תהיות.. אשמח לשמוע מנסיונכם

holy1987

New member
תהיות.. אשמח לשמוע מנסיונכם

פתאום זה הכה בי, הפרידה היא לטובה.. אף פעם לא כיף להיפרד.. אבל אז התחלתי לחוות ולהכיר את עצמי... לולא הקשר לא הייתי מגיעה למקום הזה.. אולי כן, עם מישהו אחר.. אבל אתה כנראה היית צריך להיכנס לחיי בגילאים האלו, אהבה ראשונה, חזקה , עוצמתית...כמה אהבנו? איך אפשר לחוות רגשות בעוצמה כזאת? כמה כוח יש לאהבה? אני מתגעגעת אלייך, מאוד... לנוכחות שלך בחיי..כיף להיזכר, ואני זוכרת אותנו כמשהו מאוד חיובי.. לפעמים כיף להתרפק על העבר.. תמיד זה נראה אידאלי כאילו אז לא היו בעיות ומשברים.. היו אחרים.. לא פחות קשים בהכרח! אחרי הקשר, קיבלתי פרופורציות. לא הייתה לי ילדות רגילה ולכן, תמיד אמרת- שאני בוגרת לגילי. הופתעת והתפלאת מכך. רציתי לפרוק, אבל גם לשאול אתכם...חברי הפורום היקרים.. איך ייתכן שכשאני חושבת עליו אני עדיין מרגישה שאני אוהבת אותו? ברור שאין מה להשוות לעוצמות כשהיינו בזוגיות.. אבל עדיין.. ככל שעובר הזמן הרגש מתכהה.. איך יכול להיות שצרובה לי במוח ההרגשה שהייתה כשישנו יחד, והתחבקנו כל הלילה, והרגשתי אהבה הדדית וחום אינסופי.. איך ייתכן שאני זוכרת את זה לא רק כזיכרון אלא ממש יכןלה להרגיש את זה כרגש חי ופועם.. האם אפשר להתאהב שוב? הסטטיסטיקות מראות שכן.. שאנשים פותחים פרק ב.. שיש הרבה אקסים לי פשוט יש אחד.. לכל אחד יש תחליף.. לא אותו דבר אבל אולי טוב יותר ומתאים לי יותר. כמה מילים שלעולם לא יגיעו אלייך: אני מתגעגעת אלייך כל כך..לא שלא שחררתי.. רוב הימים לא חושבת עלייך./ אבל מה לעשות שחברות שואלות על קשרים בעבר כדי להשוות לקשרים שלהן, ומה לעשות שיוצא לי להתקל בך כי אנחנו באותה עיר, לפחות אחת לכמה חודשים.. וזה קרה לפני שבוע אז אולי בגלל זה.. אולי לא אראה אותך לעולם יותר אין לדעת.. חברי הפורום, אתם חושבים שלכל דבר יש סיבה? שזה נועד כדי לחזק אותי? כל פעם כשרואה אותו זה קצת שובר אותי.. למה דברים קורים? האם לכל אחד יש מסלול חיים ? כל פעם כשקרה משהו שנראה לנו רע, אחכ ראינו שזה לטובה, כי כך זה הוביל איתנו להכיר מישהו שלולא זה לא היינו מכירים אחרים.. האם הכל מקרי? אתם מאמינים בקארמה? מה זו קארמה בדיוק? האם מה שאתה מקבל זה מה שאתה נותן? מכל אדם לומדים משהו, האם אתם מאמינים שאנשים נכנסים לא סתם? נכנסו כדי ללמד אותנו משהו? ומאמינים שאם הלכו סימן שהסתיים תפקידם בחיינו..? תודה לעוזרים.

