תהיות בין עולמות...מכתב אלינו...?

joyjoy

New member
תהיות בין עולמות...מכתב אלינו...?

חשבתם פעם מה היה קורה אם הייתם חשים את כאבו של העולם ? אם הייתם מתקפלים מבפנים כשמישהו מתפרק, רועדים כשלמישהו אחר קר בלב, אם הייתם נקרעים עבור מישהו. בחוץ ברחוב, כל כך הרבה עיניים שלא מדברות, כל כך הרבה מסיכות שמסתירות חלומות אבודים ואכזבות, כל כך הרבה נאחזים בתקווה כמו כמעט טובעים, נאחזים בגלגל הצלה. כל כך הרבה עצב , כל כך הרבה כאב, כל כך הרבה ערגה וכמיהה, כל כך הרבה ילדים שלא קיבלו ילדות אמיתית, כל כך הרבה ילדות וילדים שנלחמים על אהבה ומתחננים להבנה,כל כך הרבה גדולים וחזקים שהם בסה"כ קטנים שנשארו פגועים בפנים,כל כך הרבה ייאוש, כל כך הרבה עצב ...כל כך ה ר ב ה ! ופה מאחורי מסך, מילים כותבות רגש, נאבקות להסביר, להגדיר, להבהיר, לגעת, אולי בכל זאת מישהו ישמע, מישהו יבין, אולי אם מישהו ידע , זה יהיה יותר קל, הכול חשוף פה, אפשר לגעת בבשר החי,לחוש בעצמות הבולטות בהיעדר בגדי היום-יום שמסתירים. ואולי זה אותם האנשים שאתה פוגש ברחוב בלי לדעת, עובר על פניהם ברחוב, עומד לידם בתור בבנק, ואולי זה הילדים בגן של הבן שלך, ואולי זה אתה, אולי אנחנו בעצם רק מבקשים שמישהו ייתן לנו יד שנרגיש פחות לבד. אבל אולי אנחנו מוותרים על משהו אם אנחנו חוזרים להיות שחקנים בבוקר ומשאירים את הכול על המסך. אולי את הסודות הללו אנחנו צריכים לשאת עימנו שמורים, כדי להבין שרב הגלוי על הנסתר, כדי לרצון לדעת, כדי לנסות לגעת גם שם, כדי שנתחבר, כדי שנהיה פחות שקופים, כדי שנהיה פחות לבד, כדי שהביחד לא יהיה מצב זמני... ואולי לא...אולי כי זה כואב לחוש את כל הכאב של כל העולם...אז אנו הופכים פחות רגישים, אפאתיים, פחות מתרגשים, פחות טורחים לתת , להיות בשביל אחר, אולי זה כי כואב מדי לחוש את כאבו של כל העולם בבת אחת, אולי זה מתערבב הכל בפנים לכאב אחד גדול, לחרדה אחת גדולה שאולי יש יותר רע מטוב, שאולי יש יותר כאב מאהבה, ואולי זה בידיים שלנו לשנות, ואולי לא...

נפש הים

New member
נהניתי מכל מילה כתובה.

ועלתה בי שאלה: מה לגבי אותם אנשים שמהלכים ביננו כואבים ואין להם אפילו כוח לבטא את כאבם, לא בצעקה, לא במילה כתובה, לא דרך שיר, אף לא דרך חיוך כבד.. מה על אותם אנשים?

joyjoy

New member
תגובתך הזכירה לי שיר שכתבתי ....

ילדי החושך / 19/9/2001 הראית פעם ילד שהעצב ניבט מעיניו גם בעודו מחייך ? הראית פעם ילד שהשקט נשמע משפתיו גם בעודו מדבר ? הראית פעם ילד שהבדידות זועקת ממנו גם בעודו יושב בקהל ? הראית פעם ילד שהפחד ניכר בו גם בעודו אוחז בידה של אימו ? הראית פעם ילד מילדי החושך ? חבק אותו, לטף אותו... אהוב אותו... הוא זקוק כל כך לזאת האהבה אפילו אם הוא לא יגיד לך מילה.. joy

נפש הים

New member
שיר נפלא!

