תהיה

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
תהיה

באחד השירשורים האחרים - אילי אמרה כי היו א-מיניים כי גילו שהם נהנים מסקס ושינו את ההגדרה שלהם. האמת זו שאלה ששאלתי את עצמי - להיות א-מיני אומר שאי אפשר להנות ממין? זאת אומרת - ארבה אנשים ציינו כאן שהם ניסו, בנסיבות כאלו ואחרות לקיים יחסי מין ולא נהנו מיזה. אבל זה לאו דווקא הינו אח. זאת אומרת - יש מיליון סיבות למה אדם א-מיני לא יהנה ממין כיוון שהוא א-מיני. זאת אומרת - הכל ברמה התאורתית - אבל הייתי יכולה לקבל את ההנחה כי החלק שלא קיים אצלנו שגורם לאנשים להימשך מינית הוא גם חלק מהאקט עצמו. אבל אם אדם מוצא בן זוג שהוא אוהב (מיני או לא מיני) והם מחליטים לנסות לקיים יחסי מין והוא נהנה מיזה - זה אומר שהוא לא א-מיני? אני לא חושבת כך. אבל כמובן - יכול להיות שאני טועה.

נטע523

New member
לא יודעת....

נראה לי דווקא אם בן אדם מקיים יחסי מין ונהנה מיזה עם בן זוג שהוא אוהב אז זה דיי אומר שהוא לא אסקסואלי.... ככה הנראה לי..

אממ לדעתי..

בהנחה שאסקסואליות זו נטייה מינית בלבד ולא אופי של בנאדם.. אז מי שנהנה מיחסי מין אפילו פעמים נדירות הוא לא אסקסואלי...

קורנטו7

New member
שלום לעולם

אני זקוק לצפיות שלכם בסרטונים זה מאוד חשוב לי מבטיח להכנס פעם בחודש ולא להציף תודה כל לחיצה שלכם מעלה לי חיוך על הפנים וכשאני מחייך אני הרבה יותר יפה

שאלה אלייך

אני לא בטוחה אם לכך התכוונת, תקני אותי אם אני טועה. מה שהבנתי ממך זה שבעצם עולה פה השאלה, האם הנאה מיחסי מין מקורה אך ורק במשיכה המינית? ז"א, מובן מאליו, מתיאורים של אחרים, שחלק נכבד מההנאה מצוי בעובדה שיש משיכה. אבל האם זה התנאי היחידי וההכרחי? יכול להיות שמישהו יהנה מיחסי מין מאדם שנוח לו איתו מספיק גם בלי באמת להימשך אליו? [וגם אם לא שאלת, אני מעלה את זה
]

p019

New member
ניסוח לא רע של השאלה

האמת שחשבתי שההנעה המינית היא משהו פיזיולוגי מעיקרו - ולא קשור למשיכה מינית. אחרת איך אנשים יחולים להגיע לסיפוק מיני ללא בן זוג. אבל אני כרגע מרגישה שאני מפתחת דיון על קלינונגים. האמת - אני יודעת על קלינונגים ארבה יותר מאשר על הנושא הזה.

אין לי מושג מה זה ../images/Emo3.gif

העניין הוא שהסיפוק המיני הוא פיזיולוגי. אבל האם היכולת או הצורך לסיפוק מיני הם הדבר היחידי שמביא אנשים לשכב זה עם זו? כי בהנחה זו, לא צריכה להיות בכלל משיכה. אבל זה לא הגיוני, כי אני משוכנעת שלאנשים עם משיכה מינית יהיה קל פי מיליון לשכב עם מישהו מאשר מישהי כמוני, כי עובדה שאני לא מבינה אותם והם לא מבינים אותי בעניין >< וחוסר ההבנה הרי נובע מההבדל המהותי שאני לא נמשכת לאנשים. העניין הוא כזה: אם באמת מדובר רק בעניין פיזי ומשיכה מינית היא לא הכי הכרחית כשנוגע ליחסי מין, רק רצויה - אז למה לכל כך הרבה אסקסולים יש בעיה עם מגע? אני פשוט זוכרת את עצמי בתקופה המאוד קצרה שהייתי עם האקס שלי. היינו צעירים, אז כמובן שלא קרה שום דבר מעבר לנשיקות. אבל אפילו בשלב הזה אני זוכרת את עצמי חושבת שאני לא נהנית, אבל אני עושה את זה בשבילו, נו מילא. [עד היום מצחיק אותי איך האווירה הרומנטית-קיטשית הצליחה לחפות כל כך טוב על המחסור במשיכה. המחשבות של למה-אני-עושה-את-זה עברו לי בראש, אבל נדחקו לאחור לעומת המחשבה שטוב לי. אח, הלוואי שכל הקשר הזה יכול היה להישאר ברמת החיבוקים-התכרבלויות. ~לא-קשור~] בקיצור, העובדה היתה שלא הרגשתי שום דבר, אפילו מעט נרתעתי ממנו [וכמובן ששכנעתי את עצמי באלף שכנועים פסיכולוגים שזה לא באמת קורה ומה פתאום שאני ארתע ממנו]. עכשיו, זה לא הגיוני שבאמת ניתן לשכב עם בן-אדם בלי לחוש אליו משיכה מינית ועדיין ליהנות, אם אפילו בשלב של נשיקות קיימת [לפחות אצלי] רתיעה כלשהי. זה לא הגיוני. בטוח בשביל להגיע לרמת הפתיחות והאינטימיות הזו חייבת להיות משיכה מינית, זה פשוט לא מסתדר אחרת. קצת קשה לי להסביר את עצמי, אבל אני מקווה שהבנת. זה מסובך ><

