תהיה: מה ההבדל בין penalty ל-deduction?

תהיה: מה ההבדל בין penalty ל-deduction?

בציון ה-E, כמובן

כלומר, יש דברים שאני יודעת שהם deduction ומבינה גם למה - עניינים של החזקת גוף, רגליים לא ישרות, תזוזות בנחיתות וכו'.
אבל אני אף פעם לא בטוחה מה נחשב ל-penalty. יש דברים שאני מצפה שיהיו penalty, ומפתיע אותי שהם בעצם deduction! (למשל - יציאה מהמשטח בקרקע. אם אני זוכרת נכון זה אכן deduction, לא?).

אילו דברים נחשבים כpenalty בניקוד?
כי הדבר היחידי שאני מצליחה לחשוב עליו כרגע זה לעבור את הזמן בקורה / קרקע... האם אלה באמת penalty? האם יש דברים נוספים?

זה מאוד מסתורי בעיניי!

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי יציאה מהמשטח כן נקודות עונשין

(שמופחתות בסוף מהציון הכולל, לא שזה משנה משהו מבחינת החישוב, אבל הן לא קשורות לציון ה-E ולא מופחתות ע"י שופטי הביצוע אלא ע"י השופט האחראי, והן גם מופיעות בנפרד) ולא הפחתה בציון הביצוע, זה מה שזכור לי מדבריו של ג'קי. הוא ציין שכשופט אחראי הוא נתן ניקוד עונשין למתעמל שהתמרח עם מריחת המגנזיום על המכשיר ולא התחיל את התרגיל בזמן (יש לו 30 שניות להתחיל, כמדומני).

קישור ל-Code of points באתר הרשמי של FIG:
http://www.fig-gymnastics.com/vsite...y/0,10853,5187-188050-205272-nav-list,00.html
אין לי מושג איפה זה מופיע שם...

cubano1

New member
לא בטוח אם אלה שני המונחים

אבל קיימים באמת שני סוגי הורדות
בתוקף תפקידו, לשופט בפאנל השופטים שמחשב את ציון ה E, ישנה האפשרות להחליט אם וכמה להוריד על אלמנט שלדעתו לא בוצע כמו שצריך. השופטים האלה רשאים להחליט אם להוריד על צעד בנחיתה עשירית, שלוש עשיריות או חמש עשיריות. עוד דוגמא - להוריד עשירית, שלוש או חמש על פיסוק לא מספיק בקפיצת שפגט.

לעומת זאת, ישנן הורדות שנקבעות על ידי שופטי הקו למשל, כמו יציאה משט המזרן. אלה הורדות שאין עליהן עוררין והסמכות עליהן היא לא בידיים של שופטי פאנל ה E.

אני מניח שאחד מאלה נקרא deduction, והאחר נקרא penalty - אבל אני לא בטוח אם אלה אכן המונחים בספר החוקים

נעממהה

New member
אלו המונחים שהראו בחישוב הציון בטלוויזיה

באולימפיאדה, כשהראו ציון של מתעמל/מתעמלת היו שלוש קטגוריות: difficulty, execution, penalty

כמו שהוסבר, ההבדל הוא בסוג השגיאה

הורדות (deductions) נשפטות ע"י צוות שיפוט הביצוע וכוללות שגיאות טכניות, שגיאות אסתטיות, ושגיאות ארטיסטיות.
ענישה penalty כוללת הורדות כלליות יותר, ביניהן יש יציאה מהקו וסיום התרגיל לא עם המוסיקה, והורדות נוספות כמו אלו שהסבירו כאן (התארגנות למכשיר וכו'). דוגמאות להורדות ענישה נוספות: בגד קבוצתי לא אחיד, לבוש לא תקני, תחבושות אלסטיות צבעוניות, ציפורניים ארוכות, זמן נפילה ארוך מידיי, זמן חימום ארוך מידיי, אין/נפל מספר מתעמלת מהבגד, המתעמלת לא הצדיעה לשופטות בתחילת התרגיל ובסיומו, התנהגות לא ספורטיבית, שימוש לא סביר במגנזיום או התזתו, שהייה בפוזת פתיחה ללא התחלת התרגיל יותר מ-8 שניות ועוד ועוד חוקים מטופשים.
חוץ מההורדה של היציאה מהקווים, שאר הורדות הענישה לא שכיחות ולא חשובות.

למעלה