תהיות בעקבות יורו 2004

דלזאגי

New member
תהיות בעקבות יורו 2004

פאביאן בארטז, שוער נבחרת צרפת, קנה את מקומו בעולם הלשוני העברי, כשהומצא פועל על שמו : לבארטז ; לעשות שטויות באמצע משחק שעלולות לגרום לשער לחובתו. חוץ ממנו ומהומר סימפסון, מישהו מכיר עוד מלים שהומצאו על שמות הוגיהם? to pull a homer: succeed despite idiocy

צימעס

New member
כן. אני מכירה.

רק שאני לא זוכרת באיזה פורום היה השרשור ההוא...

צימעס

New member
אבל שם היו גם פנינים כמו

ליעל

האגס 1

New member
אם לדקדק - להזדנגף

זה לא ממש על שם מאיר או צינה דיזנגוף - הכוונה היא להליכה ברחוב דיזנגוף, כך שזה לא ממש ע"ש הבן-אדם עצמו.

על שמם

לבצע הימלמן - לעשות עם המטוס לופ כפול להתחמקות ממטוסי אויב
לדבג - לעשות דיבג, כלומר מניעת בגים, וכל זה קרוי על שם אותו חרק חביב וביש מזל שנלכד בין הכרטיסיות
לחרמן - יעאני לשלוח ידיים, היום זה כבר בקונוטציה בסדר (מי מוכנה לחרמן אותי?) אבל בשעתו היה אותו צבר ג'ינג'י שניסה להתחיל עם המתנדבת האנגלו סקסית שהדביקה לו כינוי שחלקו בשפת אימה וחלקו בשפת החבר'ה
עושה מעשה כזמרי ודורש שכר כפנחס
מעשה אונן
מעשה רחב

YoreShmaNa

New member
חשבתי שחרמן הא מערבית

זה נשמע כמו שם תואר בערבית. יעני, כמו תפראן, עטשאן (צמא) עיאן (חולה) וכד'. להגיד שזה צירוף של אנגלית וסלנג עברי נשמע לי כמו אטימולוגיה עממית. מי יכריע (שלא לומר יחריא)? ביפנית יש פועל "בושיזם" שהומצא אחרי שנשיא ארה"ב ג'ורג' בוש (האבא של הנוכחי) הקיא באמצע קבלת פנים חגיגית.

giba70

New member
תהייה בעקבות הכינוי שלך...

האם הכינוי הוא שילוב של דל פיירו ואינזאגי? ואגב, איפה אינזאגי, נשאר באיטליה?

דלזאגי

New member
הרמת לי לנגיחה, אז בבקשה...../images/Emo58.gif

הכינוי הוא משהו כמו שם המשפחה שלי, אם היו אומרים אותו ביידוע באיטלקית, והוא גם מחווה לשניהם, שחבל מאוד שלא משחקים יחד ביורו (אינזאגי פצוע). עד כמה שאני יודע, הוא חתום במילאן עד 2008. אבל תגיד/י לי, מה יהיה עם צ'כיה?

giba70

New member
מה יהיה עם צ'כיה באיזה מובן?

ניצחו את לטביה (בקושי, יש לציין), והערב נגד הולנד. אתה בעד נדבד ושות'? ואגב, הצצתי בכרטיס שלך, ואם אתה רוצה עוד תחביבים בשי"ן, אז: שש-בש, שחייה ושמירת מסמכים ב-Word (ע"י לחיצה על Save).

דלזאגי

New member
שש-בש ושחמט? לא הולכים ביחד.

וכן, נראה לי שצ'כיה בינתיים הנבחרת המלהיבה ביותר, במחצית השנייה נגד לטביה הם נתנו תצוגת תכלית מושלמת. חוצמזה תמיד אהבתי את מילן קונדרה.

giba70

New member
ועכשיו גם את מילאן בארוש

האמת, ביורו 96' רציתי שצ'כיה יזכו אבל הם הפסידו בצורה מרגיזה לגרמניה. השנה הם בין האהובים עליי ביותר, המון כישרון. אשמח מאוד אם הם יזכו, למרות שגם לספרד כבר מגיע לזכות במשהו.

פובורסקי, נדבד

יש עליהם כדורגל החבר'ה שלי זה צרפת אבל אני מסיר את הבארט בפני הכדורגל שהם נתנו במחצית השניה מול לטביה, בעצם גם האיטלקים אתמול היו טובים, והספרדים, והשבדים... אבל זידאן. הערב צ'כיה מול הולנד

למעלה