תהיה שיכולה להיות מעניינתת

The anomaly

New member
תהיה שיכולה להיות מעניינתת

(ויכולה גם לא
) שאלה שעלתה במוח ידידה שלי ועניינה גם אותי... מה כיף לאנשים כשהם מרגישים את האדרנלין זורם בדמם? זתומרת, לי זה כיף, אבל זה מוזר שזה בגלל שזה... "מרגש" כי זה הסבר דיי דיפשי, לדעתי... אז... דעתכם? (יום טוב!
)

Gilliana

New member
זאת תגובה כימית של המח

בדיוק כמו תגובה לאלכוהול או לסמים. אדרנלין לא "זורם בגוף" - אדרנלין מופרש מבלוטת האדרנל בכמויות גבוהות וגורם לתחושת הסנסציה במח, כאמור - בדומה להשפעה שיש לאלכוהול, רק עם מאפיינים שונים.

Gevakumon

New member
מה שנראה לי

אדרנלין לא גורם לתחושה של הנאה באופן כללי, לפחות לא זאת המטרה שלו. ההורמון מופרש בשני מצבים, או תוך כדי פעילות גופנית או במצב של בהלה או סכנה, ותפקידו להגביר את קצב הפעימות של הלב, להכניס את הגוף למצב של דריכות ועירנות ולהגביר את זרימת הדם לשרירים - אלו פעולות שהיו יכולות לעזור להחלץ ממצב קריטי... התחושה של ההנאה כנראה תלויה בעובדה שכשאנחנו מכניסים את עצמנו למצב מרגש בכוונה אנחנו גם מודעים לעובדה שלא נשקפת לנו סכנה ממשית. לדוגמא רכבת הרים, ככה אנחנו נהנים מהקפיצה באנרגיה ובעירנות ולא באמת חוששים לחיינו. תאר לעצמך פיל שהחליט לרמוס אותך ואתה בורח, אני בטוח שרמות האדרנלין בגופך ירקיעו שחקים, אבל אני בספק אם תהנה מהחוויה

Gilliana

New member
ישנם עוד מצבים שבהם מופרש אדרנלין

למשל: כאשר רמת הסוכר בגוף יורדת באופן קריטי (היפוגליקמיה, וזו אינה מחלה), במצבים של אלרגיה חריפה לרבות הלם אנפילקטי, הפרעות הורמונליות שונות, התקפי פאניקה ועוד. בכל המצבים הללו התחושה היא מאד לא נעימה בלשון המעטה.

Gevakumon

New member
כן, אבל מה שאני אומר

שההנאה המופקת ממנו היא לא השפעה ישירה שלו (או עקיפה) אלא העובדה שאנו יודעים שהסכנה שאנו חשופים אליה לא ממשית.

Gilliana

New member
אבל גם זה לא תמיד נכון...

בהתקפי חרדה למשל - הרי אין שום סכנה ממשית אבל התחושה היא בכל זאת איומה ולא נהנים ממנה בכלל, אז איפה בעצם ההבדל?

Gevakumon

New member
לא טענתי שזה תמיד נכון

הוא דיבר על מקרה ספציפי... שבו הריגוש, האנדרנלין גורם לו הנאה - ואני חושב שזו הסיבה, שהוא מקבל את הבום הפיזי של עליית דופק עליה בעירנות ומיקוד תו"כ ידיעה שאין לו שום סכנה.

Gilliana

New member
המממ... זה לא בדיוק זה

לדעתי לפחות - זו השפעה על מוקדים מסויימים במח, בדומה לאלכוהול שגורם למצב רוח טוב (בכמויות מסוימות כמובן).

shikma r

New member
לאו דווקא לא נשקפת סכנה אמיתית

אחי נוסע כמו מטורף בכביש. חושב שבגלל שהוא לא גר בארץ יכול לעשות פה מה שהוא רוצה כשהוא מבקר. הוא טס, עוקף מכוניות בשיא המהירות,מראה לי כיצד פונים בתשעים מעלות (הרמת הנדברקס והכל) והכל כאשר הוא יודע,ובמיוחד אני שעל רגע הוא עלול להיכנס באיזה רכב שיחליט שלא בראש שלא לדרוס חתולה וידפוק ברקס. הסכנה הייתה ברורה, היו לי רגעים של פחד, אבל פחד עם חיוך. בוא נגיד, שכשירדתי מהאוטו היה לי אנרנלין מטורף ולא הפסקתי לחייך (כי זה היה טוב),אבל אני לאחושבת שהסכנה לא הייתה ממשית בשבילי. הסכנות היו לי ברורות,וזה היה סוג של פחד שצוחקים ממנו,ואיכשהו נהנים ממנו, אבל למרות שהסכנה הייתה ממשית, זה עשה לי טוב בסופו של דבר. ואם אתם אומרים שאנדרנלין לפעמים גם עושה לא טוב (דבר שלא ידעתי), אז זה באמת מוזר למה לפעמים זה טוב לנו ולפעמים זה לא.

shikma r

New member
תיקונים ../images/Emo4.gif

שעל=שכל רגע * שלא בראש שלא= שלא בראש שלו מותר לי, אני עייפה ואני מתחת לגיל שמונה עשרה.

