תהיות בנושא חזרה לעבודה..

הילית111

New member
תהיות בנושא חזרה לעבודה..

תהיות בנושא חזרה לעבודה.. הי לכולם, אמנם האפרוחון של רק בן חודש אבל כבר מעכשו אני מודאגת, ומודאגת מאוד אפילו.... קצת רקע....אני עובדת שנים רבות במקום עבודה פרטי מתגמל למדי במשרה של 9 שעות (יוצאת בשמונה מהבית חוזרת בשש-אני לא ניידת ונוסעת בתחבורה ציבורית ) אני יכולה על פי החוק ולפי הוותק שלי להאריך כמובן את חופשת הלידה (עד שנה אפילו ) אולם מבחינה כלכלית המכסימום שאני יכולה זה להישאר עם הגוזל זה חצי שנה... אממה ,המחליפה שהביאו במקומי לא תוכל להישאר אחרי תום 3 חודשי החופשה שלי (היא נוסעת ) במילים אחרות אם אני מאריכה את חופשת הלידה מקום העבודה של יהיה בבעיה והם יצטרכו להביא מישהי לתקופה שאני אאריך- לא פשוט. מעבר לזה שאני רוצה לבקש לעבוד שעה וחצי פחות (לסיים בשלוש וחצי ) אני ממש מתלבטת האם זה נורא באופן עקרוני לשים תינוק בגיל שלושה חודשים במשפחתון. אני ממש מבולבלת חלק אומרים לי ממש לא ושלא כדאי למרות שמדובר על קיץ (חופשת הלידה שלי נגמרת באמצע מאי) חלק אומרים לי שכל שני וחמישי הוא יהיה חולה והילדים מדביקים אחד את השני וכל הזמן אני יעדר מהעבודה וזה יותר גרוע מלהאריך את חופשת הלידה ובכלל זה לעשות עוול לתינוק למרות שאני אם אחליט לחזור אחרי שלושה חודשים אשים אותו במשפחתון קטן שקיבלתי המלצות וכו. חלק אומרים שאין שום בעיה. אבל אני פ וחדת גם עכשו הלילות קשים בבוקר אני שבר כלי גמורה לגמרי איך אני יכולה בכלל ללכת לעבודה להתארגן אני רק באחד עשרה בערך יכולה לעשות אמבטיה ולצחצח שיניים איך בדיוק אני יכולה לעבוד? נשמע לי בלתי אפשרי. עוד לא עניתי לעצמי על ההתלבטות הזו .אשמח לשמוע מנסיונכם. אני לא רוצה לחזור לעבוד אחרי שלושה חודשים ולהרגיש שהתינוק שלי נפגע בדרך כלשהיא מהחלטה זו למרות שכאמור מדובר על שהיתו במשפחתון משבע או שמונה בבוקר עד ארבע ולא עד שש בערב כפי שהמשרה המקורית שלי חייבה אשמח לעזרה ועצות ואולי גם המלצה למשפחתון איכותי ואמין במרכז רעננה כזה שאוכל לשים את האפרוח ולהיות בראש הכי שקט בעולם גם אם זה אומר לשלם יותר כסף אני מוכנה לזה. משפחתון שאם הייתם צריכים לשים אפרוח בגיל שלושה חודשים הייתם שמים שם. אני אוסיף שאין לי אופציה של שמירה בבית על ידי הסבתות ומטפלת הביתה עולה המון המון כסף (ברעננה לשעות שאני צריכה זה בערך 4000 שח ) ולא פחות מזה אני מפחדת להביא מישהי שאני לא מכירה לאור כל מיני מקרים תודה לכולם מראש המודאגת !

