תהיה לזמרים ביננו

Vivaldimort

New member
תהיה לזמרים ביננו

תמיד כאשר אני נשאל מה מעשיי בחיים אני עונה שאני לומד מוזיקה (או "מוזיקאי מתלמד" ושאר ניסוחים), ותמיד השאלה היא "הא, במה אתה מנגן?" אמת, אני לומד נגינה, אבל תהיתי האם גם לשאר הזמרים הסיטואציה הזו מפריעה? למה אנשים לא כל כך מודעים שיש אנשים שלומדים זמרה? כאשר אני מסביר שאני לומד פיתוח קול, התגובה היא בד"כ הרמת גבה אינטנסיבית. (שלא נאמר שכאשר אני מספר שאני גם לומד צ'מבלו, אני באופן כללי צריך להסביר מה זה צ'מבלו, עדיף בליווי תמונות). האם גם אתם נתקלתם בסיטואציות דומות?

העובדה שאנשים אינם בקיאים בכל תחום בחיים

אומרת רק, שיש להסביר להם. הכלי שלך הוא הקול. כלי רגיש, מורכב, ויקר יותר מכל כלי נגינה אחר... :)

Vivaldimort

New member
תופתעי

גיליתי לתדהמתי שאנשים לא נהנים מהרצאות מתנשאות... וגם לא מהסברים קצרים של "כן, צריך ללמוד לשיר, אפילו הרבה שנים וזה קצת קשה".

L m a o

New member
זה כמו הטענה שנגנים קלאסיים מתנשאים על רוקרים

האמת- למה שאיזה מישהו שמנגן 2 אקורדים יקבל "מעמד" של אחד שמבין כמו גיטריסט קלאסי עם 10 שנות ניסיון? עוד דוגמא זה מבחני הבגרות- למה יש 5 יח' רוק ו5 יח' קלאסי? הבגרות של הרוק צריכה לתת 2 יח', לא יותר.

נשמע שאתה צריך חוויה מתקנת

כי התגובה הזו חוזרת הרבה בהודעותייך. גם רוקר יכול להיות מוזיקאי מצוין,בחירתו ללכת לתחום זה היא שלו ולא אומרת או מצביעה כי הוא חסר השכלה ויודע רק 2 אקורדים. לא חסר נגנים בארץ(דוגמת אבי סינגולדה,אלכס פולק,חיים רומנו,פטר ורטהיימר ואחרים רבים שאני יכולה רק להמשיך לנקוב בשמם)שהם לא עוסקים בקלאסי אך הם בעלי השכלה,מקצוע וביקוש לעשייה ופרוייקטים. לא אני ולא אתה נחליט ונקבע מי עליון ומי תחתון ב"שרשרת המזון" הזו ובטח שלא נקבע שנינו או אחרים על מה צריכות להתבסס יחידות מוזיקה בבגרות. כיום לכל תחום במוזיקה יש מגמה נלמדת בבתי ספר.

L m a o

New member
אז מה?

זה מעצבן שמישהו שלומד שני שירים בשבוע חושב שהוא לא פחות טוב ממישהו שלומד יצירות קלאסיות במשך חודשים, ועוד אומר שפסנתר "זה קל" כי פשוט לוחצים על הקליד ולא צריך לתרגל טכניקה, פחח. לא חסרים כאלו, מה לעשות.

L m a o

New member
ודרך אגב

אני מכיר אנשים בוגרי אקדמיה שהרמה שלהם טובה מספיק בשביל רודפואמה של ווילה-לובוס, ומנגנים רוק, אבל הם לא טוענים שזה מורכב, מתוחכם ומסובך כמו יצירות קלאסיות. לעומת זאת, יש רוקרים שרק אומרים לידם מילה שהם לא מכירים כמו ארטיקולציה, הם מתחילים להתקפל ולגנות- "שחצן".

ItsikH

Member
אפרופו וילה לובוס - דוגמא להמחשה עד כמה ז'אנרים שונים אינם ברי השוואה: וילה לובוס הוזמן להלחין מוזיקה לסרטים בארה"ב לאור הצלחתו הרבה. בתחום הזה נכשל לחלוטין כיוון שלא הצליח לכתוב מוזיקה מתוזמנת בהתאם לסרט. וזה עדיין לכאורה באותו ז'אנר... יש רוקרים כאלו, ברוב המקרים הם גם לא רוקים מוצלחים במיוחד כנראה, אבל יש גם קלאסיקנים שלא מבינים - או לא רוצים להבין - שגם בז'אנרים אחרים יכולה להיות מורכבות שוות ערך למוזיקה קלאסית, רק שהיא באה לידי ביטוי באופן שונה (התווים עצמם בברור פשוטים יותר, לא זה הענין כמובן).