AnnabeI Lee

New member
אני אישית לא אוהבת את זה ../images/Emo4.gif

דרך אגב אתם יודעים מה גורם להייפר כששותים קפה? אה וברוך השב!

Gilliana

New member
לצערי אני יודעת

וזו הסיבה שגם נאסר עלי לשתות קפה...
לקפאין יש הרבה השפעות על הגוף כך מסתבר וכאשר החומר הזה מצטבר בגוף - הוא גורם לכל מיני תופעות מאד לא סימפטיות בלשון המעטה ואפילו מסוכנות.

Gevakumon

New member
בנוסף, עוד משהו לבאס את שותי הקפה

הקפה פועל על קולטנים שונים במוח וגורם לעירנות, כמו בכל סם הגוף מפתח עמידות לחומר - כך שעם הזמן הגוף צריך יותר קפאין כדי לקבל את אותו boost של עירנות, ובנוסף במצב טבעי, בו הוא לא מקבל קפאין, הוא יהיה יותר עייף מהרגיל...
ככה שהקפה עם הזמן גם גורם לעייפות כל עוד לא צורכים אותו.

Gilliana

New member
בהחלט נכון

ולכן גם צריכת הקפה הולכת וגדלה עם הזמן - מה שגורם בסופו של דבר בהרבה מקרים להרעלת קפאין.

shikma r

New member
באמת?!?!?

אולי בגלל זה אני עייפה כל הזמן! הייתי מכורה לקפה, שותה מלא ביום והפסקתי לפני כמה חודשים. במקום התחלתי לשתות תה ירוק (למרות שגם בתה יש קפאין) או חליטות צמחים והכל, ואני פשוט עיפה כל הזמן וכתוצאה מכך גם עצלנית ברמות מייאשות. אז מה עושים בשביל להתגבר על העייפות הזאת, אם לא כוס נס?! אגב,הקטע הכי מצחיק(והזוי) שאם אני עייפה ושותה קפה שחור,יש לי סחרחורות קלות.

Gilliana

New member
תפסיקי גם תה ירוק

ועברי לתה צמחים נטול קפאין - זה מה שאני עשיתי, ותוך חודשיים המצב השתפר פלאים. אני מרשה לעצמי כוס נס קפה ביום וזה בסדר גמור, אבל לא יותר. ואם קפה שחור גורם לך לסחרחורות - על אחת כמה וכמה שרצוי שתפסיקי לצרוך קפאין.

shikma r

New member
הפסקתי,הפסקתי עם קופאין.

אני יותר שותה חליטות צמחים עכשיו (ככה זה כשיש לך אמא בריאותית) אבל עייפה מתמיד. לפני חצי שנה הייתי שותה אלפי כוסות נס ביום. טוב ולדיוק 5 לפחות ביום. אחת בבוקר, אחד אחרי אוכל בצהרים, עוד אחד אחה"צ, ועוד שניים בלילה עם חברים. אלא אם כן יוצאים ואז זה כבר בירה :) היום זה כבר הרבה הרבה חליטות צמחים מהגינה הפרטית (מושבניקים נו..) אבל העייפות לא נורמאלית. עכשיו אני לא מבינה איך יכלתי לשתות נס על הבוקר.. וככה גם המורה שלי.אחרי שהתעלפה היא שותה רק מים עם לימון

Gilliana

New member
אצלי זה גם היה כך בחודש הראשון...

כשהפסקתי לגמרי עם קפאין - עד שהבנתי שאסור להפסיק בבת אחת ושזה לא בריא כמעט באותה מידה כמו צריכה מופרזת ואז עברתי לספר נס קפה אחד ביום, בשעות הצהריים - זה החזיר לי את האיזון, ובעיקר העייפות המוקצנת נעלמה.

shikma r

New member
אנמיה.

וכבר אמרתי לך על זה ממזמן,דביל (אחח האהבה לקראת יום העצמאות)

למעלה