תהיה מפורום אחר

hag70

New member
תהיה מפורום אחר

אתם רואים את עצמכם עוזרים לילדים שלכם כשיהיו מבוגרים? ואני מדבר מעבר לגיל הצבא ושנה שנתיים לפני האוניברסיטה. בעיני יש העזרה היא מאד ברוכה, כל עוד זה בגבולות של האפשרי לעוזרים (כלומר זמן, כסף ושאר דברים שאפשר לעזור בהם לפי מה שיש להורים ולא "השתלטות" על החיים שלהם) ובלי "סירוס" של הילדים. מה דעתכם?

schlomitsmile

Member
מנהל
זה בדיוק העניין ../images/Emo13.gif למצוא את קו הזהב הזה, את האיזון בין מה שמתאים לשני ה"צדדים", כך שזה לא יעיק על אף אחד. הנקודה היא, שהגבולות לא מסומנים... אין הגדרה ברורה מראש מה מסרס ומה לא, מה בגדר מאמץ סביר להורים ומה תובעני מדיי. המפתח בעיניי, כמו בדברים אחרים, הוא ערוצי תקשורת פתוחים ונינוחים, כך שאפשר יהיה לבדוק איפה נמצא אותו קו זהב חמקמק, שאף משתנה במהלך החיים ../images/Emo13.gif

ferdinand

New member
מקווה מאוד!

מקווה מאוד, שבבוא הזמן, שגם העגל ירצה (להמשיך) לינוק, ושגם ה-"פרה" תהיה מניבה, ושיהיה לה (לנו) הכוח והחשק להעניק! וכן - בכל התחומים האפשריים - כסף, אוכל, בישולים, בייביסיטר.... אני חושב שדרך האמצעים ה-"טכניים", היומיומיים האלו, נוצר הקשר האמיתי.

tudu

New member
מקווה ליישם את המודל של ההורים שלי..

עזרו לי כלכלית בלימודים (לשלם על הלימודים לפחות בהתחלה) אמא שלי התעקשה, לשלם על הקורסים. באוטו השתתפנו כמו בתקופת הצבא, על פי הצורך, כמובן שאני משתתף בדלק קבוע. והמסר העיקרי היה, "אנחנו כאן אם אתה צריך משהו". אני ממעט לבקש, כי מסתדר עם מה שיש (גם כשאין..) אבל הידיעה שכשצריך יש על מי לסמוך, נתנה ביטחון. כשנהינו משפחה, אמא שלי מקפידה להעביר אוכל מבושל (פעם בשבועיים) אני לא מבקש, ונראה שהיא אוהבת לסייע לאשתי. אנו לא משתמשים בהם כבייביסיטר (יש להם חיים !) אבל כאשר נתקעים עם הגב לקיר ! לא מתביישים לבקש עזרה.

MNdad

New member
עוזרים לילדים

זוהי שאלה מעניינת שכן לדעתי כל דור הוא שונה הן ברמת החיים ובוודאי בתוחלת החיים. הורי עוזרים לנו מאוד, פחות כלכלית אך בוודאי בבישול ועזרה עם הילדים. סבא וסבתא שלי נפטרו כשהייתי קטן כך שלמעשה להורי לא היה כל עזרה בגידולנו...ואני, יתכן כשילדי יהיו הורים, אני אצטרךף לעזור להורי ואני מקווה שאצליח למצוא את האיזון.

אמנם עדיין לא אבא

אבל אם אוכל לעזור לילדיי - למה לא? אם זה בכסף - למרות שאשתדל לחנך אותם לעבוד ולפרנס את עצמם, בתקופות קשות אעזור להם אם אוכל אם זה באוכל, בייביסיטר, נקיון וכו' - בכיף. נראה לי שבמקום אמא, אני זה שיוציא אותם עם פלסטיקים מלאים אוכל
ובו זמנית, אצטרך גם ללמד את עצמי להגיד לא כשאין או כשארגיש שמנצלים יותר מדי את העזרה שלי.

hag70

New member
או להבין שגם אתה מאד רוצה לעזור

וזה לא מתאים להם, לא צריך להעלב

Master Stav

New member
אני בעד ....

ככל שאוכל אתן וללא תנאים .... לשימחתי הצלחתי לשיםפ לכל ילד מעט "גלט" בצד .... כך שלפחות ללימודים שלהם לא תהייה לי בעיית מימון בארץ ו/או בחו"ל אחר כך ...ניראה כמו שאמרתי ככל שאוכל אתן וללא תנאים ..

למעלה