תהיות בעיקבות בייבי בום

תהיות בעיקבות בייבי בום

קודם כל חייבת להתוודות שלא ראיתי את הפרק אתמול. בפעם הקודמת ששידרו את הסדרה לאחר שכמות הטלפונים שקיבלתי מיולדות שביקשו ליווי כי הן לא רוצות ללדת כמו בטלויזיה
ראיתי פרק אחד וזה הספיק לי. כדולה שמלווה בכל בתי החולים אני רואה את הדברים האלה קורים.. אני רואה רופאים ומיילדות שפוסקים על סמך כלום בעצם: יש לך אגן צר, זה יסתיים בניתוח במילא, בואי תשכבי על הגב, למה לך לסבול קחי אפידורל. אני רואה אותם חורצים גורלות ולא מבינים שחיים ומוות ביד הלשון. אני רואה נשים מגיעות אלי מוחלשות, בטוחות שלידה היא אירוע רפואי ושרופאים "מצילים תינוקות" כאשר בחלק מהמקרים פרוצדורות רפואיות הן אלו שהכניסו את התינוק למצוקה מלכתחילה. וכן. אני יודעת שדברים עלולים להסתבך בלידה, וטוב שיש צוות רפואי למקרה ש.... אבל תעשו לי טובה קחו אחריות על הלידות שלכן. אל תלכו כ"צאן לטבח" נסו להפיץ סביבכם את הבשורה.תשאלו את עצמכן מה מתאים לכן, שימו את עצמכן במרכז! מה שנוח לצוות הרפואי, או לבעל לא רלוונטי.לידה היא יומולדת היא לא אירוע רפואי ובשביל האחוז הקטן של התינוקות והאמהות שכן צריך עזרה. לא צריך להשכיב את כולן על הגב, לשלוח אותן לניתוח רק כי "אולי" .
ולאלו ממכן שעדיין לא ילדו, חשוב לי להזכיר לכן שהגוף שלכן יודע ללדת. התינוקות שלכם יודעים את הדרך. תמיכה רפואית זה חשוב אבל אל תשכחו. הבחירה בידיים שלכן.
כמובן שהדברים נכתבו באופן כללי יש גם מיילדות ורופאים מקסימום ותומכים , הלוואי שהיינו פוגשים אותם גם בטלויזיה בפריים טיים אבל אז זאת כניראה לא דרמה...
לידות טובות ומעצימות לכולן בכל דרך שתיבחרו.

ראיתי אתמול והזדעזעתי

אומנם סקרו "רק" 4 לידות אבל מ-ז-ה או שאת יולדת בניתוח (קיסרי...שהבעל והרופא מחליטים מתי לבצע)
או שאת יולדת עם אפידורל על הגב ?...
ניסו להציג את האמהות של הנשים באור המצלמה , אבל פספסו את העניין
ואני ראיתי נשים, שיולדות, באותה התנוחה, באותו המצב, חלקן נראו לי בחוסר אונים
אחד הבעלים (Zה שאשתו ילדה בקיסרי) מכנה לידה כ"עליה על מוקש"
ו..."תשמע איך היא צורחת....".....
לידות "מפוקחות", ערוכות, לא רואים את כל השלבים, לא רואים מה קורה עם האישה לאחר הלידה (נו טוב הרי זה לא מעניין
)
פרט לאחת- שניסתה להניק בחדר הלידה (או הניקה אינני יודעת) אין שום יחס לנושא ההנקה (קרוב לליבי)
את האמת...לא היה מה שציפיתי
אולי פרקים הבאים יראו תמונות אחרות שבהן נשים כן מקבלות חזקה וחוזק על גופן
&nbsp
כמובן שזו דעתי האישית, וחבל שמראים כתוכנית מרכזית על לידה- את האישה כמשהו משני ללידה...עצוב משהו...
(אחת המיילדות שם אומרת.....עכשיו...את תקשיבי לי טוב טוב....בציר הבא את לוחצת כמו ש"לימדתי" אותך...חזק חזק
ארוך ארוך ...כאילו את מרגישה שכואב לך שמה...ואת רוצה לסיים את הכאב הזה....-יענו מה...לא כואב לה

היא לא מרגישה כלום...היא לא יודעת איפה ללחוץ...רואים את זה עליה ...מה...????!!!!)

GAL L1

New member
היא לא מרגישה

ולא לא כואב לה, אילחשו את אמאמא שלה והיא לא מרגישה כלום

הרבה תסכול

המון זמן לא הייתי פה. נכנסתי בעקבות הצפייה בפרק של אתמול, ידעתי שפה יהיה מקום לפרוק ולשתף. אני בכלל לא יודעת למה צפיתי, כנראה שאני סאקרית של הרגע הזה אפוף ההורמונים וההתרגשות....

