתור בהרבה דרכים. כדורים זה אחת הדרכים (ולא הכי מוצלחת).
אם למישהו יש בעיה בעבודה והוא נכנס בגלל זה לדיכאון, אז למה שכדור פלא יעזור כאן ?

לכן לסווג כל אדם ששוכנע לפתור בעיה אמיתית בחיים שלו באמצעות כדורים, כחולה נפש, היא טעות.
מדבריו של פותח הדיון לא ברור שיש לו איזשהי בעיה נפשית אמיתית.

satori79

New member
נכון, אך..

אני לא חושב שאפשר לקבוע אם צריך או לא צריך לקחת כדורים,
הם בפירוש לא כדורי פלא, הם חלק מתהליך של שיקום וטיפול.
הם לא נועדו לפתור בעיות, אלא להקל..בכדי לפתור בעיות יש לעבוד עם מטפל.

אין לי בעיה נפשית, לא הוגדרתי כבעל בעיה נפשית,
מדי פעם אני נכנס לדיכאון קל, למעשה אני כבר לא צריך את הכדורים - אך יש ליטול אותם במשך חצי שנה..

אני מסכים איתך לגבי עניין העבודה...כדורים לא יעזרו.

יש דיכאונות שלא נגרמים כתוצאה מבעיה בעבודה

אלא כתוצאה מבעיה במוח שגורמת לאדם להיכנס לדיכאון...

wolik

New member
לדעתי מדובר באחוז קטן מאוד

לרוב במצב של דיכאון יש סיבה אמיתית, אולם יכול להיות שהיא מאוד מודחקת.

wolik

New member
הבעיה היא שיכול להיות שאם לשני אנשים יש בעיה X

אז גם לילדים שלהם תהיה מחלה כזו בסבירות גבוהה יותר מהרגיל. לכן רצוי להיות בקשר עם מישהו שאין לא את הבעיה הנ"ל.

אבל בימינו כל מי שיש לו קצת קושי בחיים, מחליט לקחת כדורים ולכן לא ניתן להסיק שלפותח הדיון יש בעיה נפשית (בניגוד לבחורה, שלה לפי הסיפור יש בעיה במשפחה).

עזוב את הרקע המשפחתי

היא, מתפקדת בסדר? מאוזנת? חברתית היא מצליחה למצוא עצמה? היא עובדת/לומדת?
אלה השאלות והתשובות שצריכות להנחות אותך. למאותגרים נפשית יש סטיגמה לא הוגנת.
יכול להיות שמי ממשפחתה לא מטפל בעצמו, והמחלה הנפשית לא בשליטה, אך זה לא
בהכרח משליך עליה.

רואה 6 6

New member
נוגע,לא הכל זה רק סטיגמות

מציאות של מחלות אלו במשפחה מחייבת הבנה של הרקע והקרבה כי יש היתכנות גנטית.צריך לתכנן בהתאם.

רואה 6 6

New member
מה מידת קרבת הדם עם החולים המשמעותיים?

האם יש עוד מקרים באילן היוחסין שלה? חייבים ליהיות...

תפריד את המוח מהלב ותראה שאין בעיות.

בקשר איתה, בזמן ביחד ובמציאות הכל בסדר ורק משתפר.
&nbsp
הבעיות שאתה דואג לגביהן בראשך יכולות להעיב על היחס מצידך בהמשך. אז תחליט בינך ובין עצמך אם אתה מקבל את המצב ומנסה להכנס לנישה שלך בו או לא. אתה יכול להיות נקודת תמיכה וחיזוק וגם היא לך או שזה יגרום לך למעצור בהמשך..
&nbsp

בתור אחד

שמטופל - היית רוצה שמישהי תפרד ממך בגלל זה?
&nbsp
בן הזוג שלי לוקח תרופות נוגדות דיכאון והולך לטיפול פסיכולוגי שנים. אותי זה משמח כי זה אומר שהוא מטפל ומודע לעצמו- לעומת הרבה אנשים שמסתובבים עם בעיות מוכחשות וגורמים סבל לעצמם ולסביבה.

satori79

New member
למה להגיע למסקנה כזו?

בסך הכל העליתי תהייה, וקיבלתי תשובות יפות וענייניות.
אני כן חושב שאני נחמד ואני לא חושב שאני מגיע לקשר הזה במטרה לתקן אותה, אלא במטרה לבנות קשר הדדי.
ואם היא זקוקה לתמיכה, כמובן שהיא תקבל ואני רוצה להאמין שהיא אכן מקבלת ממני תמיכה,
בבית היא נראית כמו הדמות היחידה שמתפקדת כמו שצריך ודואגת לכולם (ההורים שלה יחסית מבוגרים והזקנה החלה לעטוף אותם).

בקשר הקודם הבת זוג כל הזמן ניסתה לשנות אותי, לעתים קרובות על ידי ביקורת ושיחות נוקבות וזה כל הזמן העיב על הקשר ואולי גרם לקשר להתקלקל. לשמחתי בקשר הנוכחי אין לי את זה. אני לא נקטל אם אני עושה טעות שהיא אפילו לא מהותית. לכן אני חש שהקשר הזה טוב יותר, יהיה עמוק יותר ואיכותי יותר ואני לא רוצה לוותר עליו.

יום נעים,
:)

סאטורי,תשמע עצה מסבתה.

מי שלוקח כדורים, מי שמוגדר כך או אחרת פסיכיאטרים, הוא אדם שמודע לבעיה ופועל לפתור אותה. גם העובדה שהיא היתה כנה איתך זה פלוס גדול. מה שיותר גרוע זה אנשים שמסתירים בעיות ולא מטפלים בבעיות נפשיות, וזה הרבה יותר גרוע. אתה בטח מבין שלא כל אחד שלוקח כדורים הוא חולה נפש,או "מקן הקוקיה". יותר גרוע להיכנס למיטה חולה של מישהו שעובד עליך ולא כנה איתך. זהו.

satori79

New member
צודקת

אני לא חולק עליך, אני מסכים שמי שהולך לטיפול כזה או אחר כן מכיר ומודע לבעיות שלו. כך גם אני, ומלבד זאת..בעצם היא לא נוטלת היום כדורים, זה היה בתקופה אחרת בחיים שלה. טעות שלי. בכל מקרה, גם התייעצתי עם הפסיכולוג שלי והוא ייעץ לי כמו רבים מממכם וכמו איך שהלב שלי הרגיש ומרגיש. פשוט טוב לי איתה!

אני רואה את ההבדל העצום בינה לבין האקסית. אני כן רואה מישהי שאפשר להתפתח איתו, שכיף להיות בחברתה, שאין לחצים וסטרסים ואין תוקפנות וקנאות וכל התחלואים השונים שהיו עם האקסית (שאגב, הייתה מודעת באופן חלקי לבעיות שלה ולא חשבה שהיא צריכה לשקול טיפול - אלא אחרים צריכים..) ובאופן כללי מרגיש יותר חופשי, מרגיש שיש אוויר ושאין מחנק.

היא הייתה כנה איתי וזה אכן פלוס גדול.

למעלה