תהיות בנושא מנחה שני לדוקטורט

תהיות בנושא מנחה שני לדוקטורט

נתקלתי במקרה קצת מוזר ואשמח לדעתכם. אני לומדת קורס באוניברסיטה אחרת מהאוני' בה אני עושה את הדוקטורט. בשיעור הראשון, אחרי שהצגתי את עצמי בפני המרצה, הוא הציע בשמחה את עזרתו. שמחתי מאוד, כמובן. שבוע אח"כ הוא הציע לשמש כמנחה שני לדוקטורט. הוא לא הכיר אותי קודם, ואני לא הכרתי אותו; הופתעתי והוחמאתי גם יחד. אני מניחה שקשה יותר לכתוב דוקטורט עם שני מנחים, מאשר עם אחד, כי כל אחד בא עם רשימת ההצעות והדרישות שלו. ואני חושבת שאני לא רוצה עוד מנחה, מה גם שאני נמצאת כבר באמצע הדוקטורט. עם זאת, אני אשמח מאוד להיעזר במרצה. יש לי כמה שאלות: 1) מה דעתכם על ההצעה - האם מקובל להציע דבר כזה? אותי היא הפתיעה מאוד. 2) המנחה שלי מנחה אותי כבר שנתיים, מקובל שמנחה נוסף מצטרף באמצע הדוקטורט? 3) איך אפשר לסרב בעדינות להצעה? 4) האם סירוב לא יפגע בעזרה שרצה להגיש לי מלכתחילה, לפני שהגה את הרעיון לשמש לי כמנחה שני? ואם כן, האם יש לכם מה לייעץ לי? תודות!

mummy

New member
תפילי את זה על בירוקרטיה

תגידי שזה מאד מחמיא לך שהוא מעוניין אבל שביררת במזכירות החוג וזה מאד מסובך עד בלתי אפשרי להוסיף מנחה אחרי שההצעה אושרה. לדעתי זה באמת בלתי אפשרי, דרך אגב. תוסיפי שתשמחי להתייעץ איתו תוך כדי - ובאמת תמיד כדאי לעשות את זה, זה אף פעם לא מזיק שיש עוד עין שקוראת ומגיבה. לי זה נשמע מאד מוזר. אולי הוא לא הבין שאת כבר שניים בתוך העבודה אחרי אישור? או שהוא רוצה לקטוף את הפירות או לפחות חלק מהן

22ק ו ס ם

New member
תלוי איפה, תלוי באיזה תחום

לי למשל יש 4 מנחים ואני מכיר אנשים עם 5-6. יש מנחה ראשי ומנחים אחרים והכל תלוי בטיב היחסים בינך למרצים ופחות בינם לבין עצמם. למעשה, הם יכולים לא להפגש בכלל אחד עם השני עד ההגנה על הדוקטורט אבל חשוב להסדיר מראש את היחסים שלך איתם ואת צורת העבודה. ברוב המקרים יש מנחה אחד בולט יותר והאחרים יותר בגדר יועצים. זה מאוד אישי ואין ממש חוקים פה. בנוגע להצטרפות מאוחרת. לא צריכה להיות שום בעייה עקרונית עם זה. מן הסתם הוא יודע שלא תוכלי לעשות שינויים מהותיים במה שכבר התחלת אבל אם למרות זאת הוא הציע את עזרתו אז זה לזכותו. אפשר תמיד לסרב ולא צריכה להיות לו שום בעייה עם זה. בסך הכל הוא הציע את עזרתו ואת ממש לא חייבת לקבל אותה כפי שמרצים דוחים כל הזמן סטודנטים שרוצים שינחו אותם.

mummy

New member
לפי מה שאני יודעת ברגע שההצעה אושרה

מאד קשה ואפילו בלתי אפשרי להוסיף מנחים או לשנות משהו. אצלנו יש איזה מיתוס גם על שינוי השם של העבודה - שזה בלתי אפשרי. או לפחות שצריך להגיש בקשה מיוחדת לועדה לתואר שלישי ולנמק למה צריך את השינוי - אם במנחה ואם בשם ואם בתהליך ובכלל. מה גם שמנחה ממש מתוגמל כנראה בסכום מסוים, ואם הוא מחוץ לאוניברסיטה הוא יקר יותר, וצריכה להיות סיבה מאד מאד טובה להשתמש בשירותיו - לפחות ככה זה אצלנו, כאמור.

משוש30

New member
הם לא מתוגמלים בכסף על הנחייה ../images/Emo4.gif

לפחות אצלנו המנחים לא מקבלים כסף על ההנחיה. מה שגורם לי תמיד לחשוב למה שמישהו ייקח לעצמו תלמידי מחקר בכלל. כמובן יש את המנחים שמנצלים את התלמיד להוספת שמם על המאמר...אבל אם זה לא המקרה אין ממש תגמול. אפשר לשנות את שם העבודה וזה קורה גם די הרבה אבל צריך באמת להגיש בקשה.

22ק ו ס ם

New member
הם לא מתוגמלים ישירות אלא בצורה עקיפה

מרצים ידועים לא רק על פי המאמרים שהם פירסמו אלא על פי הסטודנטים שהם הנחו לדוקטורט. אין שם טוב יותר למרצה מסטודנט שהוא הנחה והצטיין אחר כך.

22ק ו ס ם

New member
שוב, תלוי אצל מי ואיפה

לי לא הייתה בעייה כזו ואת השם למשל אני יכול לשנות עד היום של ההגשה. נראה לי קצת מגוחך שצריך אישור של ועדה מיוחדת. אם למנחה הראשי אין בעייה עם זה והוא חותם על הטופס למה שלמישהו אחר תהיה בעייה? אצלנו אני לא חושב שיש תגמול מיוחד למנחים, וחובה עלינו להשתמש במנחה אחד לפחות מאוניברסיטה אחרת.

אצלי שינוי שם כרוך בועדה.

ומנסיוני, שינוי של כל מיני דברים כרוך בועדה, ובהמתנה. אפילו עוד מהתואר השני. לגבי שינוי מנחה, לא יודעת. מקווה שצדקו אלו שאמרו שגם זה מסובך.

ghatto

New member
הוא מכיר את המנחה הראשון שלך ?

אישית הכוונה ? (לא מקריאת מאמרים). לי יש שני מנחים במאסטר - אבל ככה התחלנו מראש והם בקשר גם במחקרים אחרים.

גם אני חושבת שצריך להפיל על בירוקרטיה

היה לי מקרה דומה בשנה השנייה לי לדוקטורט גם. אני חושבת שזה באמת נובע ממקרים שבהם יש איזושהי כימיה בין המרצה הרלוונטי לבין תלמיד מהחקר העובד על כתיבת העבודה. יש בלי ספק איזשהו אינטרס גם בצד של המרצה הזה המבקש להצטרף. בהלחלט הדרך הטובה ביותר להתמודד עם זה היא להגיד שאין אופציה מנהלתית להוסיף מנחה בשלב הזה, ולהודות ולהמשיך את הסיוע וההתייעצות. ממש כמו שכתבו כאן. אנימניחה שיש לו גם כוונה "למשוך" לכיוון שהוא עוסק בו או שמעניין אותו. וזה עלול ליצור אי נעימות עד כדי התנגשות עם המנחה המקורי, וחבל. לגבי שינויי שם שדיברו עליהם - גם אצלנו אין אופציה לשנות שם עבודה. הי אחייבת להיות כמו שהוגשה בהצעת המחקר ואם רוצים לשנות , חייבים אישור של ועדת הפקולטה.

למעלה