הפרק היה בעיקר מתסכל. כבר כתבתי כאן או בפורומים השכנים בעונה הקודמת שהסדרה הזו עושה נזק ולוקחת אחורה נשים ויולדות. מקבעת נרטיב חברתי ותרבותי בנוגע ללידות.
אני מצטרפת לקריאה להפיץ את הבשורה על כך שלידה יכולה להיות אחרת. בואו נשים בצד את "החוויה" ונדבר פשוט על שמירה על גופה ובריאותה של האישה, וכן, גם על כבוד במהלך האירוע הכל כך משמעותי ומשנה חיים הזה.

בדיוק מה שעבר לי בראש

אמנם עדיין לא ילדתי אף פעם, אבל תהיתי לעצמי איפה כל אותן נשים שכן רוצות לידה טבעית?
אני מחכה לפרק הבא כי לפי הפרומו יש שם בחורה דתייה שילדה בעמידת 6 ומעניין אותי לראות... זו נראה לי הלידה גם הכי מרגשת..
אני מאוד מקווה שלא כך תהיה חווית הלידה שלי.
ובתור מי שרוצה ומאוד בעד לידה פעילה-
איך אפשר להגיע למצב שבחדר הלידה כן יהיה אפשר לזוז ולעשות תרגילים לקידום לידה ולא רק לשכב על הגב ולחכות?
נראה לי ממש מצב של חוסר אונים.
האם זה מאפיין במיוחד את בילינסון או שכך המצב בכולם?

תנועה בלידה

תלוי 99 אחוז בך, היולדת. אם את יודעת שזה הדבר הנכון לך - את זה תעשי. במקרים המדוברים הנשים לצערי סובלות מבורות ולא יודעות שעדיף להן להיות ניידות.
גם עם אפידורל אין סיבה לשכב פרקדן אלא לשם מנוחה והתאוששות, ניתן לשנות תנוחות על המיטה עם עזרה.

זה תלוי בכמה גורמים

בראש ובראשונה בחירת בית חולים. אם את רוצה לידה טבעית ופעילה אל תלכי לבלינסון (אלא אם את כבר בפתיחה מלאה וצריכה ללחוץ) וגם אז
ימצאו דרך לקלקל את הבונדינג. חוץ מזה חשוב להגיע אחרי שלמדת, התכוננת, ואת יודעת מה צריך לעשות. חשוב שגם המלווים שלך ידעו איך לתמוך בלידה
פעילה ויתנו לך "גב" אם הצוות לא ממש תומך. גם בבתי חולים יש הרבה לידות טבעיות ןפעילות (יוצא לי לשמחתי ללוות לא מעט כאלה) . ברגע שהיולדת מחליטה מתוך ידע ולא מתוך לחץ. הלידה ניראית אחרת.

GAL L1

New member
בלינסון הוא בית חולים מאוד התערבותי

מאוד לא טבעי ואחוזי קיסריים ולידות מכשירניות הוא בין הגבוהים בארץ, לא הכי אבל בהחלת גבוהה, מצד שני זה כל כך תלוי על איזה מיילדת תפלי, לפני תשע וחצי שנים בלידה ראשונה ילדתי את בכורתי שם, הייתה לי מיילדת מדהימה, למרות האפידורל, התעקשה להוריד אותי מהמיטה לקריאה, ושהתחננתי לחזור למיטה עזרה לי לעמוד על שש למרות האפידורל, עשתה הכל בדי באמת לקדם את הלידה ולסיים את השלב של הלחיצות שהיה מאודדדדדדדד ארוך, התחננתי לווקטם כבר בשלב מסויים, אמרה לי אני כבר מביאה תלחצי, כבר מביאה, הנה הראש יוצא, תלחצי הנה היא בחוץ, וכן היה לי חתך חיץ, אבל באמת הייתה מיילדת מאוד מאוד יוצאת דופן, צחוק הגורל שאני רואה אותה הרבה בקניון ליד הבית שלי וכמה פעמים נגשתי אליה להודות על החוויה שהייתה לי אז. למרות שזה היה בלינסון למרות האפידורל ולמרות שזאת הייתה לידה ראשונה ואפידורל לא השפיע בשלב מסויים.

הסהר

New member
ומה אם ישדרו את הסרט "לידה אורגזמית"

במקום את הפרק השני ?
מעניין איזה תגובות יהיו אז

ברוך השם לא רואה אבל...

מבינה בדיוק על מה מדובר. מזכיר לי לידה שליוויתי השבוע ועד היום לא מצליחה להשתחרר מהתחושות הקשות של אונס קבוצתי!

הסהר

New member

איזה תיאור קשה

עצוב כל כך לדעת שזה קורה בלידות בבתי חולים בישראל בימינו ונחשב תקין...

HiLoLiT7

New member
לידה על הגב היא לא כזו נוראית...