לרוב אני מצליחה לזהות מועקה, אף אם האדם לא מראה זאת לסביבה. יחד עם זאת, אני בודאות יכולה לאמר שלא אחת פיספסתי אנשים בדרך. הפספוס הוא החלק הכי קשה, אולי כי אני חוששת שעוד אנשים יפספסו את המצוקה הזאת. אולי כי מפחיד אותי לחשוב שילד אחד, אדם אחד כואב יכול להיות קשיש כואב שלא היה אדם שזיהה את כאבו. ישנם כאלו בתוכינו. הם לא ידברו, לא ישתפו, יכאבו ובעצם עד סוף ימיהם ידעו רק כאב - כי לא למדו להתמודד עימו, לא למדו לחפש ולחיות אושר.

joy לשמחתי אני כן חשה את ה ../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif

לשמחתי אני כן חשה את הכאב, הסבל, המועקה ,הבדידות,חוסר הצדק ואפילו את הגורל האכזר שלפעמים רודף אנשים. ואני כואבת נעצבת כועסת ולעיתים אפילו לא מתפקדת בגלל כל זה. מה עושים עם המטען הגדול הזה
איך מבטלים את הסבל הנורא
איך מקטינים אותו
איך גודעים אותו מן השורש
הרי ברור שאני לא יכולה לשאת אותו לבד וגם לא להעלים אותו לבד. לכן מאז שאני מכירה את עצמי בחרתי להיות טובה לעצמי וטובה לסביבתי. את מי שאני פוגשת בדרכי אני עוטפת אותו בטוב ליבי,משתפת אותו בחכמתי ומצרפת אותו לליבי.ככה אני מתחלקת עם סביבתי במה שניתן לי ,מאושרת מהתוצאה,מתמלאת בכוחות וממשיכה הלאה.לילדיי הבטחתי ילדות אמיתית,וויתרתי על הרבה פינוקים לעצמי ובלבד שאהיה בשבילם כל עוד הם עדיין ילדים וכל עוד אושרם תלוי בי.זאת לא דרך חיים קלה אבל בטח המשתלמת ביותר ואני ממליצה עליה מכל ליבי.מתוך כל זה מצאתי את עצמי מכבדת את הפורום המדהים הזה כי כמו שאת כותבת: "מילים כותבות רגש, נאבקות להסביר, להגדיר, להבהיר, לגעת, אולי בכל זאת מישהו ישמע, מישהו יבין, אולי אם מישהו ידע , זה יהיה יותר קל, הכול חשוף פה, אפשר לגעת בבשר החי,לחוש בעצמות הבולטות בהיעדר בגדי היום-יום שמסתירים." אני מתרגשת מקריאת כל מכתב שמופיע בפורום הזה,אני מגיבה לאלו שאני הכי הרבה יכולה לגעת ומקווה שיהיה רק טוב.עכשיו אני כאן לא יודעת מה יהיה מחר. דרך אגב יש עוד פורום אחד "ילדים להורים פרודים" שמאוד נוגיע לליבי, אליהם הגעתי שוב לגמרי במקרה דרך איש יקר אחד.כמעט כל יום אני קוראת אותם מתפעלת מהם אבל הם עדיין לא מכירים אותי.אמרתי פעם לחברים שאם כל הזוגות הנשואים היו קוראים בפורום הזה ,מספר המתגרשים היה יורד פלאים. בסוף אני רוצה להגיד לך joy שהשם שבחרת מקסים שאת מדהימה ומקסימה ,שהשירים שאת כותבת כלכך מרגשים ויפים(במיוחד ילדי החושך).כיף לי לקרוא את מה שאת כותבת ומאחלת לך חיים יפים ומאושרים. מכל ה

למעלה