תהיוטת בענינים קטנים

איריסג

New member
תהיוטת בענינים קטנים

ואולי אפילו דבילים... אבל פתאום מצאתי שזה מטריד אותי. יש כל מיני פיצ'יפקס קטנים בבית שלכאורה הם לא מספיקר חשובים כדי לתת להם מחשבה בעת התיכנון. אבל אני מצאתי שזה מטריד אותי. למשל: אנחנו מנויים של חברת "מי עדן". יש לנו מתקן בבית, ואנחנו מקבלים פעם בחודש אספקת מים בכדים. עד כאן אין שום דבר יוצא דופן. כיום, אין בעיה למוביל של המים להכנס אלינו לחצר - זו חצר פתוחה (אין שער, יש רק שביל מכוניות שאינו סגור גם הוא. הוא מביא את המיים ושם אותם במתקן שלהם מאחורי המחזן (יש מין מתקן מתכת שהם נותנים) - ואת הכדים הריקים אנחנו משאירים לו שם. בתוך הבית, המתקן נמצא ממש ליד פינת האוכל, יש לו מקום בין שתי שידות וזה נהדר, כי זה מאד קרוב גם למטבח (אני מבשלת במים מינרלים. לא יכולה לסבול את הטעם של המים אצלנו, לא בקפה ולא בבישול). עכשיו אנחנו מתכננים בית חדש. אז נניח שאת מתקן המים עצמו - אני אשים בין פינת המשפחה למטבח. אז אני אוותר על 30 ס"מ מארון המטבח הגבוה. נו, אפשר לחיות עם זה (אם למישהו יש רעיון יותר טוב, אני אשמח). אבל מה בעניין האספקה של הכדים? את הבית החדש אנחנו מתכננים ככה שתהיה סביבו גדר, עם שער חשמלי ושער חשמלי (תריס גלילה) לחניה. עכשיו נשאלת השאלה: איך לכל הרוחות יכניסו לי את הכדים של המים? אני לא רוצה להשאיר אותם ברחוב עד שאני מגיעה הביתה. אז מה עושים? מחכים פעם בחודש לאיש של המים? זה נראה לי מטומטם. מה דעתכם?

ענתש

New member
מה דעתך על פתח בגדר עם שער ?

לעשות אותו כמו המחבוא של הפח. לעשות מין נישה כזו שיש לה דלת נמוכה משני הצדדים - מהצד הפנימי של החצר ומהצד החיצוני. האיש של המים שם מהצד החיצוני, סוגר והולך. את באה הביתה, פותחת את הצד הפנימי ולוקחת.

אם פי 3

New member
מה עם לעבור למכשיר

עם טיהור מים, דוגמת תמי 4 (יש גם אחרים, זה פשוט מוכר)? ככה לא תצטרכי בכלל להתעסק עם זה, רק להחליף פילטר פעם בחצי שנה בערך.

איריסג

New member
אם הייתי מחפשת זול

הייתי נשארת עם הבקבוקים. אין לי בעיה עם העלות של המתקן. אני משלמת הרבה כסף, אני יודעת, אבל על נוחות משלמים. זו גם הסיבה שלא לקחנו מתקן קטן שיושב על השייש - כי אין לו חימום וקירור מים. בחימום אנחנו לא משתמשים אבל בקירור משתמשים ועוד איך. ובהתחשב בעובדה שמאז שיש לנו את המי עדן בבית אנחנו שותים רק מים (אני קונה מוגזים רק כשיש לי אורחים באירוח גדול כמו מסיבה או על האש) - וגילינו שכשהמים קרים אנחנו גם שותים הרבה יותר - כך שיש בזה יתרונות ששוים בעיני את הכסף. תמי 4 יש להורים שלי. אני לא מתה על זה, המי עדן יותר טעימים לי, וזה חתיכת מפלצת שיושבת לי על השייש. הרעיון של ענת לעשות את זה כמו הדלת של הפילרים ופח האשפה דווקא נשמע רעיון לא רע. הבעיה היחידה היא שזה יאלץ אותי לסחוב את הכדים (ששוקלים כ 20 קילו כל אחד) מהגדר הביתה. אבל זה חצי צרה.

iditha

New member
המתקן הקטן שלי הוא עם קירור וחימום

יש מתקנים קטנים על השיש שיש להם בדיוק אותה פונקציונליות כמו לגדולים רק שזה יותר קטן. שווה לבדוק.