L m a o

New member
נו באמת

כל אלו שקוראים לקלאסיקאים שחצנים הם בדיוק אלו שמנגנים 2 אקורדים.. מי שמבין לא אומר את זה- פשוט כי הוא מרגיש בגובה העיניים, אבל כשאני אומר לרוקר שלא מבין כלום "תעשה יותר לגטו" הוא יגיד שאני שחצן.

cut2

New member
רוקר שיגיד לך 'שחצן' על "תעשה יותר לגטו"

הוא די מפגר, סלח לי. אני מכיר ומשתתף בלהקות רוק שמדברים בהם בתווים (סול ולא G, סי ולא B), משתמשים במושגים כמו 'להשען על החמישית', 'ארטיקולציה', או 'סקסטות', ולאף אחד זה לא נשמע מוזר. נראה לי שאתה מדבר בעיקר על ילדים, או חבר'ה מהסצינה של הפּאנק/נויז, שהם, מה לעשות, פחות מתעניינים בתחום מפאת הסגנון. מוזיקאי הרוק שאני מכיר (יש כמה כאלו) ומתרועע איתם לרוב באמת לא מתעניינים במוזיקה קלאסית, אבל הם לעולם לא ילכלכו עליה או על המוזיקאים העוסקים בה.

L m a o

New member
הם לא יודעים שיש דבר שנקרא לשיר מתווים

ושהו קשה ומצריך אימונים רבים. בשבילם כל ילד וכל ריהאנה יכולים לשיר.

כן,בוודאי

כששואלים אותי מה אני לומדת אני אומרת "מוזיקה" ומיד אח"כ שואלים אותי על מה אני מנגנת כשלמעשה אני תלמידה לפיתוח קול באקדמיה בי-ם. זה לא ממש מפריע לי שאנשים שואלים אותי מה הוא כלי הנגינה שלי,במובן מסוים כלי הנגינה שלי הוא מיתרי הקול וכמובן הגוף שמביא להפקה ותמיכה קולית. אני אישית לא רואה איזה הבדל משמעותי בין כלי נגינה אינסטרומנטלי לבין קול שירה מבחינת מה יגדיר את לימודיי או אותי בצורה יותר טובה. אני גם לא ממהרת לקרוא לעצמי זמרת בידיעה שיש לי עוד דרך ארוכה לעשות ולעבור לכן אני קוראת לעצמי תלמידה לזימרה. אנשים רבים לא מודעים לזה שישנם לימודיי שירה קלאסית או אומנותית,בעל הבית שלי אפילו שאל אותי למה אני צריכה ללמוד את זה 4 שנים ומה זה ייתן לי(ואחרי זה הוא מיד חטף נזיפה מאמו שגם הוא לקח הרבה סמינריונים כדי להשלים תואר בזמנו). לי יצא להיתקל באנשים שכלל לא ידעו שאפילו יש פעילות מקהלתית עניפה על כל גווניה והרכביה בארץ.

מוכר

הדיאלוג הקבוע הוא "מה את לומדת?" "מוסיקה (וספרות, אבל זה לא קשור לדיון שלנו)" "אה, מה את מנגנת?" "אני שרה." "אהההה... כאילו... אופרה?" "כן, גם אופרה. אבל עוד כמה דברים" וכאן מגיעה אחת משתי אופציות - או שמסתפקים בזה (ורמת האכפתיות שלי אם הבינו או לא תלויה באדם השואל ובמערכת היחסים שלי איתו), או שמגלים עניין, ואז אני פשוט מסבירה (שאלה נפוצה היא "אז מה את בעצם עושה ארבע שנים?" ואני לא מתייחסת אליה כעלבון, אלא באמת מפרטת. הרבה פעמים שואלים אם אנחנו בכל זאת לא חייבים ללמוד גם לנגן, ואז אני עונה שאנחנו נדרשים לפסנתר ברמה מסוימת, ושחוץ מזה אני גם כנרת וויולנית במיל', ולצערי זה בדר"כ הרבה יותר מרשים אותם...). בגדול - אחרי הרבה שנים (כולל ילדות בקיבוץ) של לחץ תמידי ממה יגידו ודעות של אחרים, הצלחתי להביא את עצמי למצב שפשוט לא כל כך אכפת לי. מי שמבין - מבין ומעריך, ומי שלא - מן הסתם גם ככה בטח לא היה מגיע לקונצרט...

Vivaldimort

New member
אוי, כן, "אופרה"

תמיד שאני מציין שאני לומד שירה (או במקרה ואני שר ושומעים) אז מיד יש את השיחה המייגעת של "מה, אתה שר אופרה?" "לא, אני שר קלאסית" "מה ההבדל?" "אופרה זה ז'אנר מאוד ספציפי במוזיקה שאני לא במיוחד נמשך אליו ובהחלט לא ברמה לשיר אותו. זה מחזה שמשלב שירה קלאסית." "אז קיצר אתה שר אופרה, כן?"

RastaIntrusta

New member
יש את החוסר הבנה הזו גם במוזיקה אלקטרונית

אתה אומר יוצר מוזיקה אלקטרונית ואנשים חושבים שאתה איזה פריק מסומם שדואג רק לעוצמת והכוונת הבאס. העיניין הוא להסביר את עצמך ואת מעלותיך בפשטות.

צ'מבלו? זה לא הכינור הגדול/ או הקונטרבאס הקטן

תתפלאו כמה אנשים נופלים בשאלת טריוויה שכזאת. הם תמיד "יודעים" שהם מכירים צ'מבלו ואז ...כדי להוכיח פתאום אומרים שזה... הכינור הענק הזה. וגם לא מבינים שצריך להתאמן או ללמוד . חושבים שהולכים ומנגנים קונצרט ככה מהשרוול.

למעלה