ferdinand

New member
אכן דילמה לא פשוטה! ../images/Emo24.gif

רוצה להתחיל מזה ש- שום דבר איננו "נורא"!!!! לדעתי מה ששמעת על משפחתונים, בא מאיזשהו מקור מאוד מסויים, שכנראה היה לו/ה נסיון מר עם משפחתון אחד מאוד מסויים, ולא כדאי מכאן לעשות הכללה על כלל המשפחתונים!!! אני בטוח שישנם רבים וטובים, שיודעים להעניק יחס חם ואוהב, ומקצועי! אני חושב שקודם כל, את צריכה להתמקד במה ש-את רוצה לעשות, או מעוניינת שיקרה. לשים בצד לרגע, להתעלם מכל השיקולים ה-פרקטיים, החשובים. לא לחשוב על "איך" אלא על "מה"! האם את רוצה להישאר עוד בבית עם הילד? (ושוב - בלי לחשוב על "טובת הילד" מחד או האילוצים הכלכליים מאידך) האם את רוצה אולי דווקא כן לחזור לעבודה?! האם תרצי לחזור למשרה מלאה או רק לחלק ממנה.... אחרי שתהיה סגורה על מה את רוצה לעשות, תוכלי להתחיל לחשוב על איך את משיגה את המטרה הזו, או את הקירוב שלה. יכול להיות (או יותר נכון - קרוב לוודאי) שלא תוכלי להשיג בדיוק את מה שאת רוצה, מה ל'שות - c'est la vie אבל אם מראש תתפשרי - התוצאה שתשיגי תהיה כבר פשרה על פשרה.... ועוד כמה מילים בעניין "טובת הילד" יכול להיות, אולי, שאת כבר מותשת, מטפסת על הקירות, משועממת, מתה לחזור לעבודה (ויכול להיות גם שלא!) אבל אם כן - זה בסדר גמור! זה "טוב" ולגיטימי! זה לא עושה אותך אמא פחות טובה! אם תחליטי (בניגוד לרצונך) להישאר איתו עוד בבית, מה שיקרה שבסופו של דבר, הילד יקבל, אמנם אמא במשרה מלאה, אבל ממורמרת ולא מסופקת! במקרה כזה, גם לילד עצמו עדיף, לבלות במשפחתון טוב, ולקבל אמא מרוצה יותר ושלמה יותר! (וכמובן שיכול להיות גם ההיפך - שמאוד כיף לך עכשיו, ואין לך שום חשק לחזור לעבודה בזמן הקרוב! - וגם זה טוב! זה לא עושה אותך אישה, או בנאדם, או עובדת - פחות טובה!!!)

הילית111

New member
הי

תודה על התשובה המפורטת באמת אני יותר בכיוון של לחזור לעבודה ....... לא למשרה שחוזרים בשש בערב אלא להוציא בארבע. לחזור לעבודה לראות אנשים לחזור לעצמי... אני אתחיל לחפש משפחתונים

akavishon

New member
ועוד נקודה למחשבה

אין הבדל בין להשאיר את הילד במשפחתון / מעון / גן / מטפלת מבחינה ההרגשה האישית שלך. החששות הם אותם החששות. בלי להלחיץ, את יכולה למצוא כותרות בעיתונים על מטפלת / גננת / משפחתוננת (מחקי את המיותר) מתעללת. מה שלא תחליטי, לכי עם האינטואיציה שלך, אם איך שאת מתרשמת מהמטפלת (או גננת כו כל סידור אחר), מהנקיון. לכי בשעות הפעילות ותבחני (עד כמה שאת מסוגלת) אם הילדים במקום מאושרים. אני יכול לספר לך, שכשחיפשנו מטפלת לגדולה, פגשנו רק שני מטפלות. את השניה לקחנו ישר (דיברנו עם הממליצים שלה). כשחיפשנו מטפלת לקטן, כבר חיפשנו מישהי שתעזור לאשתי ממש אחרי הלידה לשעתיים ביום, כדי שאשתי תוכל לקחת את הגדולה לגן בלי לטלטל את הקטן בחורף בחוץ. אשתי ראיינה שלוש בחורות, בערך שבועיים לפני הלידה. שבוע וחצי אחרי הלידה (אחרי שחזרתי לעבודה) התקשרנו לבחורה שבחרנו ופשוט הודענו לה שתתייצב בוקר לשעתיים. בבוקר, אשתי לקחה את הילדה לגן השאירה את המטפלת, שפגשה סה"כ לחצי שעה של שיחה, עם תינוק בן פחות משבועיים... השורה התחתונה - לכי עם האינוטואיצה שלך... גם כשחיפשנו גנים, ראינו מקומות מזעזעים... מחליפים לפעוטות חיתולים בעמידה באמצע הגן (במקום הזה, פשוט הסתובבנו ויצאנו..), ראינו מקומות שהילדים סגורים בחדר כמו באיזה כלוב... כשניכנסו לגן שלבסוף בחרנו, אני כבר ידעתי שלשם נלך עוד לפני שדיברנו הגננת... היום, הגדולה כבר בשנה השלישית שם וגם הקטן באותו הגן (קבוצות שונות). אם אתה יכולה להרשות לעצמך כלכלית להישאר בבית עם התינוק עוד שלושה חודשים - לכי על זה. גיל שלושה חודשים זה הגיל שבו הם מתחילים לתקשר איתך, לצחוק ולהיות משהוא שהוא כבר לא יצור שאוכל, ישן ועושה את צרכיו. אם את לא יכולה להרשות לעצמך - אל תרגישי רע עם עצמך שאת משאירה תינוק בן שלושה חודשים...

למעלה