בני אדם הם לא גמלים, אין שום צורך

לשתות אם אין צורך בכך , מי שאוכל נכון, בתנאים רגילים ( לא בחום ולא בספורט ) לא צריך לשתות כלל . היות ורוב מכריע של האנשים לא אוכלים נכון, אז צריך לשתות וגם אז לא כמויות אדירות . בקבוקים זה הכי נוח . ממילא עושים קניות אז מוסיפים לעגלה ארגז מים , היות ויש גם מזווה אז בכלל אין בעיה .

איריסג

New member
היינו די הרבה זמן בסרט של הבקבוקים

והחלטנו ששווה לנו את הכסף לעבור למתקן. כמויות המים שאנחנו צורכים הן די גדולות. אין לי כוח להתחיל לסחוב ארגזים, וגם לא לאיש שלי. אנחנו גומרים 4 כדים של 20 ליטר בממוצע בחודש. זה המון ארגזי מים לאחסן בבית. צריכת המים שלנו נובעת בין השאר מהעובדה שלמשל ביציאה לרכיבות ארוכות אנחנו לוקחים עלינו תיק עם מנשא מים, שמכיל 3 ליטר. וכאלה יש לנו לפחות פעם בחודש, ולרכיבות קצרות יותר אנחנו ממלאים רק חלק מהמינשא, אבל יש כאלה רכיבות בתקופות מסויימות לפחות פעם בשבוע. וכאמור - כשהמים קרים וזמינים ליד היד, ולא צריך למלא את המקרר בבקבוקים - מצאנו שאנחנו שותים המון. וזה מעולה בעיני. אני לא ממש יודעת על איזה מחקרים אתה נסמך כשאתה אומר שלא צריך לשתות בכלל. המידע הרפואי והביולוגי שאני מכירה אומר ההפך.

../images/Emo6.gif את סוחבת 3 ליטר מים ?

גיסי משלם הרבה כסף בשביל להוריד 200 גרם ממשקל האופניים שלו , אמרתי לו תורדי 2 קילו מהמשקל שלך זה יעלה הרבה פחות ויהיה יותר יעיל , הוא מהמשוגעים שרוכבים עם הנרי אוחיון רוכב בן 70 שהיה אלוף הארץ בזמנו . "לא צריך לשתות בתנאים רגילים " זה לא כולל את רוב האנשים כי הם לא אוכלים נכון רק מי שאוכל נכון יכול לא לשתות , - בתנאי חום וספורט חייבים לשתות , גם אז הכמות צריכה להיות חצי ליטר בחצי שעה כי הגוף לא מסוגל להשתמש בכמות יותר גדולה . דווקא ברכיבות ארוכות צריך לשתות מיץ ולא מים, חייבים גם תוספת אנרגיה .

איריסג

New member
אני מעדיפה לשתות מים

וכן, אני שותה 3 ליטר שאותם אני סוחבת ב"קאמל בק" שלי. היו כבר רכיבות שגם השלושה ליטר האלה נגמרו . מחרתיים למשל ברור לי שהשלושה ליטר לא יספיקו לי כדי לסובב את הכינרת כולה... אני לא אוהבת את כל המשקאות האיזוטונים והמיצים - מעדיפה לשתות מים, ולקחת איתי חטיפי אנרגיה וסנדויץ' של טחינה עם דבש, ולאכול אותם במהלך הרכיבה. גם אני שילמתי הרבה כסף כדי להוריד שני קילו מהאופניים. חשבתי שזה שטויות, אבל תאמין או לא - זה עושה הבדל אדיר וזה לא קשור למשקל הגוף.

למרות שגיסי עושה רכיבה של 120 ק"מ

בכל פעם ( אשקלון בית שמש וחזרה ) יש לו עדיין כרס קטנה , כי הוא אוכל תמרים תאנים וכו' י ש לו יותר מ 2 קילו בכרס הקטנה הזו . הוא אגב מכנופן מצויין - יש לו חנות באשקלון .