גם אני לא מתלהבת מהסידרה וחושבת שהיא ממש לא מייצגת אבל רק לגבי לידה על הגב שציינתן פה כמשהו לא טוב או לא טבעי אז אני ילדתי פעמיים בלי אפידורל ופעמיים זה היה על הגב.בפעם הראשונה עליתי למיטה כשהרגשתי שאני צריכה ללחוץ ואז המיילדת רצתה לבדוק אם אני בפתיחה מלאה וכבר נשארתי על המיטה ותוך כמה לחיצות ילדתי. בפעם השנייה המיילדת דווקא הציעה לי ללדת עוד לפני שלב הלחיצות בתנוחה אחרת אבל ברגע האמת הייתי כבר מאוד תשושה והצירים כאבו לי מאוד שלא הרגשתי שאני יכולה להחזיק את עצמי והעדפתי לשכב על הגב וללחוץ.בגלל שלא לקחתי אדפידורל והתמודדתי כמה שעות עם צירים כואבים בזמן שאני עייפה (שעות הלילה) אז הדבר שהרגיש לי הכי טבעי ונכון זה ללדת על הגב. אז לא תמיד ללדת על הגב זה כזה נורא ונגד הטבע, לפעמים זה הדבר הנכון.

מדובר פה על בחירה.

רב הנשים שאינן מאולחשות אינן בוחרות להעביר צירים בשכיבה על הגב על המיטה (אני מלווה הרבה כאלה)
בודדות מעבירות את הצירים בשכיבה על הגב מתוך בחירה.
בקשר לתנוחת הלידה עצמה יש נשים שככה בוחרות ללחוץ את התינוק החוצה, אם מתוך הרגל, אם מתוך נוחות,
ואם מתוך 1000 סיבות שונות. זה בסדר גמור כל עוד זאת בחירה שלהן

מסכימה בגדול, אבל מוסיפה עוד משהו

נכון שכל עוד מדובר בבחירה זה בסדר, אבל מעבר לעייפות שמתוארת כאן, שהיא בהחלט סיבה הגיונית ללידה על הגב, כן חשוב להגיד שלידה בתנוחה שכזו לא מיטיבה עם רצפת האגן. בנוסף, בהדרכה שעברתי אצל פיזיותרפיסטית של רצפת האגן הבנתי שכשאנחנו שוכבות על הגב ההתרחבות של האגן (מקווה שאני מדייקת) במהלך יציאת התינוק אינה מירבית בגלל מגבלת התנועה של עצם הזנב בשכיבה. זכור לי נתון של 30% התרחבות אפשריים שלא באים לכדי מימוש בלידה על הגב.
וגם כשעייפים אפשר ללדת בתנוחה שמיטיבה יותר עם הגוף שלנו, כל עוד נתמכים באופן שעוזר עם העייפות והתשישות. צריך רק הדרכה נכונה בזמן אמת .

אז לבחור זה חשוב, אין ספק, אבל חשוב גם שיכוונו אותננו לבחור נכון באופן שיצמצם נזקים לגוף שלנו, ואם לא נזקים, אז לפחות השלכות שאח"כ נגלה ונסחוב עוד שנים לאחר הלידה.

ועוד דבר, כשרואים בסרטים ובסדרות טלוויזיה שכוווולן יולדות על הגב באותה התנוחה, קשה לדמיין את עצמנו יולדות אחרת. כשכל המחשבות והדמיונות שלנו לפני לגבי איך זה הולך להיות, קשה לצאת מתבניות כל כך ברורות ומקובעות (ולכך בין היתר כיוונתי כשכתבתי שהתוכנית הזאת משמרת נרטיב תרבותי עגום). אני חלילה לא אומרת את זה בהתנשאות, כי לגמרי הייתי שם בלידה הראשונה שלי. בדיוק במקום הזה שהאמין בצורה מאוד ברורה שככה יולדים. רק אחרי הרבה קריאה, צפייה ולמידה של התכנים הנכונים הבנתי שלידות יכולות להראות לגמרי אחרת. וזה מבלי לדבר בכלל על חוויה טובה או או קשה או חלילה טראומה. פשוט נראות אחרת, מתגלגלות אחרת. לגמרי אחרת מכל מה שמתואר בסדרה המתסכלת הזאת. ובאחרת נכנס הכל- התנוחה, התנועה, השקט, הלבד, ההקשבה לגוף ולא לצוות שמדווח על התקדמות, ועוד כל כך הרבה דברים. אני מרגישה שכל הדרך שעשיתי מאז אותה לידה שהגעתי אליה חסרת הבנה (אבל לא חסרת ידע!) נמחקת כשעושים כזאת תוכנית שמראה כאלו לידות.

יוצא לי הרבה פעמים לשמוע מנשים

שבלידה הראשונה, למרות שהרגישו שזה לא נכון לגוף ילדו בתנוחה מסויימת רק בגלל
שלא ידעו משהו אחר. ואני מסכימה איתך שחשוב שהמיילדות והרופאים בחדרי
הלידה יתנו ליולדות אופציות נוספות. אבל מה לעשות, זה לא קורה!
ולכן חינוך ללידה חשוב מאד. ולכן הפורום הזה קיים. ונשים שכן רוצות לדעת מוצאות
את המקומות שמהם אפשר לשאוב אינפורמציה.

למעלה