avi1283

New member
בעיקרון

את צודקת וזה לא בהכרח. אבל בפועל נראה לי שכמעט כל העניין במין הוא המשיכה המינית, ואם זה לא קיים אז כל הסקס הוא חסר טעם ואם מישהו לא בעניין אז שני בני הזוג לא יהנו. כך שלא נראה לי שבאמת יש א-מיני שנהנה מסקס.

queen helen

New member
אבל אם קיימת משיכה

שאינה על בסיס מיני? ז"א שנמצאים עם מישהו שמרגישים איתו נח מספיק, ונהנים מבחינה פיזית. מצד שני - לא מתייחסים לאדם שאיתו, כאל אובייקט מיני. לדעתי זה אפשרי.

אבל...

המשפט "אם קיימת משיכה שאינה על בסיס מיני" מפריע לי. כן, קיימת. למשל - משיכה רומנטית. אבל מה אם אנשים יכולים ליהנות מקיום יחסי מין מבלי משיכה מינית? זה יכול לקרות? אני חושבת שבאופן לחלוטין תיאורטי זה אפשרי, כי נכון - ניתן להגיע לסיפוק מיני גם בלי בן זוג. ההנאה המינית, וודאי מקורה לא במשיכה [לפחות לא ~רק~ במשיכה]. אבל, אני תוהה אם בכלל כל הדרך הזו אפשרית לא-מיניים עם מישהו שהם מרגישים איתו מספיק בנוח או שהקרבה הפיסית הכל כך אינטימית וחודרנית חייבת במשיכה מינית כדי להתקיים. לי אישית קשה להבין משהו כזה, אבל חברות שלי כל הזמן אומרות לי שאם הייתי מינית הייתי חושבת אחרת. אז שם זה מצוי? ז"א, המשיכה היא שהופכת משהו כל כך חודרני לרצוי ונחשק? אינטימיות פיסית כל כך רבה יכולה להתקיים רק בנסיבות של משיכה, שגוברת על המכשולים שהייתי יכולה להאמין שמצויים יותר בבני אדם? [נו, חרדים לפרטיותם וכו'. קשה לאנשים להיפתח סתם לאנשים זרים, אבל בסיטואציות מיניות הם לפעמים עושים את זה, באופן אבסורדי לגמרי. אז זה רק בגלל משיכה? האינטימיות הזו תתקיים רק בתנאים של משיכה מספיק חזקה?]

avi1283

New member
אם קיימת משיכה

שלא על בסיס מיני, אז מרגישים עם הבן זוג נוח ורוצים אולי להתחבק ולהתנשק, אבל עדיין לא נראה לי שרוצים לקיים יחסי מין שבעצם באים לספק את היצר המיני, אם אין לך את החשק ליחסי מיין אז זה עדיין יהיה חסר טעם גם אם תהיה לך משיכה גדולה לבן זוג, ככה אני רואה את זה.

אבל...

[אני מרגישה מה-זה מעצבנת כשאני מתחילה הודעות עם המילה הזו, אבל משגע אותי שמניחים הנחות שמבוססות על דברים לא מדוייקים.] יש הבדל בין חשק מיני למשיכה מינית. יחסי מין באים כדי לספק את היצר המיני, לא את המשיכה. ...למה בעצם צריך משיכה? המשיכה היא שמביאה אותך למצב בו אתה יכול לספק את היצר שנפרד ממנה? אני לא מבינה למה צריך אותה, בחיי

p019

New member
מסכימה עם ה../images/Emo122.gifואולי גם ../images/Emo153.gif

נטע523

New member
לא נכון כלכך..

משיכה ויצר קשורים אחד לשני.. עובדה שאמיניים לא יכולים להנות מסקס,כי אין אצלם את גורם המשיכה אי אפשר להפריד את זה ולהפוך את זה למשו כלכך פיסי וקר אני מקווה שאני מובנת אני לא יודעת לנסח ממש:)

גם זה לא נכון כל כך -

עובדה שיש א-מיניים שנהנים מסיפוק עצמי. אמנם הסיטואציה היא לא יחסי מין מלאים עם עוד אדם, אבל היצר קיים אצל חלק אם לא כולם. לחלק יש יצר אבל עדיין אין משיכה. אני פשוט חושבת שאיפשהו במשוואה הזו הלכתי לאיבוד, עם המהות של הדברים. עם למה באמת צריך משיכה אם כבר יש יצר ואהבה ומשיכה רומנטית. זה פשוט לא מסתדר לי בראש, כאילו יש שם איזה פרט לא סגור שבטח מיניים יצחקו עליי על זה שאני לא עולה עליו, גם אם הם לא יכולים להגדיר את זה בעצמם.

למעלה