תהיה

• פותח הנושא BMWE
  • פורסם בתאריך

BMWE

New member
תהיה

זומנתי למילואים בשבוע שעבר ל 5 ימים (לפי צו): מראשון עד חמישי. ביום רביעי בערב הוחלט לשחרר אותנו.
אלו היו המילואים הראשונים שלי (שלא חד יומי). כאשר שאלתי מה יהיה באישור - קיבלתי תשובה "לא לדאוג" ממישהו שעושה מילואים קצת יותר ממני. אי לכך גם לא הלכתי לעבודה ביום חמישי.
היום קיבלתי אישור מילואים לפיו הייתי בשירות במשך 4 ימים.

מה לעשות?

אושי231

New member
קודם כל- האם חתמת לפני הגיוס על טופס

445 שהוא טופס המאשר קיצור ופיצול של השמ"פ? אם חתמת על טופס כזה שבו אתה מאשר שיקצרו לך את השמ"פ לפי החלטת היחידה- אז אין לך מה לעשות.
אם לא חתמת על כזה טופס- היחידה מחוייבת לתת לך את יום חמישי.
אני מניחה שדבר מהסוג הזה יכול להיפתר ברמת המפקדים. פנה למפקד שלךף תעדכן אותו שאתה צריך את יום חמישי ובקש ממנו שינחה את קצינת הקישור להזין את יום חמישי.
אם זה לא עובד (ובהנחה שלא חתמת על טופס 445) פנה לנקח"ל.

בהצלחה!

BMWE

New member
הטופס היחידי שחתמתי עליו זה הטופס כאשר הגעתי

למילואים.

הבעייה עם המפקד הסדיר (השירות שלי הוא ביחידה סדירה) - הוא לא יהיה בשבועיים הקרובים
יש טעם לדבר עם המפקד במילואים?

אפשרי בבקשה קישור לפקודה שמדברת על הטופס הנ"ל?

דימה18

New member
לא הבנתי מה הבעיה?

קיבלת את ה 3010 ואתה שואל מה לעשות איתו? אם כן אז תביא אותו לבוס שלך במידה ואתה שכיר. במידה ולא גש לביטוח לאומי עם הטופס.
בקשר ל"לא לדאוג" - תמיד לדאוג ותמיד לשגע, זה מה שאני למדתי מנסיוני המועט. אל תסמוך על אף אחד

אושי231

New member
הבעיה ששיחררו אותו ביום רביעי

במקום ביום חמישי, ללא הסכמתו או חתימתו על טופס 445 (טופס קיצור המילואים ביוזמת היחידה), ולא שילמו לו את הימ"מ על יום חמישי- מה שאסור לעשות.

guya72

New member
לפי הבנתי

צה"ל רשאי לשחרר אותך יותר מוקדם, מבלי לשלם לך עבור שאר הימים.

זה בהתאם לפקודת מטכ"ל :
31.0828 שחרור חיילי מילואים משירות מילואים

שחרור חיילים לפני המועד שנקבע בצו הקריאה
----------------------------
4. יש לשחרר לאלתר חיילי מילואים, שאין בהם צורך, אף שזומנו לתקופה ארוכה יותר, או אם הדבר הוא בניגוד לתכניות התעסוקה, האימונים או להקצאת הימ"ם.

http://dover.idf.il/IDF/pkuda/310828.doc

למעלה