A לוןA

New member
את שואלת כמה שאלות מעורבבות

אז אני אנסה לתת לך כמה תשובות מיושרות (לפי מה שהבנתי)
איך ייתכן שכשאני חושבת עליו אני עדיין מרגישה שאני אוהבת אותו? כי רגש הוא בד"כ לא מתג on/off שאפשר לכבות כשמתחשק, ולקח זמן לרגש לעבור, ולפעמים הוא גם לא עובר תמיד עד הסוף. כשמתבגרים מבינים שהמציאות היא לא סרט של גניפר אניסטון, ואהבה זה מאוד חשוב- אבל לפעמים זה לא מספיק.
איך ייתכן שאני זוכרת את זה לא רק כזיכרון אלא ממש יכןלה להרגיש את זה כרגש חי ופועם?
זיכרונות אינטימיים נחקקים לנו בראש/רגש בעוצמה רבה מאוד, וזה כולל את כל מה שהם כללו (או שאנחנו רוצים שהם יכללו) באותו רגע- חום, מגע, אינטימיות, מין- כל מה שעושה אותם כל כך עוצמתיים. מאחר ואלו החוויות האינטימיות האחרונו שחווית- הן עדיין מאוד עוצמתיות בראשך. כשתצברי חוויות אינטימיות חדשות- הן ידהו.
האם אפשר להתאהב שוב?
רק אם תרשי לעצמך
אתם חושבים שלכל דבר יש סיבה?שזה נועד כדי לחזק אותי?
לכל דבר יש סיבה, אבל לא מה שאת חושבת. האם לזריחת השמש יש סיבה? וודאי. סיבוב כדוה"א מסביבה. האם למוות יש סיבה? כמובן. כשל של מערכות הגוף. האם לפטיש שנפל לי על הרגל יש סיבה? וודאי. גרביטציה. סיבה במובן שאת מתכוונת אליה- האם הפטיש נפל "כדי" ללמד אותי משהו- ברור שלא. דברים קורים בהתעלמות מוחלטת מכך שאת מרכז העולם של עצמך. האם זה אומר שלא צריך ללמוד מכך? ברור שצריך והפטיש לא יושאר יותר בפינת השולחן- אבל הוא לא נפל לי על הרגל מ"סיבה" כלשהי שקשורה לרצון של הקוסמוס ללמד אותי משהו. לכן הפרידה שלך לא "נועדה" כדי לחזק אותך- אבל אם תלמדי ממנה משהו, תשתפרי ותתחזקי- הרי שלא עברת את הכאב הזה לשווא.
למה דברים קורים?
בחלקם הם קורים כי ככה עומד העולם. אנשים נולדים מתבגרים ומתים, כוכבים סובבים במסלולם, עונות השנה מתחלפות- זו דרך הטבע. בחלקם הם קורים כי אנשים יוצרים אותם- אני מקבל עבודה כי התאמצתי, למדתי והכנתי את עצמי אליה ובחלקם גם צריך טיפת מזל (כי התקבלתי לעבודה ולא הבחור השני שגםהוא תאמץ לקראתה כי במקרה, למרות שלשנינו נתוניטם זהים אני באתי עם חולצה בצבע שהמראיין הכי אוהב)
האם לכל אחד יש מסלול חיים ?
כן, והוא מושפע מהרבה מאוד דברים שחלקם לא בשליטתו- גנטיקה, חינוך, משפחה וחלקם בשליטתו- חריצות, התמדה, טוב לב, חברים. חז"ל כבר אמרו- הכל צפוי והרשות נתונה. מסלול החיים שלך צםויט- אבל הרשות בידך לבחור בכל צומת ימינה או שמאלה, לטוב או לרע
האם הכל מקרי?
לא הכל, אבל בהחלט הרבה יותר ממה שהיינו רוצים להאמין
אתם מאמינים בקארמה?
לא, אבל אני מאמין שאם תעשה טוב- הטוב באיזשהו שלב ישיג אותך, ואם תעשה רע- כנ"ל. זה לא עניין של כוחות מאגיים, אלא של קשר לאנשים איתם עשית טוב (או רע)
מה זו קארמה בדיוק?
קארמה הוא מושג בפילוסופיה המזרחית שמתאר מה שמתואר אצלנו בתנך בתור השכר והעונש. צדיק וטוב לו- רשע ורע לו. או בפשטות- תעשה טוב והעולם/קוסמוס/בודהא/וואטאבר יחזיר לך טוב
האם מה שאתה מקבל זה מה שאתה נותן?
ברור שלא
האם אתם מאמינים שאנשים נכנסים לא סתם? נכנסו כדי ללמד אותנו משהו? ומאמינים שאם הלכו סימן שהסתיים תפקידם בחיינו..?
אני לא מאמין שמישהו נכנס לחיינו "כדי" ללמד אותנו משהו, אבל אני מאמין שמאינטראקציה עם אנשים אפשר ללמוד ולהשתפר- וזו אחת מהמטרות שלנו בחיים- להיות בלימוד ובהשתפרות מתמידים.

בהצלחה.

למעלה