תהיה לי בעיה למצוא עבודה אם קורות חיים כאלה?

Rogbi1234

New member
תהיה לי בעיה למצוא עבודה אם קורות חיים כאלה?

אם אני רוצה ללמוד מחשבים/הנדסה בטכניון (ויש לי ציונים מספיק טובים ולא בעיה להתקבל אני מצויין במקצועות ראלים) אבל אני לא עושה צבא (השתחררתי על סעיף נפשי) אלא שנתיים שירות לאומי ויש לו תיק סגור (חוסר ראיות) על עבירת אלימות קטנה ורישום ללא הרשעה מעבירת אלימות אחרת (שניהם מתקופה שהיתי קטין) השאלה רק אם 2 הדברים שרשמתי למעלה אלולים להפריע לי להתקבל לחברות כמו אינטל/גוגל/מיקרוסופט/IBM וכדומה.. אני יודע שאסור להם להגיד שבגלל שיש לי תיק סגור במשטרה לא מקבלים אותי השאלה מה קורה בפועל? (חשוב לציין שהיום אני ילד טוב ואין לי שום קשר לכל דבר פלילי) מישהו עם ניסיון בתחום יוכל להגיד לי פחות או יותר מה קורה? אתם מכירים אנשים עם דפקטים כמו שלי שהתקבלו?

vinney

Well-known member
אף פעם לא נתקלתי במעסיק שבדק רישום פלילי

אולי בתחקיר בטחוני עושים את זה, אותו כנראה לא תעבור, אז אל תבנה על רפא"ל או אלביט
באופן אישי, אני לא רואה סיבה שמישהו ירצה לפגוע במי שלא עשה צבא, והיה על זה דיון לא קטן לא מזמן בפורום עבודה בהייטק, מסתבר שיש לא מעט אנשים שחושבים שמי שלא שירת בצבא לא רשאי להמשיך בחייו. אבל אתה יכול תמיד להצטדק בפני האנשים האלה (אם תרצה להתעסק איתם, כמובן) בזה שעשית שירות לאומי (וכמובן שאף אחד לא יבדוק אם באמת עשית). . בכל אופן, שאלות נוספות אני ממליץ לשאול בפורום עבודה בהייטק.

Rogbi1234

New member
איזה מספר פורם זה "עבודה בהייטק"?

ולמה מחקו תהודעה השניה שרשמו לי פה?

S h a y D u

New member
רישום פלילי - לא. צבא - כן.

זה נשמע קצת קר אבל זו האמת (לצערי הרב). אפילו אם במקרה יש לך בן משפחה בעמדת מפתח (למשל איזה סמנכ"ל מו"פ שאוכל כל יום את ארוחת הבוקר עם אחד השוטפים/משקיעים בחברה), הסיכויים קלושים שהוא יוכל לסכן את המוניטין שלו למענך ושההמלצה שלו תעזור אם אין לך שירות צבאי. הבעלים של החברות הגדולות שציינת, חלקם היו בעברם גנרלים/תתי-גנרלים, ורוב העובדים הם אנשים שכן עשו צבא, לכן זה עשוי להיות קשה מאד.

vinney

Well-known member
ביל גייטס וסרגיי ברין היו גנרלים???

פעם ראשונה שאני שומע את זה... הייתי בטוח שהם בכלל לא שירתו בצבא...

S h a y D u

New member
הוא אמר שהוא רוצה לעבוד בחו"ל?!

התכוונתי לארץ הקטנה שלנו, ישראל! פה כולם מכירים את כולם . . .
הכוונה יותר ליזמים ישראליים של חברות בארץ כמו: אמדוקס, מרקורי, קומברס, חברות מקבוצת פורמולה/אמבלייז, וכו'..

vinney

Well-known member
גם לגביהם זה לא נכון

מדובר באנשים פרגמטיים שרואים את טובת בעלי המניות (רובם בחו"ל) לנגד עיניהם, לא מלחמות אידאולוגיות של האלוף שטרן. תאמין לי שאם הבחור תותח בתחום מסוים, לאף אחד לא יהיה איכפת איפה ולמה הוא לא שירת כשירוצו אחריו עם הצעות שכר.

Rogbi1234

New member
עזוב אני לא רוצה סיכונים

שווה לי להשקיע עוד שנה מהחיים בשביל הביטחון הזה רק עם התעודת יושר אני לא ידוע מה לעשות (אין לא הרשעות, רק רישום ותיק סגור)

S h a y D u

New member
לא התכוונתי מטעמים של "מלחמות אידאולגיה"..

אלא יותר בקטע מוסר העבודה של העובד. אנשים כאלו, כדוגמאת בעלי החברות, נוטים להתייחס (מתוך סטיגמה גרידא, שגם בעיניי לא מוצדקת) לאנשים שהשתחררו משירות צבאי בכללותם, כאל אנשים שיודעים רק "לקחת" ולא כאל אנשים שיודעים "לתת". הרי אף אחד כיום לא רוצה בחברה שלו עובד שיבוא בכל יום שיכור ב- 12:00 בצהריים יכניס את כרטיס העובד למכונה (שידעו שהיה שם), וילך לשתות אלכוהול בקניון ליד. לכן גם אחד שהוא תותח-על בפיתוח שרתי לינוקס, יכול להתפס בעיניהם כחסר מוסר עבודה שסינונו יכול לחסוך מהם הרבה כאביי ראש בעתיד.