איריסג

New member
האיש שלי סיים לפני שבוע וחצי

את מסע רוכב ישראל - ממטולה לאילת , כמעט 600 ק"מ - בשלושה ימים. עשו איתו את המסע הזה גם אנשים עם הרבה יותר מכרס קטנה... זה לא ממש קשור, מסתבר. מכנופן באשקלון זה לא כל כך עוזר לי... אנחנו כרגע במרכז, ובכל מקרה יש לנו מכנופן קבוע בנתניה, שקרוב לעבודה של האיש ולביתנו העתידי... אבל תודה בכל אופן.

iditha

New member
תעברי למתקן מים קטן

גם אני לא מסוגלת לשתות מים מהברז ויש לנו מתקן קטן של מי עדן שעומד על השיש.זה ממש מצויין. אפשר אפילו להגיע אליו בהושטת יד משולחן האוכל ואז למזוג עוד מים תוך כדי הארוחה. צריך לתכנן מראש מקום לשים אותו על השיש, מקום שאין מעליו ארונות עליונים. בעיני זה יותר נוח מאשר המתקן הגדול כי לא צריך להתכופף כדי למזוג מים, וגם כי זה תופס פחות מקום (למרות שזה תופס שיש). לגבי החלפת הכדים, אין לי רעיון יותר טוב בשבילך. אנחנו גרים היום בבית משותף, אבל תודה שהעלית את זה, אני אנסה לשים לב לעניין בתכנון שלנו. אם תמצאי פתרון תעדכני.

ליcות

New member
גם אני חשבתי על הבעיה הזו

רק שאצלי הבעיה היא לא איך להיכנס לבית, אלא איפה לשים את המתקן. בסוף הגעתי למסקנה שהכי טוב זה או לשים מערכת של טיהור המים דרך הברז (וכשיהיה לנו מקרר SBS עם בר מים אז הם גם יהיו קרים וטעימים כמו מינרלים), או לחילופין לשים מערכת כמו של תמי 4 בלי כדי מים. אגב, בסוף הסתדר לי עם התמונות וזה נראה טוב! תודה
.

בינא

Member
האם תצטרכי מים מינרליים בבית החדש?

אולי המבנה ממוקם במקום בו המים טובים, טעימים ואף בריאים יותר לשתיה? יש עדיין הרבה מקומות במדינת ישראל שהמים הטובים ביותר מגיעים מהברז!

איריסג

New member
אנחנו בונים באבן יהודה

בדיוק מאחורי הבית של ההורים של בעלי - שאצלם יש תמי 4 ישן (כזה ברז ליד הכיור) והם בכלל חיים על דיאט ספרייט, כך שאת מי הברז שם אני מכירה היטב. הגודל של המתקן הוא ממש לא בעייתי (מה גם שבזמנו עוד לקחנו מתקן מעוצב ששילמנו עליו יותר כסף כמו שני טמבלים). חבל לי על המקום על השייש, כי אין לי כל כל הרבה משטחי שייש פנויים, ואני צריכה גם מקום למכונת קפה, לקומקום, ולמחשב... הבעיה היא רק איך לדאוג שאספקת הכדים תהיה נוחה. הבאג היחידי שאני חושבת עליו ברעיון של ענת (יצאתי להסתכל על המתקן שהם משאירים לנו בו את הכדים) היא שהמתקן הזה סגור מצידו האחד, עם מין "מעקב" שיעצור את הכד לא להחליק לצד השני - כך שכדי להעביר את הכדים הביתה אני ממש אצטרך לצאת החוצה לצד של המחלק ולהביא אותם הביתה בעצמי. אבל אולי נעשה כזה פתח שאפשר יהיה פשוט להניח את הכדים בלי מתקן.

fireman

New member
תבני בבאר שבע

המים של מי עדן גועל נפש לעומת המים שלנו

iditha

New member
אוי ואבוי המים של באר שבע

גרתי 4 שנים בב"ש ורק בגלל זה אני עכשיו "מכורה" למים מינרליים. לפני זה הייתי שותה מים מהברז, אבל כשהגעתי לב"ש הבנתי שאם אני לא אקנה מים מינרליים אני אתייבש (כי לא הייתי מסוגלת לשתות מי ברז).

fireman

New member
בטח גרת בדירת שיכון

ששכרת כסטודנטית, סביר להניח בית בגיל 40 עם צנרת מתכת בגיל 60.

למעלה