vinney

Well-known member
אתה מדבר בשם אנשים שלדעתי אתה לא מכיר

אם מישהו בא עם נסיון בתחום, או נסיון עבודה כלשהו, ויש לו מעסיק לשעבר שיכול להעיד על אופיו של אדם - אז למה זה משנה אם המעסיק הזה הוא מ"פ בצה"ל, או ר"צ בחברה כלשהי, או מנהל משמרת במוקד שירות לקוחות? כולם יכולים להעיד על יכולות התמודדות והתמדה של המועמד באותה המידה. ודווקא תתפלא, יש אנשים בתחום שלנו שבאים לעבודה לכמה שעות והולכים לעניינהם, ולאף אחד לא איכפת. למה? כי את העבודה שלהם הם עושים מצוין, וזה לא באמת תחום בו אתה תמיד צריך לשבת על הכסא במשרד כדי שידעו שאתה עובד.

S h a y D u

New member
אני בקיא בכיוון המחשבה של המעסיקים...

(אל תשאל מאיפה
) חלקם כמוך, שבעיניהם מה שקובע את התאמתו/טיבו של המועמד לעבודה הוא הפן המקצועי ונסיונו בלבד (וגם בעיניי). אבל רבים מאד, מעט סולדים מכך ומעניין אותם יותר אופיו של הבן-אדם, יחסי האנוש שלו, מוסר העבודה ויותר מכל - שלא יהיה עובד של "לקחת". עובד של "לקחת" = עובד שידאג "לא להיות פראייר". אם הוא ירגיש שמגיע לו יותר, הוא ידאג לדרוש זאת; יבקש ממך חופשות כל כמה זמן, העלאה בשכר, במקרה הקיצוני+- גם יתמקח איתך, מדי פעם לא יגיע בטענות שונות ומשונות: חולה, בעיות בבית/משפחה, שיפוצים, וכו וכו וכו וכפי שאמרתי, הסטיגמות הללו הן לא מוצדקות גם בעיניי.

vinney

Well-known member
עובד של "לקחת" שאתה מתאר

זה בן אדם רציני שיודע מה הוא שווה בעולם המושגים שלי. אין בין זה לבין שירות צבאי שום כלום ושום דבר. גם אני חושב שאם אני לא מקבל את מה שמגיע לי - אני אדרוש, ואם לא אקבל עדיין - אקום ואלך, והיו דברים מעולם. זה רע? אולי למעסיקים שרוצים לכבול את העובדים לחברה לנצח. עם כאלה לא צריך להתעסק מלכתחילה. אם אני לא מרוצה מהמקום שלי, אין לי מה להשאר שם, אם המעסיק לא מרוצה ממני - אין לו מה להשאיר אותי. איך שירות צבאי בא לידי ביטוי? למה אתה חושב שמעסיקים חושבים שזאת גישה שמאפיינת "משתמטים" בהכרח?

deathcaster

New member
אני לא יודע מהיכן אתה לוקח את המידע המוטעה

הזה..... אבל כיום מעביד יעדיף לקחת עובד שלא עשה צבא ושלא צריך לברוח לו באמצע העבודה לחודש מילואים מאשר עובד שעשה צבא... היום הכסף מדבר, שירות צבאי - הרבה פחות.... מה שאתה מצייר זו תמונה אמיתית של לפני 15-20 שנה אחורה שלמעבידים רבים היה הערכה כלשהי לשירות צבאי... כיום ההערכה היא לרווח... כל הטיעונים של העובד שבא "לקחת" כלל אינם קשורים לדיון עצמו.

Rogbi1234

New member
טוב אז אני יותר ילך לכיוון של התנדבות עוד כמה

שנים במקום שירות לאומי זה ישמע יותר טוב

John the Savage

New member
מתנצל מראש על הבוטות -אבל ...

שטויות במיץ. עבדתי כמה שנים טובות בשלוחה הישראלית של אחת מהחברות הגדולות שהבחור הזכיר. ראיינתי והייתי שותף לתהליך הקבלה של כמה עשרות עובדים בחברה, ואני יכול לומר מידע אישי (50 שקל) שהטיעון שלך לחלוטין חסר ביסוס. לא רק שהשירות הצבאי לא משמש כשיקול בתהליך הקבלה, אלא שהיתה לנו הנחיה מפורשת וחד משמעית לא לשאול במהלך הראיון לא על מצב משפחתי ולא על שירות צבאי - למעט במקרים בהם המועמד הזכיר את עניין השירות הצבאי בקורות החיים שלו והשירות שלו רלוונטי לתפקיד (לדוגמה, השירות עצמו היה בתחום המחשבים). בכלל, בחברות אמריקאיות מאד חוששים מתביעות בשל אפליה בקבלה למקומות העבודה ולכן מאד נזהרים עם העניין הזה ונזהרים מלשאול שאלות במהלך הראיון שעלולות לפתוח פתח לבעיות כאלו, ואותה מדיניות שקיימת מעבר לים מיושמת גם כאן. המצב שונה כמובן בחברות ישראליות, ועל אחת כמה וכמה בחברות שעובדות עם מערכת הביטחון (כדוגמת אלביט), אבל בחברות האמריקאיות שהוזכרו למעלה הטיעון הנ"ל חסר כל שחר.

למעלה